ΠΑΛΗ

"Ασημένιος" ο Πιλίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης

"Ασημένιος" ο Πιλίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα κατέκτησε ο Γιώργος Πιλίδης, ο οποίος ηττήθηκε στον τελικό από τον Ουκρανό Ντζέλεπ με 3-2.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Ο Ουκρανός έκανε ένα πέρασμα και πήρε από νωρίς προβάδισμα με 2-0 στα σημεία. Στη συνέχεια το "χρυσό" παιδί της ελληνικής πάλης έβγαλε δύο φορές τον αντίπαλό του εκτός παλαίστρας και ισοφάρισε. Ο Ουκρανός, όμως, επειδή είχε εκτελέσει τελευταίος είχε το πλεονέκτημα.

Ο Πιλίδης προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να πάρει πόντο αλλά δεν τα κατάφερε. Ο προπονητής του, Αμιράν Καρντάνοφ, έκανε challenge στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν δικαιώθηκε και τελικά ο Ντζέλεπ νίκησε με 3-2.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο δεν χρειάζονται δάκρυα για έναν αθλητή όπως ο Πιλίδης. Ο πρωταθλητής μας μάς έχει προσφέρει πάρα πολλές χαρές και το μέλλον του ανήκει.

Η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια τεράστια επιτυχία σε μια χρονιά κατά την οποία ο νεαρός έχει στεφθεί ήδη πρωταθλητής Ευρώπης!

Στην πορεία του έως τον τελικό ο Πιλίδης νίκησε στο γύρο των "16" με τεχνική πτώση τον Αλίς (Βουλγαρία). Στα προημιτελικά επιβλήθηκε με 12-5 του Χαρουτουνιάν (Αρμενία) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Οκένοφ (Καζακστάν) και μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα επικράτησε με 11-7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ