ΠΑΛΗ

Έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό οι Έλληνες παλαιστές

Έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό οι Έλληνες παλαιστές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναχώρησε το πρώτο γκρουπ των αθλητών που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λετονίας, το οποίο ξεκινάει στις 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τις 14 του ίδιου μήνα.

Ο μεγάλος στόχος είναι να δούμε την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν ενόψει των τριών Προολυμπιακών τουρνουά, όπως τόνισε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Θάνος.

"Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς και δίνει επιπρόσθετο κίνητρο στους συμμετέχοντες. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί με 13 αθλητές και αθλήτριες κι ευελπιστούμε να έχουμε μία καλή παρουσία. Ο βασικός στόχος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως, είναι να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας, καθώς είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας ενόψει των τριών Προολυμπιακών τουρνουά. Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν δίνει Ολυμπιακές προκρίσεις, επομένως θα είναι ένα πρώτο δείγμα ενόψει των Προολυμπιακών τουρνουά, που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Παρόλα αυτά, θετικά αποτελέσματα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και στις αθλήτριες που θα αγωνιστούν καλή επιτυχία" τόνισε ο Κωνσταντίνος Θάνος.

Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ελευθέρα είναι οι: Νίκος Αρζουμανίδης (65κ.), Ανδρέας Τριανταφυλλίδης (70κ.), Γιώργος Σαββουηλίδης (74κ.), Τιμοφέι Ξενίδης (86κ.), Μιχαήλ Τσικοβάνι (97κ.), Γιάννης Αρζουμανίδης (125κ.).

Από την Ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι: Απόστολος Μανουηλίδης (59κ.), Βλαδίμηρος Ματιάς (66κ.), Γκιεβγκένι Πέντορετς (71κ.), Γιώργος Πρεβολαράκης (75κ.), Νίκος Βάρκας (80κ.).

Επίσης θα αγωνιστούν και δύο Γυναίκες. Η -«χρυσή» ελπίδα της ελληνικής Πάλης για μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο- Μαρία Πρεβολαράκη (55κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.).

Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι προπονητές: Παναγιώτης Χεριστανίδης, Μοϊσέν Περιγέι, Αμιράν Καρντάνοφ.

Στη Λετονία θα βρεθεί ο διεθνής διαιτητής Ολυμπιακής κατηγορίας Χρήστος Λιάκος.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ