ΠΑΛΗ

Δυο χάλκινα στο Προολυμπιακό, εκτός Ρίο οι Σαμανίδης - Παπαβασιλείου

Δυο χάλκινα στο Προολυμπιακό, εκτός Ρίο οι Σαμανίδης - Παπαβασιλείου

Με δύο χάλκινα μετάλλια ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Προολυμπιακού τουρνουά Πάλης στην Σερβία. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Σαμανίδης και Παπαβασιλείου, αλλά δεν προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Με δύο χάλκινα μετάλλια ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του προολυμπιακού τουρνουά Πάλης της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Σερβία. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Σαμανίδης και Παπαβασιλείου

Στην ελευθέρα ο Αλέξανδρος Σαμανίδης (74κ.). έχασε στους 16 με τεχνική πτώση από τον Μαρακασβίλι (Γεωργία). Στο ρεπεσάζ κέρδισε 6-4 τον Γερμανό Ομπστ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς ο Ισπανός Νασκιντάεβα τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Στις γυναίκες, η Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στα προημιτελικά ηττήθηκε από την Μπρατσίκοβα με τεχνική πτώση. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Νετρέβα (Αζερμπαϊτζάν). Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 9-9, αλλά επειδή η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τελευταία πόντο, κέρδισε το παιχνίδι και ταυτόχρονα το μετάλλιο.

Δυστυχώς, όμως, οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες έπαιρναν οι δύο πρώτοι, επομένως δεν πήρε κανένας αθλητής μας.

Από εκεί και πέρα στην κατηγορία των 86κ. ο Τιμοφέι Ξενίδης νίκησε με 6-2 τον Φινλανδό Χέινο και προκρίθηκε. Στα προημιτελικά έχασε 12-6 από τον Μαχαμεντάου (Λευκορωσία) και αποκλείστηκε.

Στα 75κ. της ελληνορωμαίκής ο Πέτρος Μανουηλίδης αποκλείστηκε στο γύρο των 16 με τεχνική πτώση από τον Χαλιάν (Αρμενία).

Στα 85κ. ο Ηλίας Μπούκης έχασε με πτώση στα προκριματικά από τον Πέρες (Ισπανία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ