NFL

Το γκέι φιλί που δίχασε

Το γκέι φιλί που δίχασε
©ICON SPORTS MEDIA INC. (ICON SMI) ALL RIGHTS RESERVED CONTACT: [email protected] HTTP://ICONSPORTSMEDIA.COM

Ο Μάικλ Σαμ είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος αθλητής στην ιστορία του επαγγελματικού φούτμπολ. Το ESPN κατέγραψε την αγωνία του και τη χαρά του (video).

Φαινόταν πως οι ομάδες του NFL φοβούνταν να επιλέξουν έναν αθλητή που δεν κρύβει πως είναι ομοφυλόφιλος. Ο κόσμος του φούτμπολ παραμένει ένας συντηρητικός κόσμος, το απόλυτο άθλημα για ολόκληρη τη "μέση" αμερικανική οικογένεια.

Μέχρι που ήρθε η ώρα να ανακοινωθεί η 249η επιλογή από τους Σαιντ Λούις Ραμς. Στον έβδομο και τελευταίο γύρο του ντραφτ του NFL οι Ραμς επέλεξαν τον Μάικλ Σαμ από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

Είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος παίκτης στην ιστορία του NFL. Από την αρχή της χρονιάς ο Σαμ δεν είχε κρύψει την ταυτότητα του, ενώ η ιστορία του φιλοξενήθηκε και στο εξώφυλλο του Sports Illustrated. Στο ίδιο περιοδικό είχε αποκαλύψει ο μπασκετμπολίστας του NBA, Tζέισον Κόλινς πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Σαμ και η οικογένεια του παρακολούθησαν την τελετή στο Radio City από το σαλόνι του σπιτιού τους. Το ESPN μετέδωσε την αγωνία του νεαρού αθλητή, τη χαρά και το ξέσπασμα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του. Δίπλα του βρισκόταν ο σύντροφος του, ο Βίτο τον οποίο φίλησε ο Σαμ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τον αθλητή για την επιτυχία του και χαρακτήρισε την επιλογή του ως " ένα σημαντικό βήμα μπροστά". Ωστόσο δεκάδες τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν στο ESPN για τη μετάδοση του συγκεκριμένου video.

Παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρει ο Σαμ να επιλεγεί στο τελικό ρόστερ των Ραμς δηλαδή στην 53άδα της ομάδας του Σαιντ Λούις.

Δείτε το συγκινητικό video:

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ