NFL

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

110 γυάρδες και 2 touchdowns από τον Marshawn Lynch καθώς οι πρωταθλητές μοιάζουν ακόμα καλύτεροι από πέρσι.

Την τελευταία φορά που οι Packers επισκέφθηκαν το Σιατλ, στην 3η αγωνιστική της προπέρσινης σεζόν, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν το περίφημο Fail Mary για να πάρουν τη νίκη, την τελευταία στιγμή. Αυτό συνέβη πριν 2 χρόνια- τότε ακόμα οι Packers προέρχονταν από μια χρονιά του 15-1 και φάνταζαν πρακτικά ανίκητοι, οι Seahawks κατέβαζαν στο γήπεδο μια ομάδα με rookie quarterback, και οι διαιτητές ήταν αναπληρωματικοί.

Από τότε μοιάζει να έχει περάσει μια αιωνιότητα στη διάρκεια της οποίας οι Seahawks έχουν γίνει, αδιαπραγμάτευτα, η καλύτερη ομάδα στο NFL. Αυτή τη φορά δε χρειάστηκαν κανένα οριακό σφύριγμα για να πάρουν τη νίκη.

Officials signal after Seattle Seahawks wide receiver Golden Tate pulled in a last-second pass for a touchdown from quarterback Russell Wilson to defeat the Green Bay Packers 14-12 in an NFL football game, Monday, Sept. 24, 2012, in Seattle. The touchdown call stood after review. (AP Photo/seattlepi.com, Joshua Trujillo)  MAGS OUT; NO SALES; SEATTLE TIMES OUT; TV OUT; MANDATORY CREDIT
Officials signal after Seattle Seahawks wide receiver Golden Tate pulled in a last-second pass for a touchdown from quarterback Russell Wilson to defeat the Green Bay Packers 14-12 in an NFL football game, Monday, Sept. 24, 2012, in Seattle. The touchdown call stood after review. (AP Photo/seattlepi.com, Joshua Trujillo) MAGS OUT; NO SALES; SEATTLE TIMES OUT; TV OUT; MANDATORY CREDIT AP

Πέρσι ποδοπάτησαν τους Broncos σε ένα από τα πιο μονόπλευρα Super Bowl της ιστορίας, όχι μόνο επιβεβαιώντας κάθε προγνωστικό που τους έχριζε φαβορί από το περασμένο κιόλας καλοκαίρι, αλλά και βάζοντάς τους σε μια ενδεχόμενη διαδρομή χτισίματος δυναστείας. Θα γίνουν οι πρώτοι ριπίτ πρωταθλητές εδώ και μια δεκαετία;

Παραδοσιακά η νέα σεζόν ξεκινά με τους πρωταθλητές της προηγούμενης να υποδέχονται κάποιον σημαντικό αντίπαλο το βράδυ της Πέμπτης πριν την πρώτη κανονική Κυριακή αγωνιστικής δράσης. Ο τυχερός αντίπαλος που θα διαπίστωνε από πρώτο χέρι αν οι Seahawks παραμένουν εξίσου ισχυροί με πέρσι, θα ήταν οι Packers, σε ένα ζευγάρι που μπορεί κάλλιστα να συναντηθεί ξανά σε μερικούς μήνες στον τελικό της NFC.

Aaron Rodgers εναντίον της άμυνας του Σιάτλ! Τι πιο συναρπαστικό;

Το τελικό σκορ, 36-16 για τους Seahawks , μαρτυρά ένα παιχνίδι όχι τρομερά ενδιαφέρον, όμως ως πρεμιέρα προσέφερε πολλά πρώτα συμπεράσματα για τις δύο ομάδες (και ένα ευρύτερο).

Ο φόβος είναι ο 12ος παίκτης

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

Οι μειωμένες επιλογές του Rodgers στην επίθεση και η τύπου Trent Richardson εμφάνιση του Eddie Lacy στο τρέξιμο, έκαναν την επίθεση των Packers να μοιάζει τρομερά περιορισμένη ή/και την άμυνα των Seahawks εξίσου απροσπέλαστη με πέρσι, παρά την απώλεια βασικών παιχτών.

Στο μεταξύ, ο πρώην συμπαίκτης του Sherman, Brandon Browner, που άφησε το Σιάτλ για να πάει στους Patriots, τουήταρε αυτό που όλοι σκεφτόμασταν: Οι Packers θα συνεχίσουν να στοχεύουν τον Byron Maxwell στην απέναντι πλευρά και κάποια στιγμή θα το πληρώσουν. Όπως και έγινε.

Jet Harvin

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

Όλοι εμείς οι πιστοί της νεοσύστατης εκκλησίας του Percy Harvin περιμέναμε πώς και πώς τη στιγμή που θα ξεκινούσε την πρώτη του υγιή σεζόν σε αυτή την ομάδα. (Bold prediction: Θα βγει MVP.) Την τελευταία φορά που ο Harvin ξεκίνησε σεζόν υγιής, πρόπερσι, ήταν στους Vikings. Στο τέλος MVP βγήκε ο Adrian Peterson αλλά ώσπου ο Harvin να τραυματιστεί, ήταν εκείνος που εθεωρείτο ακόμα και υποψήφιος για MVP. Στο πρώτο μισό εκείνης της σεζόν, τα νούμερά του ήταν απίστευτα.

Πέρσι έπαιξε ελάχιστα snaps όλη τη χρονιά αλλά σχεδόν όλα είχαν αγωνιστικό αντίκτυπο. Ξεκίνησε το Super Bowl δίχως να έχει ξεκινήσει αγώνα όλη τη χρονιά και για πολλούς ήταν ο αληθινός MVP σε έναν τελικό δίχως ξεκάθαρο παίχτη που έκανε όλη τη διαφορά. (Έκανε και touchdown με επιστροφή του kickoff του 2ου ημιχρόνου.) Τα skills του είναι αδιανόητα, μπορεί να κάνει τα πάντα.

Τώρα που τον έχει στη διάθεσή του υγιή, ο συντονιστής επίθεσης του Σιάτλ Darrell Bevell άρχισε να στηρίζει επιθετικά schemes επάνω στις πολυεπίπεδες δυνατότητές του. Οι Seahawks έπαιζαν συνεχώς το jet sweep, με τον Harvin να κάνει πλάγια κίνηση μπροστά από τον Wilson. Η ταχύτητα και η ευκινησία του Harvin σημαίνει πως ό,τι κι αν συνέβαινε στη συνέχεια, θα απέφερε κέρδος για το Σιατλ. Αν τον αφήσουν, παίρνει την πάσα για μεγάλα gains, όπως και συνέβη σε 2 περιπτώσεις. Αν η αμυντική γραμμή των Packers τον ακολουθούσε, άφηνε τρύπες για τον Marshawn Lynch, ο οποίος ούτως ή άλλως σπάει τάκλιν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Και κάπως έτσι ο Lynch μάζεψε 110 γυάρδες, 2 touchdowns και μια σκισμένη μπλούζα, την ώρα που ο Harvin είχε 131 αθροιστικές γυάρδες, αλλά μοιρασμένες από παντού: 7/7 υποδοχές για 59 γυάρδες, 4 τρεξίματα για άλλες 41, και 31 ακόμα γυάρδες από επιστροφές.

Ο υγιής Harvin δεν είναι μόνο σπουδαία προσθήκη επειδή είναι παίχτης που δύσκολα σταματιέται, αλλά και επειδή η ύπαρξή του και μόνο κάνει ευκολότερο το έργο των δίπλα.

Το Καλύτερο Όνομα Του Κόσμου Αυτή Τη Βδομάδα

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

O ρούκι safety των Packers ήρθε από την Alabama, κάνοντας ένα ντεμπούτο όπου έδειξε καλά στοιχεία, αλλά είχε και τις κακές στιγμές του (θα επανέλθουμε). Και ναι, αυτό είναι το αληθινό του όνομα.

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

Ζεν

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά για το Σιατλ καθώς περιμέναμε την έναρξη της σεζόν ήταν κατά πόσο η επιτυχία στο Super Bowl θα τους άφηνε να χαλαρώσουν. Ο Russell Wilson, που σημειωτέον έχει ένα κωμικά χαμηλό συμβόλαιο για μια ακόμα χρονιά, βγάζοντας μόλις $662,000 (είναι ο 3ος καλύτερα αμοιβόμενος quarterback των Seahawks ), έκανε στην offseason εφτά χιλιάδες διαφημίσεις, και αν είσαι και πιτσιρικάς κιόλας και το όλο brand της ομάδας σου είναι το Ύφος, ενδέχεται να χάσεις λίγο το focus σου.

Όχι ο Wilson, ο οποίος σε όλο το παιχνίδι με τους Packers ήταν αλάνθαστος. Τυχερός σε μια περίπτωση που οι Packers έχασαν interception μέσα από τα χέρια τους βέβαια, αλλά περισσότερο αναφέρομαι σε άλλα στοιχεία. Ο Wilson συνεχίζει να έχει εκπληκτικό pocket awareness, κάνοντάς το σχεδόν αδύνατον για τους αντιπάλους να τον κάνουν sack- κάτι πυο θα τεσταριστεί πολύ στα παιχνίδια με τους Rams, αλλά το πρώτο δείγμα είναι θετικό.

Ο Wilson ήξερε πότε να ξεφορτωθεί τη μπάλα, πώς να διαβάσει τα read options, πότε να κάνει scramble και πότε απλά να σκοτώσει ένα play. Απόλυτα συγκεντρωμένος απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι με τίποτα όσο προβληματική την έκαναν να φανεί οι Seahawks.

Και όλα αυτά, συνεχίζοντας υπομονετικά να μη βγάζει κιχ για το συμβόλαιό του. Τέτοια εποχή του χρόνου ο Russell Wilson θα παίρνει ΟΛΑ τα λεφτά.

Οι στιγμές πόνου του Aaron Rodgers

Όλοι θυμόμαστε το Fail Mary από την προηγούμενη αναμέτρηση των ομάδων, αλλά αυτό το στοιχείο που έχει χαθεί στα βάθη του χρόνου και δε θα έπρεπε, είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα ο Rodgers είχε δεχθεί 8 sacks. ΟΧΤΩ. Στο πρώτο ημίχρονο!

Χτες τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα στον τομέα μασήματος χορταριού, όμως και πάλι δεν ήταν ευχάριστη βραδιάγια τον Rodgers. Δέχθηκε ένα strip-sack που ευτυχώς κατέληξε απλώς σε safety αντί για fumble recovery και touchdown για τους Seahawks, είχε τον Sherman με τα μηδενικά του να έχει βυθίσει στο σκοτάδι όλη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, και μέσα σε όλα ήταν κι ο ίδιος ασταθής, με κάποιες περιπτώσεις όπου έκανε over- ή under-throw πάσες που δε θα περίμενες να τον δεις να κάνει.

Δεν περνάει καλά ο Rodgers στο Σιάτλ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Εδώ παπάς εκεί παπάς

Το Σιάτλ έπαιξε τέλεια το read-option σε αυτή τη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Wilson να κρατά τη μπάλα από τον Marshawn Lynch, την άμυνα να έχει ξεγελαστεί κι έτσι να γίνεται η εύκολη pop pass από τον Wilson στον ξεχασμένο Ricardo Lockette, που προσπέρασε τον Ha Ha Clinton-Dix, τον μοναδικό αμυντικό που είχε μείνει μπροστά του, και έκανε εύκολο touchdown.

Το play είναι πανομοιότυπο με αυτό που είχε παίξει το Auburn πέρσι στη διάρκεια της σεζόν του κολεγιακού, κάνοντας ένα ακριβώς ίδιο touchdown που ισοφάρισε τον αγώνα εναντίον της Alabama. Αν κάτι σας θυμίζει η Alabama είναι επειδή την αναφέραμε λίγες παραγράφους πιο πάνω.

Ναι, ήταν η ομάδα του Ha Ha Clinton-Dix.

Δεν περνάει καλά με το reap-option ο Ha Ha Clinton-Dix.

Το ‘Τι Κάνετε Μωρέ’ της εβδομάδας

Οι Seahawks για κάποιο λόγο κατεβάζουν τον safety Earl Thomas να επιστρέφει punts, το οποίο είναι απλά αναίτιο. Εκτός του ότι δεν είναι πολύ καλός σε αυτός (χτες έχασε τη μπάλα, της οποίας το recovery έκανε ο Ha Ha Clinton-Dix οδηγώντας στο μοναδικό touchdown των Packers όσο είχε ανταγωνιστικό νόημα ο αγώνας), το ρίσκο τραυματισμού είναι υπερβολικά μεγάλο, για τον πιο αναντικατάστατο παίχτη της ομάδας.

Με σημαίες με σημαίες

Στη διάρκεια της preseason οι διαιτητές πετούσαν σημαίες με συχνότητα μεγαλύτερη κι από τις διακοπές για διαφημίσεις, κάτι που έκανε το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο. Και για τους Seahawks που παίζουν πολύ physical παιχνίδι, αλλά και για εμάς ως θεατές, καθώς δεν είναι δυνατόν να δεις αγώνα που διακόπτεται κάθε 2 snaps.

Τελικά φαίνεται πως η εντολή του NFL προς τους διαιτητές για μεγαλύτερη αυστηρότητα (προφανώς ως αντίδραση στους περσινούς Seahawks) ήταν κυρίως ένα είδος προειδοποίησης. Χτες οι Seahawks είχα μόλις 4 ποινές και οι Packers 7. Οι φανς παντού θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι.

Ειδικά αν υποστηρίζουν τους Seahawks.

Μια υπόσχεση

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

Η ομάδα graphics του NBC έβγαλε αυτό τον πίνακα προς το τέλος του αγώνα, όταν πια είχε κριθεί. Η σκέψη όλων, προφανής. Θα είναι οι Seahawks η ομάδα που θα αντιστρέψει αυτό το trend;

Πάνε ήδη 10 χρόνια από τον τελευταίο ριπίτ πρωταθλητή, τους Patriots της διετίας 2004-2005. Ήδη διανύουμε τη μεγαλύτερη χρονική απόσταση ανάμεσα σε ριπίτ πρωταθλητές στην ιστορία του Super Bowl. Η δεκαετία των ‘10s δεν έχει βρει ακόμα την δυναστεία της. Οι Seahawks είναι ομάδα νέα. Και αν το χθεσινό παιχνίδι είναι μια πρώτη ένδειξη, μοιάζουν ακόμα καλύτεροι από πέρσι.

Προσωπικά με βάση offseason και preseason μου φαίνεται πως φέτος θα οδεύσουμε προς Super Bowl μεταξύ Saints και Broncos αλλά οι Seahawks αφήνουν ρίχνουν ήδη προειδοποιητικές βολές, μην τους υποτιμήσει κανείς. Δε θα τολμούσα.

Λόγοι για να είσαι ενθουσιασμένος για την 1η αγωνιστική

Οι πρωταθλητές Seahawks κερδίζουν με άνεση τους Packers στην πρεμιέρα

Δεν είναι φανταστικό που αρχίζει ξανά το NFL; Χτες κοίταγα αυτή την οθόνη για δέκα λεπτά. Δεν αστειεύομαι. Πήγα στην κουζίνα, έβαλα μπύρα στην κατάψυξη, και μετά κοίταγα αυτή την οθόνη περιμένοντας να αρχίσει το παιχνίδι. Αγωνία και ενθουσιασμός! Και εδώ οι κυριότεροι λόγοι ενόψει της φουλ πρεμιέρας, ανά ματς, ανά μέρα, ανά χρονική ζώνη.

Τα νωρίς της Κυριακής

Falcons-Saints

Οι Falcons θα επιχειρήσουν να επανέλθουν στον πρωταθλητισμό ύστερα από την πιο αξιοπρεπώς πλήρως αποτυχημένη σεζόν που έχει πετύχει ποτέ ομάδα. Και αντιμετωπίζουν με το καλημέρα τους μεγάλους αντιπάλους τους, οι οποίοι μπορεί και να έχουν το πιο ταλαντούχο ρόστερ στο NFL. Όλα τα μάτια θα είναι πάνω στον Brandin Cooks, τον νέο ρούκι receiver των Saints, που προορίζεται για μεγάλα πράγματα.

Rams-Vikings

Η επιθετική γραμμή των Rams είναι λόγος ενθουσιασμού από μόνη της.

Steelers-Browns

Οι Browns προσπαθούν να μας πείσουν πως ο βασικός τους quarterback είναι ο Bryan Hoyer, που πέρσι για 4 παιχνίδι έμοιαζε ασταμάτητος (και οι Browns έτοιμοι ακόμα και στα πλέι-οφ να μπουν) πριν τραυματιστεί. Φέτος οι κάμερες θα κοιτούν λιγότερο αυτόν, που θα παίζει, από ό,τι τον Johnny Manziel, που θα περιμένει στον πάγκο την ευκαιρία του.

Eagles-Jaguars

Υπάρχει μια μη μηδενική πιθανότητα οι Jaguars να είναι στα πολύ κρυφά μια καθόλου κακή ομάδα φέτος. Watch this space.

Jets-Raiders

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω τώρα. Α, ναι, τέλειο, ο Maurice Jones-Drew είναι στους Raiders τώρα, και ο Michael Vick αναπληρωματικός στους Jets. O Darren McFadden ζει ακόμα. Χριστέ μου.

Ravens-Bengals

Είναι πολύ νωρίς για να το χρίσουμε τελικό του AFC North;

Bears-Bills

Ο Sammy Watkins είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθετικούς παίχτες αυτού του draft και θα παίξει ενάντια στο κάκιστο secondary των Bears καθώς αναρωτιόμαστε αν αυτό θα είναι έστω και οριακά καλύτερο από πέρσι. Στο μεταξύ το Σικάγο θα κατεβάσει και φέτος μια από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος κι όποιος δεν θέλει να δει κάθε ματς του διδύμου Brandon Marshall - Alshon Jeffery δεν καταλαβαίνει τι χάνει.

Texans-Redskins

Θα επιζήσει μια ακόμα χρονιά ο RG3; Θα διαπιστώσουν έντρομοι την ώρα της σέντρας οι Texans ότι ξέχασαν να πάρουν quarterback; Τελοσπάντων, αυτά είναι υποσημειώσεις. Όλοι θα περιμένουμε να δούμε εν δράσει το δίδυμo Watt-Clowney. Τρόμος, κόλαση και πανικός. Δε βλέπω την ώρα.

Chiefs-Titans

Όχι.

Dolphins-Patriots

Αυτό το παιχνίδι για κάποιο μυστήριο λόγο καταφέρνει να είναι συναρπαστικό κάθε χρόνο. Επίσης οι Patriots έχουν τον Revis τώρα, και μαζί την πιθανώς καλύτερή τους άμυνα εδώ και μια δεκαετία.

Τα μεσαία της Κυριακής

Buccaneers-Panthers

Γιατί παίζει αναμεταξύ του όλο το NFC South σήμερα; Δεν έχει σημασία. Θέλω πολύ να δω τους Bucs του Lovie Smith. Δε ξέρω αν το έχετε ξανακούσει αυτό, αλλά τους πιστεύω πολύ φέτος. *πέφτουν όλοι ανάσκελα από τα γέλια*

Cowboys-49ers

Οι 49ers δεν πατάνε πολύ καλά τον τελευταίο μήνα, το preseason τους πήγε χάλια, έχουν χάσει σχεδόν όλη τους την άμυνα για ένα σωρό διαφορετικούς λόγους, αλλά τουλάχιστον είναι τυχεροί και αρχίζουν τη σεζόν εναντίον των Cowboys.

Sunday Night Football

Broncos-Colts

Κοίτα να δεις που από εκεί που απορούσαμε αν ο Manning θα τα βγάλει πέρα στους Broncos, τώρα απέχουμε μια σεζόν από το να γίνει και σοβαρό rivalry το συγκεκριμένο ματς. Οι Broncos φέτος είναι πλήρως ενισχυμένοι και γενικότερα νομίζω πως είναι εντελώς περιττό το να παιχτεί φέτος η AFC, αλλά ας είναι, τουλάχιστον έτσι θα βλέπουμε και λίγο Luck εν δράσει, σε μια ακόμα σεζόν κουβαλήματος ενός άθλιου ρόστερ στα πλέι-οφ.

Τη Δευτέρα

Lions-Giants

Ακόμα δεν έχω πιστέψει ότι οι Lions πήραν για προπονητή των Jim Caldwell. Νομίζω θα περάσω τρεις ώρες γελώντας συνεχόμενα. (Θα βοηθάει κι ο Eli Manning από την απέναντι πλευρά.)

Cardinals-Chargers

Δύο από τις κρυφά αγαπημένες μου ομάδες αυτή τη στιγμή. Έκαναν φανταστικά τελειώματα σεζόν πέρσι και οι δύο και αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποια από αυτές να συνεχίσει φέτος από εκεί που άφησε τα πράγματα.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ