ΠΑΛΗ

Θάνος: "Το Παγκόσμιο ενισχύει τον τουρισμό της χώρας"

Θάνος: "Το Παγκόσμιο ενισχύει τον τουρισμό της χώρας"

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης βετεράνων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου.

Στην Αθήνα θα βρεθούν για μία εβδομάδα περισσότεροι από 1000 αθλητές, προπονητές, συνοδοί και διαιτητές, γεγονός που θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στον τουρισμό της πρωτεύουσας.

«Στόχος των ανθρώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης είναι, εκτός από το να καλλιεργούμε το άθλημα, να προβάλλουμε και να στηρίζουμε τη χώρα μας. Γι΄ αυτό διεκδικήσαμε και φέραμε στην Ελλάδα αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, οι αθλητές πληρώνουν τη συμμετοχή τους και οι αγώνες δε θα στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.

Αντίθετα, για μια εβδομάδα θα έρθουν στην Αθήνα περισσότεροι από 1000 επισκέπτες, οι οποίοι θα ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της πρωτεύουσας και όταν φύγουν, θα γίνουν πρεσβευτές θετικής διαφήμισης και προβολής του τόπου μας», δήλωσε ο 4ος Ολυμπιονίκης του Σίνδεϊ και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Κώστας Θάνος.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 600 αθλητές από 36 χώρες με πολλές διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στις, μέχρι τώρα, ελληνικές συμμετοχές, ξεχωρίζει το όνομα του Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, ο οποίος είχε έρθει 3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Θα έχουμε τη χαρά να ξαναδούμε να αγωνίζονται παλαιούς πρωταγωνιστές και θρύλους του αθλήματος και να ξαναθυμηθούμε τις μεγάλες στιγμές που έχουμε ζήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και υποστήριξαν τη διοργάνωση γιατί πιστεύουν στον εναλλακτικό τουρισμό, μια μορφή του οποίου είναι και ο αθλητικός», τόνισε ο Κώστας Θάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ