NFL

Θρίαμβος για τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl

Philadelphia Eagles' Nick Foles holds his daughter, Lily, after beating the New England Patriots in the NFL Super Bowl 52 football game Sunday, Feb. 4, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Frank Franklin II)
Philadelphia Eagles' Nick Foles holds his daughter, Lily, after beating the New England Patriots in the NFL Super Bowl 52 football game Sunday, Feb. 4, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Οι Philadelphia Eagles έκαναν την έκπληξη, κατακτώντας τον τίτλο στο NFL με τη νίκη τους 41-33 επί των New England Patriots.

Κόντρα σε κάθε προγνωστικό και σε όσα πίστευαν οι περισσότεροι, οι Philadelphia Eagles ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές του Super Bowl, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο NFL.

Η ομάδα της Πενσιλβάνια επικράτησε 41-33 του μεγάλου φαβορί, των New England Patriots στο US Bank Stadium στρη Μινεσότα και ύστερα από 57 χρόνια βρέθηκε στην κορυφή του αμερικάνικου football.

Παράλληλα, πέτυχε ό,τι δεν είχε καταφέρει κόντρα στον ίδιο αντίπαλο το 2005. Σε έναν φοβερό τελικό, όπου γράφτηκε ιστορία με σύνολο των κερδισμένων γιαρδών για τις δυο ομάδες (1.155) να είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του αθλήματος σε ένα ματς.

Μοιραίος για τους Patriots ήταν ο 40χρονος, Τομ Μπρέιντι (πέντε φορές πρωταθλητής και τρεις φορές MVP), ο οποίος έχασε τη μπάλα σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα και εκεί οι "Αετοί" απέκτησαν για τα καλά τον πρώτο λόγο για τη νίκη και τον τίτλο.

Philadelphia Eagles' Zach Ertz celebrates after the NFL Super Bowl 52 football game against the New England Patriots, Sunday, Feb. 4, 2018, in Minneapolis. The Eagles won 41-33. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia Eagles' Zach Ertz celebrates after the NFL Super Bowl 52 football game against the New England Patriots, Sunday, Feb. 4, 2018, in Minneapolis. The Eagles won 41-33. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Ο 29χρονος, Νικ Φόουλς, που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Κάρσον Γουέντς από τον Δεκέμβριο, κέρδισε το βραβείο του MVP.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Eagles προηγήθηκαν 15-6 και 22-12 στο τέλος του πρώτου μέρους. Οι Patriots με τον Μπρέιντι μείωσαν σε 22-19, για να έρθει απάντηση από τους "Αετούς" (29-19) με τον Kλέμεντ, προτού πάλι ο Χόγκαν διαμορφώσει το 29-26.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τον τελικό ανοιχτό σε κάθε προγνωστικό, με τους Eagles να κάνουν το 32-26 με το field goal, αλλά με touch down του Γκρονκ οι "Πατριώτες" πέρασαν μπροστά με 33-32. Ο Ερτζ έκανε το 38-33 με touch down, αλλά οι Eagles δεν πήραν τους δυο επιπλέον πόντους από το conversion, ενώ μετά το λάθος του Μπρέιντι ο Έλιοτ με field goal διαμόρφωσε το τελικό 41-33.

AP Photo/Frank Franklin II, Matt Slocum

Έτσι το ζήσαμε στο σπίτι της 24Media...

Θρίαμβος για τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl

Θρίαμβος για τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl

Θρίαμβος για τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl

Θρίαμβος για τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl

Θρίαμβος για τους Philadelphia Eagles στο Super Bowl

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ