ΠΑΛΗ

Κορυφαίοι παλαιστές από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Αθήνα

Κορυφαίοι παλαιστές από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Αθήνα

Οι αφίξεις των αποστολών των αθλητών σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου, στο κλειστό του παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Στην διοργάνωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 700 αθλητές και αθλήτριες από 47 χώρες. Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Καθημερινά στο αεροδρόμιο φτάνουν δεκάδες παλαιστές, οι οποίοι τις περασμένες δεκαετίες είχαν πρωταγωνιστήσει στα ταπί κορυφαίων διεθνών διοργανώσεων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μέρι Ζίγκλερ. Η Αμερικανίδα είναι από τις πρώτες αθλήτριες της πάλης γυναικών και έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 1990 και 1991. «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να αρχίσουν οι αγώνες. Πιστεύω ότι το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό για το κοινό γιατί όλοι μας αγαπάμε την πάλη και δε σταματήσαμε ποτέ να γυμναζόμαστε», δήλωσε η δευτεραθλήτρια κόσμου.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί, στις 13 Οκτωβρίου, στις 18.30, με παρουσιαστή τον καλλιτεχνικό αφηγητή και παρουσιαστή κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού, Αλέξη Κωστάλα. Θα περιλαμβάνει ένα δρώμενο με αναφορές στην ελληνική μυθολογία, τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τη θέση της πάλης στους σύγχρονους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ