ΠΑΛΗ

Ιρανός παλαιστής χάνει επίτηδες για να μην αγωνιστεί με Ισραηλινό

Ιρανός παλαιστής χάνει επίτηδες για να μην αγωνιστεί με Ισραηλινό

Νέα περίπτωση Μασούντ - Χατζισαφί στον αθλητισμό, αφού Ιρανός παλαιστής έχασε επίτηδες σε διεθνή αγώνα για να μην αντιμετωπίσει Ισραηλινό στον επόμενο γύρο (video).

Ένας Ιρανός παλαιστής έχασε εσκεμμένα από αντίπαλό του σε τουρνουά στην Πολωνία, ώστε να αποφύγει να αντιμετωπίσει Ισραηλινό στον επόμενο γύρο.

Ο Αλιρεζά Καριμί Μασιανί, ο οποίος ήταν μπροστά στους πόντους σε αγώνα απέναντι στον Ρώσο Αλικάν Ζαμπράιλοβ για το Senior U23 World Championships που διεξάγεται στο Μπιντγκος, φέρεται να υπάκουσε σε εντολή από την εξέδρα που του ζητούσε ουσιαστικά να ρίξει "λευκή πετσέτα".

Σε video από τον αγώνα, ακούγεται μία φωνή που λέει "χάσε Αλιρεζά" και από εκείνο το σημείο, ο Καριμί Μασιανί σταμάτησε να προβάλλει αντίσταση στον Ρώσο αντίπαλό του.

Η φωνή φέρεται να προήλθε από τον προπονητή του και έχει να κάνει με τη γνωστή απαγόρευση της κυβέρνησης του Ιράν στους αθλητές του να μην αντιμετωπίζουν αντιπάλους από το Ισραήλ στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η απόσυρση Ιρανών αθλητών από διοργανώσεις για να μην τεθούν αντιμέτωποι με Ισραηλινούς αποτελεί συχνό φαινόμενο. Τελευταία φορά που εκπρόσωποι των δύο χωρών τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το 1983, σε αγώνα πάλης στο Κίεβο της Σοβιετικής Ένωσης.

Η απόφαση αυτή οφείλεται στην άρνηση του κράτους του Ιράν να αναγνωρίσει το Ισραήλ. Μάλιστα, στα διαβατήρια κάθε Ιρανού πολίτη επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το ταξίδι στα "παλαιστινιακά εδάφη", χαρακτηρισμός που αναφέρεται στο Ισραήλ. Από την επανάσταση του 1979 έως σήμερα, οι Ιρανοί που ταξιδεύουν στο Ισραήλ, δεν έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ιράν.

Το καλοκαίρι, οι δύο Ιρανοί ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από την εθνική ομάδα της χώρας τους γιατί συμμετείχαν σε αγώνα των "κυανερύθρων" για το Europa League με αντίπαλο την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ