ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ακόμα τρία μετάλλια στο ρουμανικό Όπεν αθλητών με αναπηρίες

Ακόμα τρία μετάλλια στο ρουμανικό Όπεν αθλητών με αναπηρίες

Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες, που έγινε στην Κλουζ Νάποκα της Ρουμανίας. Ακόμα τρία μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα.

Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες, που έγινε στην Κλουζ Νάποκα της Ρουμανίας. Μετά την 3η θέση του Μάριου Χατζηκυριάκου στην κλάση 6 της κατηγορίας νέων, ήρθαν ακόμα τρία χάλκινα μετάλλια σε επίπεδο ανδρών. Τα κατέκτησαν ο Λάζαρος Τέλογλου στο απλό της κλάσης 10 (σ.σ. ορθίων), ο ίδιος αθλητής με Ουκρανό συμπαίκτη στο ομαδικό της ίδιας κλάσης και ο Χρήστος Στάμου με Αμερικανό συμπαίκτη στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 (με αμαξίδιο).

Στο απλό εξάλλου, ο Γιώργος Μουχθής και ο Στάμου μπήκαν στον προημιτελικό γύρο των κατηγοριών τους και διεκδίκησαν μετάλλιο. Γενικά οι έξι Έλληνες αθλητές έκαναν πετυχημένο αγωνιστικό τεστ στη Ρουμανία μέσα από πολλά ματς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης, μαζί με τον ειδικό συνεργάτη της Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α. Μιχάλη Κατσικαδέλη έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο απλό των ανδρών και την κλάση 10 (σ.σ. των ορθίων) ο Τέλογλου άρχισε την πορεία του από το 3ο γκρουπ των προκριματικών. Έκαμψε τον Σέρβο Μπόγιαν Γιοβάνοβιτς με 3-1 σετ, τον Μαυροβούνιο Ντέγιαν Μπασάνοβιτς με 3-0, ενώ έχασε δύσκολα από τον Βρετανό επικεφαλής Τζον Λαουρένσε με 3-2. Με τη 2η θέση του γκρουπ μπήκε στην 8άδα κι εκεί απέκλεισε τον Βρετανό Τζος Μόργκαν με 3-0 σετ εξασφαλίζοντας θέση στο πόντιουμ. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον Βούλγαρο Στεφάνοφ Κοτζαμπάσεφ (που στη συνέχεια αναδείχτηκε πρωταθλητής της κατηγορίας) και ηττήθηκε με 3-0 σετ.

Στην κλάση 2 (σ.σ. αθλητών σε αμαξίδιο) ο Στάμου μετείχε αρχικά στο 3ο γκρουπ. Νίκησε τον Νάθαγουτ Τάιναθετ από την Ταϊλάνδη με 3-1 σετ και τον Ουκρανό Ρομάν Γκούλικ με 3-0, έχασε από τον επικεφαλής Βραζιλιάνο Ιρανίλντο Κοσεϊσάο με 3-0 και κατέκτησε τη 2η θέση. Προκρίθηκε στα προημιτελικά κι εκεί κάμφθηκε πολύ δύσκολα από τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε Μάρσιο Ντα Κόστα (που αργότερα πήρε και το χρυσό μετάλλιο) με 3-2 σετ.

Στην κλάση 6 (των ορθίων) ο Μουχθής αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ και προκρίθηκε επίσης ως 2ος στα νοκ άουτ. Κατέβαλλε τον Βρετανό Κόνορ Μακ Άνταμ με 3-0 σετ κι έχασε από τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον με 3-1. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά με 3-0 σετ από τον Χιλιανό Κρίστιαν Ντετόνι.

Στην ίδια κλάση ο Χατζηκυριάκος ήταν στο 3ο γκρουπ και υπέστη τρεις ήττες. Από τον Χιλιανό Πίνο Λόρκα, από τον Σλοβάκο Αλεξάντερ Νάγκου και τον Αμερικανό Ίαν Φιλίπ Σίντενφελντ, όλες με 3-1 σετ.

Επίσης στην κατηγορία 6 ο Λευτέρης Μαυρής αρκέστηκε στην 3η θέση του 4ου γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες. Ξεπέρασε τον Ρουμάνο Φλορίν Μίλτσιου με 3-1 σετ και έχασε από τον Βρετανό επικεφαλής Μάρτιν Πέρι με 3-0 και τον Σλοβάκο Γκάμπριελ Τσέμι με το ίδιο σκορ.

Στο απλό γυναικών ήταν μία η ελληνική συμμετοχή και καταγράφηκε με τη Φωτεινή Μπουσίου, η οποία μετείχε στην κλάση 6 (σ.σ. των ορθίων) και το 2ο γκρουπ. Προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά αποκλείστηκε με δύο ήττες 3-0 σετ από την Ουκρανή Γιουλίγια Κλιμένκο και τη Ρωσίδα Σβετλάνα Νεστερένκο.

Στο ομαδικό ανδρών η ελληνική συμμετοχή άρχισε από τις κλάσεις 1 και 2 (αθλητών με αμαξίδιο). Εκεί ο Στάμου συγκρότησε ομάδα με τον Αμερικανό Τζέιμς Σίγκρεστ. Αγωνίστηκαν στο 1ο γκρουπ κι αφού την Παρασκευή έχασαν 2-1 από τη Σλοβακία και νίκησαν 2-0 τη μικτή Λευκορωσίας/Ρουμανίας, το Σάββατο ξεπέρασαν με 2-0 τη Γαλλία/Σλοβακία και παίρνοντας τη 2η προνομιούχο θέση στο γκρουπ εξασφάλισαν θέση στο βάθρο. Στα ημιτελικά συνάντησαν τη Βραζιλία, γνώρισαν την ήττα με 2-0 και πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κλάση 6 (ορθίων) έγιναν δύο ομάδες με Έλληνες. Στο 1ο γκρουπ ο Λευτέρης Μαυρής με τον Ρουμάνο Φλορίν Μίλτσιου έχασαν 2-0 από τη Χιλή και τη Μεγάλη Βρετανία κι έμειναν στην 3η θέση. Στο 2ο γκρουπ η Ελλάδα με τους Γιώργο Μουχθή/Μάριο Χατζηκυριάκο κάμφθηκε 2-0 από τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και περιορίστηκε κι αυτή στην 3η θέση.

Στην κλάση 10 ο Τέλογλου έκανε ομάδα με τον Ουκρανό Λεβ Κατς και κληρώθηκαν στο 2ο γκρουπ. Την Παρασκευή νίκησαν 2-1 το Καζακστάν/Μαυροβούνιο κι έχασαν 2-0 από τη Βουλγαρία, ενώ σήμερα λύγισαν με 2-0 την επικεφαλής του γκρουπ Σερβία και πήραν την πρόκριση. Στα ημιτελικά έχασαν 2-0 από τη μικτή Πολωνίας/Ρωσίας και κατέκτησαν τελικά την 3η θέση.

Στο ομαδικό γυναικών και τις κλάσεις 6-7 (ορθίων) η Μπουσίου έπαιξε με τη Μιλγιάνα Τσίρκοβιτς από το Μαυροβούνιο. Για το 1ο γκρουπ υπέστησαν τρεις ήττες με 2-0 από τη μικτή Κορέας/Ρωσίας, την Ουκρανία και τη Ρουμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ