NFL

Θριαμβευτές οι Broncos στο 50ό Super Bowl

Θριαμβευτές οι Broncos στο 50ό Super Bowl

Σε ένα παιχνίδι που τον πρώτο και τελευταίο λόγο είχαν οι άμυνες, οι Denver Broncos επικράτησαν των Carolina Panthers με 24-10 και κατέκτησαν το τρίτο Super Bowl της ιστορίας τους. Σπουδαίο βράδυ και για τον Peyton Manning, που στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του, παρά την κακή εμφάνιση του.

Οι Broncos ξεκίνησαν το παιχνίδι καλύτερα από τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με 10-0 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, χάρη σε ένα field goal του Brandon McManus και ένα touchdown από την άμυνά τους, έπειτα από ένα strip sack του Von Miller στον Cam Newton.

Θριαμβευτές οι Broncos στο 50ό Super Bowl

Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε και οι δύο ομάδες αντέλαξαν κατοχές αρκετές φορές. Το ημίχρονο τελείωσε με το Denver να προηγείται 13-7.

Το δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε το ίδιο μοτίβο, με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να δυσκολεύονται να προσωρήσουν στο γήπεδο και τις άμυνες να αναγκάζουν τους αντιπάλους σε συνεχόμενα λάθη ή punts.

Θριαμβευτές οι Broncos στο 50ό Super Bowl

H Carolina βρέθηκε προς στιγμήν κοντά στο σκορ, όταν ένα field goal του Graham Gano έκανε το σκορ 16-10 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και στη συνέχεια οι Broncos έκαναν punt στην επόμενη φάση. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά και ένα ακόμα strip sack (πάλι από προσπάθεια του Von Miller) έφερε τους Broncos σε θέση βολής.

Από απόσταση τριών γιαρδών, ο CJ Anderson δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να σκοράρει και κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε.

Διακριθέντες από τους νικητές ήταν οι Von Miller και TJ Ward, και οι δύο αμυντικοί, με τον πρώτο να αξίζει τον τίτλο του MVP περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Για τους Panthers ξεχώρισε ο Kony Ealy, επίσης αμυντικός, με τρία sacks και ένα interception.

O Peyton Manning κατέκτησε το δεύτερο και πιο ποθητό τίτλο στον καριέρα του. Ωστόσο η απόδοσή του ήταν κατώτερη του μετρίου. Για τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Cam Newton, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, καθώς ο 27χρονος quarterback δε θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που μας μάγεψε στην κανονική περίοδο της φετινής σεζόν.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους Broncos νικητές, αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει το εξής: θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Peyton Manning ή θα κρεμάσει τα παπούτσια του τώρα που βρίσκεται στην κορυφή;

Θριαμβευτές οι Broncos στο 50ό Super Bowl

Οι Panthers, από την άλλη, ολοκλήρωσαν μια μαγική χρονιά με τον χειρότερο τρόπο – γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμες παρουσίες στον μεγάλο τελικό. Ο Newton βρέθηκε σε κακό βράδυ, όμως έχει μέλλον μπροστά του και θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί και πάλι την επόμενη χρονιά.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ