ΠΑΛΗ

Ο Αντρέι Βρόνσκι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων της Αθήνας

Από τις 13 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τις λεπτομέρειες τις διοργάνωσης.

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων από τις 13 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου με συμμετοχή αθλητών από 39 χώρες. Ο αριθμός των αθλητών αναμένεται να ξεπεράσει τους 600 καθώς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τη μέρα έναρξης. Επίσης για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αγώνες πάλης γυναικών.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

"Λάμψη μεταλλίων από Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα θα έχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου, στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου. Έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι παλαιστές έχουν δικαίωμα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ακόμη και μία ημέρα πριν από την έναρξη.

Στις, μέχρι τώρα, συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του Αντρέι Βρόνσκι. O 50χρονος Πολωνός έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988) και της Ατλάντα (1996), τέσσερα σε παγκόσμια (1-1-2) και πέντε σε ευρωπαϊκά (3-0-2).Υπήρξε σημαιοφόρος της ομάδας της Πολωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του στις ολυμπιακές παλαίστρες. Για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό έχει παρασημοφορηθεί στην πατρίδα του. "Αποτελεί μεγάλη τιμή που θα έρθει στη χώρα μας ένας παλαιστής αυτού του επιπέδου. Είναι καλός φίλος και πολλές φορές είχαμε βρεθεί μαζί σε αγώνες. Βέβαια, αγωνιζόμασταν σε διαφορετική κατηγορία. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου στην ελληνορωμαϊκή", δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, Κώστας Θάνος.

Ο Αντρέι Βρόνσκι έχει δηλώσει ότι στην Αθήνα θα παλέψει και στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα. Σπουδαία ονόματα έχει δηλώσει και η ομοσπονδία της Σουηδίας. Στις παλαίστρες του Παλαιού Φαλήρου θα αγωνιστεί ο Τζίμι Σαμουέλσον, ο οποίος είχε έρθει 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) ενώ το 2001 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στα 69 κ. της ελληνορωμαϊκής, στη διοργάνωση της Μόσχας".

"Στην Αθήνα, θα διεξαχθούν για πρώτη φορά και αγώνες πάλης στην κατηγορία τωνγυναικών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό έγινε ύστερα από πρόταση της Ελληνίδας αθλήτριας, Βούλας Ζυγούρη (4η στους Ολυμπιακούς του 2004) και της ελληνικής ομοσπονδίας στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Με τη Νορβηγία θα αγωνιστούν η Ινε Μπάρλιε (πρωταθλήτρια κόσμου το 1987 και το 1992, 2η στο παγκόσμιο του 1989 και 3η στο παγκόσμιο του 1990), η Μέττε Μπάρλιε (δευτεραθλήτρια Κόσμου το 1995 και το 1997) και με τη Σουηδία η Λόττα Άντερσον (2η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002, στη Χαλκίδα, και τριταθλήτρια κόσμου το 1999, στη Σουηδία)".

"Η διοργάνωση διεξάγεται με την ευγενική χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού"

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Sport Camp, Grande Secreto Media Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ