NFL

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Πορείες αντίθετες για τους μεγάλους ανταγωνιστές του NFC West: Οι Seahawks καλπάζουν προς τα πλέι-οφ την ώρα που οι 49ers αποκλείονται για πρώτη φορά επί Jim Harbaugh. Ανοιχτές μάχες σε 6 divisions.

Με ένα ακόμα θαυματουργό νικητήριο drive του Andrew Luck οι Colts διατηρούν τον έλεγχο του division τους ενώ οι Patriots κρατούν γερά το δικό τους. Όλα τα υπόλοιπα όμως, είναι εντελώς ανοιχτά στους διεκδικητές, σε μια εικόνα πλέι-οφ που παραμένει περισσότερο περίπλοκη από κάθε άλλη χρονιά.

Οι Seahawks με εμφατικό διπλό στη Φιλαδέλφεια τονίζουν στο υπόλοιπο NFL πως βρήκαν τον περσινό εαυτό τους ακριβώς στην κρισιμότερη στιγμή, οι 49ers με ήττα-σοκ (ίσως από την επόμενη ομάδα του προπονητής τους) χάνουν τα πλέι-οφ, τα AFC North και NFC South παραμένουν συναρπαστικά με εντελώς αντίθετο τρόπο, ο JJ Watt συνεχίζει την εξωφρενική χρονιά του και ο Peyton Manning χάνει μέσα από τα χέρια του το τελευταίο μεγάλο ρεκόρ πάσας που του είχε απομείνει.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής: Bears-Cowboys 28-41, Bengals-Steelers 21-42, Redskins-Rams 0-24, Titans-Giants 7-36, Saints-Panthers 10-41, Vikings-Jets 30-24, Dolphins-Ravens 13-28, Browns-Colts 24-25, Lions-Buccaneers 34-17, Jaguars-Texans 13-27, Broncos-Bills 24-17, Cardinals-Chiefs 17-14, Eagles-Seahawks 14-24, Raiders-49ers 24-13, Chargers-Patriots 14-23, Packers-Falcons 43-37.

Πάμε να δούμε τις σημειώσεις από μια ακόμα δυνατή αγωνιστική, έναν επικήδειο για τους 49ers του Jim Harbaugh, μια ματιά στην κούρσα για το #1 του draft, και φυσικά την κατάσταση με την εικόνα των πλέι-οφ 3 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Σημειωτέον, με 3 αγώνες ακόμα, καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι-οφ.

Legion of Boom II: Boomer

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Προσεγγίζουμε λογικά το σημείο που είναι ΟΚ να παραδεχτούμε πως οι Seahawks επέστρεψαν για τα καλά. Αν δηλαδή υποθέσουμε πως 1-2 ήττες σήμαιναν πως ξαφνικά τα πάντα καταστρέφονται. (Η προ εβδομάδων εκτίμησή μας πως πιθανώς να μην προλάβουν τα πλέι-οφ βασιζόταν περισσότερο στην εκτίμηση πως οι Cardinals και οι 49ers δε θα κατέρρεαν, παρά πως οι Seahawks δεν ήταν αρκετά καλοί.)

Η ουσία είναι πως εδώ και 3 βδομάδες, το Σιάτλ παίζει με μια τρομακτική αμυντική απόδοση, επιτρέποντας 6,67 πόντους ανά παιχνίδι, με αντιπάλους δύο ομάδες που ηγούνται divisions και τους 49ers. Και, για μπόνους, η επίθεσή τους κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται: O Russell Wilson απέναντι στους Eagles ήταν εκπληκτικός, άλλος quarterback θα είχε μασήσει χορτάρι για ένα μήνα, όμως η ικανότητά του να κινείται ακόμα και σε ένα διαλυμένο pocket διατηρώντας την ψυχραιμία του απέδωσε καρπούς για άλλη μια φορά, διατηρώντας ζωντανά drives καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί να αναλύει επί τόπου σχηματισμούς όπως ελάχιστοι quarterbacks, ξέροντας πότε θα επεκτείνει ένα play τρέχοντας (έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε αντιπάλους φέτος με τα τρεξίματά του), ή πασάροντας ύστερα από ψύχραιμα scrambles.

Οι Seahawks κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να κρατήσουν εκτός γηπέδου σχεδόν ολοκληρωτικά την επίθεση του Chip Kelly: 42’ οι Seahawks, 18’ οι Eagles. 18! Σε συνδυασμό με την lights out αμυντική επίδοση του Σιάτλ (ο Byron Maxwell δεν άφηνε διάδρομο ανοιχτό ούτε για αστείο), οι Eagles κατάφεραν μόλις 139 συνολικές γυάρδες επίθεσης, απόδοση που είναι φυσικά (με διαφορά) αρνητική για το όσο διάστημα βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια ο Chip Kelly.

Ακόμα και το σκορ είναι παραπλανητικό: Το πρώτο touchdown των Eagles προήλθε από λάθος των Seahawks στο punt που έδωσε τη μπάλα στον Mark Sanchez μες στο red zone. Στην ουσία μόνο ένα play επέτρεψε η άμυνα του Σιάτλ, εκείνο (το φανταστικό!) του Sanchez στο δεύτερο touchdown. Στην ουσία μιλάμε για ένα play σε 3 ματς απέναντι σε αντιπάλους με συνολικό ρεκόρ 26-13 και, λογικά, 2 θέσεις πλέι-οφ αναμεταξύ τους.

Η άμυνα φυσιολογικά παίρνει όλη τη δημοσιότητα (και καλά κάνει, παίζουν σαν τανάλια εδώ κι ένα μήνα), όμως ο ρόλος της επίθεσης δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ούτε στο ελάχιστο. Πέρασαν 1-2 μήνες εσωτερικών αναταραχών και αγωνιστικής αβεβαιότητας, όμως αυτή τη στιγμή οι Seahawks μοιάζουν, σαν σύνολο, όσο καλοί έχουν υπάρξει ποτέ. Ξέρω, ας μην προδικάζουμε, αλλά δε μπορώ να μη σκέφτομαι τι επικό τελικό περιφέρειας θα μας έδιναν με τους Packers στο Lambeau.

Pass, interrupted

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

O Peyton Manning οδήγησε τους Broncos σε μια νίκη απέναντι στους τίμιους Bills όμως ο ίδιος δεν πέτυχε κανέναν touchdown, για πρώτη φορά όσο αγωνίζεται στο Ντένβερ. Είδε έτσι να φτάνει σε άδοξο τέλος το σερί των παιχνιδιών του με touchdown πάσα, κολλώντας στα 51, μόλις 3 βδομάδες πριν υποτίθεται πως θα ισοφάριζε το απόλυτο ρεκόρ, που κατέχει ο Drew Brees. Έτσι ο Brees διατηρεί το μεγάλο αυτό ρεκόρ που πήρε πριν λίγα χρόνια από τον Johnny Unitas, ενώ πλέον είναι κάτοχος και του μεγαλύτερου ενεργού σερί (με 33).

Ωστόσο, αξίζει μια μικρή αναδρομή στο χρόνο. Όταν ο Brees είχε όντως σπάσει το ρεκόρ του Unitas, είχαμε αφιερώσει λίγο χώρο στο SPORT24 για να μιλήσουμε όχι για τον quarterback των Saints, μα για τον θρύλο Unitas, προσπαθώντας να βάλουμε σε ιστορικό context το αδιανόητο ρεκόρ του.

Πέρσι ήταν ο Brady που έφτασε στην πηγή, φέτος ο Manning- αργά ή γρήγορα το ρεκόρ του Brees θα σπάσει γιατί έτσι είναι στημένο πλέον το NFL. Όμως το ρεκόρ που είχε εξαρχής πετύχει ο Unitas στα τέλη των ‘50s, ένα ρεκόρ που δικαιολογημένα πιστεύαμε για δεκαετίες πως δε θα έσπαγε ποτέ, ήταν πέρα από κάθε φαντασία όταν σημειώθηκε.

Hoyer, Destroyed

Την προηγούμενη βδομάδα βαφτίσαμε με ενθουσιασμό των Johnny Manziel ως επόμενο βασικό των Browns αλλά για λόγους που ξεπερνούν την κατανόηση, ο Mike Pettine επέμεινε στον Hoyer “The Destroyer” για ένα ακόμα παιχνίδι. Είμαι Hoyer-ικός από την πρώτη του στιγμή στους Browns και πιστεύω πως έχει μέλλον στο NFL ως αξιόπιστη και υψηλότατα ποιοτική λύση ανάγκης για σχεδόν οποιαδήποτε ομάδα, αλλά νιώθω πως ως βασικός των Browns δεν έχει πλέον νόημα να συνεχίζει. Δεν έχει καν να κάνει με τον Manziel: o Hoyer παίζει χάλια ένα μήνα τώρα. Αν οι Browns κατάφερναν να επικρατήσουν των Colts δε θα ήταν λόγω της επίθεσης, αλλά παρόλο που η επίθεση απλώς επέστρεφε το γήπεδο στους φιλοξενούμενους. Η άμυνα των Browns σχεδόν σίγησε την #1 επίθεση του φετινού NFL, και ο Hoyer απλά δε μπορούσε να κάνει τίποτα για να κλειδώσει το παιχνίδι.

(Σχετικοάσχετο. Είδε κανείς τον Josh Gordon; Είναι καλά; Μήπως έφαγε κι άλλη ποινή;)

Αυτή η ήττα στην οικονομία της χρονιάς δε μοιάζει εκτός προγράμματος, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι κόστισε πολύ στο Κλίβελαντ, ειδικά σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, που αφήνουν τους Browns μόνους τελευταίους μετά από πάρα πολύ καιρό στο division. Το χειρότερο είναι πως η ομάδα θα δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στον (ακόμα θεωρητικά εφικτό) στόχο των πλέι-οφ όσο το κύριο σημείο συζήτησης θα αφορά ένα “what if” για το δίλημμα Hoyer/Manziel. Θα τα είχε πάει χειρότερα η επίθεση των Browns με τον ρούκι για quarterback;

Υπό μία έννοια, αυτό ίσως και να ήταν το απόλυτο, το ύστατο βασανιστήριο προς τους θλιμμένους φιλάθλους του Κλίβελαντ: Μια χρονιά που πέφτει στα σκουπίδια όχι επειδή η ομάδα δεν είχε αξιόπιστες λύσεις, αλλά επειδή είχε μια παραπάνω αξιόπιστη λύση από όσες χρειαζόταν.

Fat guy touchdown!

Κάθε touchdown χοντρού παίχτη οφείλει να πανηγυρίζεται από τους οπαδούς όλων των ομάδων.

Ένα ρέκβιεμ για τους 49ers του Jim Harbaugh

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Συνέβη κι αυτό λοιπόν, οι 49ers ηττήθηκαν από τους Raiders (που σύμφωνα με φήμες ενδέχεται να είναι η επόμενη ομάδα του Jim Harbaugh) και μάλιστα με σχετική άνεση, ύστερα από μια ακόμα φρικώδη εμφάνιση του Kaepernick, με την άμυνα να επιτρέπει διαδοχικά touchdowns σε μια ομάδα που δεν είχε σκοράρει διαδοχικά όλη τη σεζόν ως τώρα. Οι 49ers έχουν τελειώσει, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποίες μια σοβαρή ομάδα μπορεί να ηττηθεί από τον καλύτερο χωρίς να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, και ναι, υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να ηττηθεί και από τον χειρότερο. Αλλά οι 49ers σε δύο διαδοχικά ματς ηττήθηκαν και από τον καλύτερο του NFL και από τον χειρότερο, χωρίς να σηκώσουν κεφάλι απέναντι σε κανέναν εκ των δύο. Οι 49ers απλά περιμένουν να τελειώσει η σεζόν για να γυρίσουν σελίδα.

Το πώς φτάσαμε ως εδώ είναι περίπλοκο και μάλλον απαιτεί ενδελεχή γνώση των αποδυτηρίων και των ανθρώπινων σχέσεων ανάμεσα σε παίχτες, προπονητές και διευθυντές- κι εκεί είναι που συνήθως χάνεται η μπάλα, γιατί εμείς ως απλοί θεατές αναγκαζόμαστε να υποθέσουμε ένα τεράστιο κομμάτι της αφήγησης, διότι αυτό που έχουμε μπροστά μας απλά δε βγάζει νόημα.

Ο Jim Harbaugh, που σε τρεις Κυριακές και μισό λεπτό θα αποτελέσει παρελθόν για τους 49ers, αφήνει πίσω του ένα Σαν Φρανσίσκο το οποίο:

  • Το ανέλαβε ύστερα από 8 συνεχείς σεζόν χωρίς νικητήριο ρεκόρ
  • Το οδήγησε σε 43-17 (με 3 ακόμα ματς να δώσει), ποσοστό νικών σε 4 πρώτες σεζόν που τον τοποθετεί στο διαχρονικό πάνθεον κορυφαίων προπονητών της ιστορίας του NFL
  • Του κέρδισε 2 τίτλους NFC West και 1 πρωτάθλημα NFC.
  • Το οδήγησε στο πρώτο του τελικό Super Bowl από το 1994.
  • Το πήγε σε 3 συνεχόμενους τελικούς περιφέρειας στις 3 πρώτες του σεζόν ως προπονητής στο NFL. Και στις 3 περιπτώσεις απείχε ένα οριακό play από το θρίαμβο (fumble του Kyle Williams με τους Giants στην παράταση / ένα pass interference στους Ravens / ένα interception του Richard Sherman στον Crabtree).

Κυριότερα, και πέρα από τους αριθμούς, ο Harbaugh διαχειρίστηκε όχι μόνο το υπάρχον καθεστώς που ανέλαβε, μεταμορφώνοντας τον ασήμαντο Alex Smith σε έναν quarterback που έχει γίνει συνώνυμο της (περιορισμένης έστω) σταθερότητας στη λίγκα, αλλά και τη μετάβαση προς μια πολύ πιο υποσχόμενη κατάσταση με τον νεαρό quarterback Colin Kaepernick, που δεν υπήρξε ποτέ σταθερός, υπήρξε συχνά μέτριος, μα υπήρξε και συχνότατα αποστομωτικός.

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Και, γενικότερα, πήρε μια ομάδα σε κατάσταση σαφέστατης rebuilding περιόδου και κατάφερε μεμιάς να την εκτοξεύσει και διατηρήσει στην κορυφή. Για τουλάχιστον τις 3 πρώτες του σεζόν, οι 49ers δε σταμάτησαν ποτέ να συγκαταλέγονται ανάμεσα στην ελίτ του πρωταθλήματος, μια ομάδα διαρκώς μες στη συζήτηση για την κορυφαία. Το NFL ξέρουμε πως είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ μικρό δείγμα αγώνων και με πλέι-οφ που συχνά είναι μια ζαριά. Το ότι δεν πήρε Super Bowl ο Harbaugh είναι συμπτωματικό, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κερδίσει 2. Το πιο σημαντικότερ είναι πως πήρε μια συστηματικά, επί σειρά ετών, κακή ομάδα, και τη μεταμόρφωσε σε κάτι που προς στιγμήν (αρκετές στιγμές) άγγιξε το τέλειο.

Ας μην παραγνωριστεί, ακόμα, το γεγονός πως υπήρξε κομμάτι του πιο συναρπαστικού μοντέρνου rivalry των ‘10s. Μπορεί οι Seahawks του Pete Carroll εν τέλει να επικράτησαν σε όλες τις μετρήσεις, αλλά είναι πολύ κρίμα που δεν θα δούμε αυτές τις δύο ομάδες αυτών των δύο προπονητών να δέρνονται για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ο Harbaugh μπορεί να είναι δύσκολος χαρακτήρας (θα πρέπει να είναι δηλαδή, αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση γιατί οι 49ers να διαλύονται εκ των έσω φέτος) όμως είναι ένας προπονητής που προσαρμόζει ομάδες, ρόστερ και καταστάσεις, έχει όραμα, δεν φοβάται καθόλου να ρισκάρει όταν και όπως πρέπει, ανακαλύπτει και καλλιεργεί ένα σωρό ταλέντα, φτιάχνει σύνολα που λειτουργούν σα μηχανές σε όλα τα σημεία του γηπέδου, και κάποια τυχερή ομάδα θα ευχαριστεί πολύ τους 49ers που από του χρόνου θα μπορεί να τον έχει προπονητή.

Το καλύτερο τρολάρισμα της σεζόν

Το έκανε ο Jeff Fisher απέναντι στην ομάδα της Ουάσινγκτον. Οι παίχτες που έστειλε για το στρίψιμο του νομίσματος στην αρχή του παιχνιδιού ήταν οι Jenkins, Brockers, Stacy, Bailey, Robinson, Ogletree, δηλαδή οι 6 ενεργοί παίχτες στο ρόστερ των Rams που αποκτήθηκαν από τα picks που πήρε το Σαιντ Λούις από την ανταλλαγή του RG3 με την Ουάσινγκτον.

Στο μεταξύ οι Rams έκλεισαν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δίχως να δεχτούν πόντο (!) και ναι, το ξέρω πως έχουν παίξει με Raiders και Ουάσινγκτον, αλλά και πάλι. Είναι οι Rams! Έχουν πάνω από 120’ να φάνε πόντο! Έχουν κερδίσει Seahawks και Broncos! Και εντελώς σιωπηλά είναι στο 6-7, στα πρόθυρα μιας σεζόν του .500. Δεν είναι παρανοϊκό το να πει κανείς πως απέχουν έναν καλό quarterback από μια ρεαλιστική ελπίδα για πρόκριση στα πλέι-οφ του χρόνου.

Η απόλυτη ειρωνία θα είναι ο quarterback αυτός να είναι ο RG3.

Καληνύχτα

Η Ουάσινγκτον μπορεί να είναι η χειρότερη ομάδα του NFL αυτή τη στιγμή- υπάρχουν 5 με χειρότερα ρεκόρ αλλά κανείς εξ αυτών (ΟΚ, πλην των Titans πιθανώς, αλλά δε μετράμε ποτέ τους Titans) δεν αποπνέει κάτι το τόσο αποκαρδιωτικό και μάταιο όσο η ομάδα της Ουάσινγκτον. Τους βλέπεις και θες να τελειώσει το μαρτύριο. Όχι μόνο το δικό σου, αλλά και το δικό τους. Η ομάδα της Ουάσινγκτον είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει πως ο χρόνος είναι flat circle, πως όλα είναι ένας δρόμος χωρίς νόημα και χωρίς ελπίδα, προς την αέναη επανάληψη των ίδιων λαθών. Δε μαθαίνουμε ποτέ τίποτα, δεν αλλάζουμε, δεν κατευθυνόμαστε πουθενά. Η ύπαρξή μας είναι μια άσκηση απόγνωσης μπροστά στη ματαιότητα της ύπαρξης.

Ή τουλάχιστον αυτές ήταν μάλλον οι σκέψεις του 71 της Ουάσινγκτον όταν γινόταν αυτό το snap.

Μπορείς να τον δεις να συλλογίζεται. Ένα ακόμα snap μπροστά στην αιωνιότητα. Τι αξία μπορεί να έχει. Ένα snap λιγότερο, ένα snap περισσότερο. Ένα sack περισσότερο, ένα sack λιγότερο. RG3. Kirk Cousins. PassyMcQuarterback. Τι διαφορά έχει. Τι σημασία έχει. Και την επόμενη βδομάδα τα ίδια θα περνάμε. Και την μεθεπόμενη. Και την προηγούμενη. Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει φούτμπολ, δεν υπάρχει ομάδα της Ουάσινγκτον, υπάρχει μόνο η ματαιότητα.

Στο βάθος κήπος

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Ήρθε η ώρα να δούμε ποιες ομάδες βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να διεκδικήσουν το #1 του επόμενου draft και μαζί τα δικαιώματα για τους 2 πιο καυτούς quarterbacks, τους Mariota και Winston. (Μάλλον με αυτή τη σειρά.) Καθώς απομένουν μόλις 3 αγώνες, εστιάζουμε στις ομάδες με 2-9 και στην Ουάσινγκτον που, αν και 3-10, στο μάτι μοιάζει αυτή τη στιγμή η χειρότερη ομάδα του NFL οπότε δε χάνει τις ελπίδες της για να πιάσει κορυφή.

Buccaneers (2-9). Πρόγραμμα: @Panthers, Packers, New Orleans. Οι Bucs μάλλον δε θα κάνουν άλλη νίκη, ωστόσο ας σημειωθεί πως μαθηματικά είναι ακόμα στο κυνήγι των πλέι-οφ επειδή NFC South. Αν πάρουν το #1 του draft, πολύ θα ήθελα έναν quarterback, ναι, ευχαριστούμε πολύ.

Titans (2-9). Πρόγραμμα: Jets, @Jaguars, Colts. Ουάο, οι Titans το κρατάνε στα χέρια τους- τουλάχιστον το #2. (Αν καταλήξουν με 2-9 κι αυτοί και οι Bucs η ισοβαθμία κρίνεται σε δυναμικότητα προγράμματος, που είναι πάρα πολύ κοντά αυτή τη στιγμή.) Όπως και νά’χει, ακόμα και με το #2, προλαβαίνουν quarterback. Το θέμα είναι αν θέλουν. Ο ρούκι Zach Mettenberger δεν ήταν φρικτός, αλλά δεν τρέλανε και κανέναν. Ερωτηματικό.

Jaguars (2-9). Πρόγραμμα: @Ravens, Titans, @Texans. Στο παιχνίδι με τους Titans θα κριθούν πολλά, όμως όπως και νά’χει οι Jaguars δύσκολα θα βρεθούν με top pick. Εξάλλου δεν θέλουν quarterback, έχοντας δώσει τα ηνία στον Blake Bortles.

Jets (2-9). Πρόγραμμα: @Titans, Patriots, @Dolphins. Οι Jets είναι απεγνωσμένοι για έναν quarterback της προκοπής, όμως ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως είναι απολύτως ικανοί να πάνε να κερδίσουν το ματς στο Τενεσί, δηλαδή το μοναδικό ματς της χρονιάς που πραγματικά έχουν ανάγκη να χάσουν.

Raiders (2-9). Πρόγραμμα: @Chiefs, Bills, @Broncos. Δεν ξέρω, οι Raiders έχουν πετάξει εκτός πλει-οφ τις 2 τελευταίες ομάδες του Alex Smith μέσα σε 3 βδομάδες, οπότε αρνούμαι να εκτιμήσω το οτιδήποτε. Αλλά όπως και νά’χει δεν έχουν ανάγκη quarterback. Αν, με κάποιο μαγικό τρόπο, καταφέρουν να βρεθούν σε κάποια από τις 2 πρώτες θέσεις, θα στείλουν το pick σε κάποιον από τους προαναφερθέντες απεγνωσμένους για να πάρουν περισσότερα picks. Η λογική τουλάχιστον αυτό λέει, από την άλλη μιλάμε πάντα για τους Raiders, την ομάδα που ελέγχει αυτός ο φιλαράκος. Οπότε ποιος ξέρει πραγματικά.

Ουάσινγκτον (3-8). Πρόγραμμα: @Giants, Eagles, Cowboys. Ωραίο φίνις, ε; Εξαιρετικά. Η Ουάσινγκτον θα τελειώσει 3-13 και μάλλον δε θα προλάβει top-2 pick, το οποίο είναι κρίμα γιατί όλοι οι quarterbacks που έχουν αυτή τη στιγμή δεν κάνουν αθροιστικά έναν ολόκληρο. ΙΣΩΣ ΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ PICKS ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ DRAFT.

Η εικόνα των πλέι-οφ

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

ΑFC

1. Patriots (10-3). Έχουν την ισοβαθμία με τους Broncos. Αν κερδίσουν τα υπόλοιπα παίρνουν το #1, κάτι καθόλου απίθανο να συμβεί καθώς όλα τα ματς που τους απομένουν είναι με ομάδες του division τους. Πρόγραμμα: Dolphins, @Jets, Bills.

2. Broncos (10-3). Όπως και οι Patriots, πρακτικά έχουν κλειδώσει το division και ελπίζουν σε γκέλα των Pats. Έχουν 2 ματς με διεκδικητές της AFC, και τα δύο εκτός έδρας, όπου δεν έχουν και τρομερές επιδόσεις φέτος. Πρόγραμμα: @Chargers, @Bengals, Raiders.

3. Colts (9-4). Δεν έχουν απαλλαγεί οριστικά από τους Texans, αλλά υποθέτοντας πως το division το έχουν στο τσεπάκι, το μόνο για το οποίο παίζουν είναι η κατάταξη 3-4. Πρόγραμμα: Texans, @Cowboys, @Titans.

4. Bengals (8-4-1). Αν ήμουν οπαδός του Σινσινάτι θα ήταν καλύτερο αν καθόμουν αναπαυτικά πριν δω το πρόγραμμα που απομένει στην ομάδα. Το μισό ματς προβάδισμα δε μοιάζει τόσο γερό ξαφνικά. Πρόγραμμα: @Browns, Broncos, @Steelers.

5. Steelers (8-5). Πρόγραμμα: @Falcons, Chiefs, Bengals.

6. Chargers (8-5). Πώς το έχουν ακόμα αυτό το wild card θέση οι Chargers;! Άσε που ξαφνικά το πρόγραμμά τους δε μοιάζει και τόσο τρομακτικό. Πρόγραμμα: Broncos, @49ers, @Chiefs.

---

7. Ravens (8-5). Τεράστια νίκη απέναντι στους Dolphins, με έξτρα σημασία για τις πιθανές ισοβαθμίες. Μισή νίκη από την κορυφή του division, με βατό πρόγραμμα. Είναι σε καλή θέση. Πρόγραμμα: Jaguars, @Texans, Browns.

8. Texans (7-6). Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως αν είχαν χάσει οι Colts χθες, οι Texans πήγαιναν να πάρουν το division. Ακόμα μπορούν, πάντως. Οι Colts θα πρέπει να πάρουν τον φετινό τίτλο πιο δύσκολα από ό,τι περιμέναμε όλοι, οι Houston Watts δε λένε να πεθάνουν. Πρόγραμμα: @Colts, Ravens, Jaguars.

9. Dolphins (7-6). Αρκετά ξεκάθαρα εδώ τα πράγματα. Λογικά θα καταλήξουν στο 9-7, αλλά εκεί πιθανότατα να συναντήσουν ισοβαθμίες που δεν τους βολεύουν. Πρόγραμμα: @Patriots, Vikings, Jets.

10. Chiefs (7-6). Πρόγραμμα: Raiders, @Steelers, Chargers.

11. Bills (7-6). Τους αφήνουμε εδώ γιατί έχουν κι αυτοί 7 νίκες, μα κοίτα το πρόγραμμά τους. Είναι τελειωμένοι. Πρόγραμμα: Packers @Raiders, @Patriots.

12. Browns (7-6). Εξακολουθεί να μοιάζει εφικτό να κρίνεται η θέση στα πλέι-οφ σε ματς τελευταίας αγωνιστικής με τους Ravens. Πρόγραμμα: Bengals, @Panthers, @Ravens.

ΝFC

1. Cardinals (10-3). Κρατούν ακόμα το #1! Τα καλά νέα αυτά. Τα κακά νέα είναι ότι κλείνουν έχοντας να παίξουν με όλο το NFC West από μία φορά. Πρόγραμμα: @Rams, Seahawks, @49ers.

2. Packers (10-3). Θα πρέπει λογικά να αποτελειώσουν τους Lions οι ίδιοι, στο φινάλε της σεζόν, στο Lambeau. Αν το κάνουν, θα έχουν το #1 της NFC. Αν όχι, θα βρεθούν στο #5. NFL! Πρόγραμμα: @Bills, @Bucs, Lions.

3. Eagles (9-4). Το ματς που έχασαν από τους Seahawks μπορεί να τους κοστίσει το bye στην τελική κατάταξη, αλλά πριν ανησυχήσουν για αυτό θα πρέπει πρώτα να αποτελειώσουν τους Cowboys. Πρόγραμμα: Cowboys, @Redskins, @Giants.

4. Falcons (5-8). Πρόγραμμα: Steelers, @Saints, Panthers.

5. Seahawks (9-4). Το μόνο που δεν είναι στο χέρι τους, είναι το να προλάβουν τους Packers για το #1. Κατά τα άλλα, κερδίζοντας τους Cardinals κερδίζουν το division, και κερδίζοντας τις άλλες δύο ομάδες του division, κερδίζουν και το bye. Ωστόσο προλαβαίνουν με ήττες ακόμα και να αποκλειστούν από τα πλέι-οφ. Πρόγραμμα: 49ers, @Cardinals, Rams.

6. Lions (9-4). Είναι απολύτως στο χέρι τους να οδηγήσουν το division στο ματς-τελικό στο Green Bay την τελευταία αγωνιστική. Αρκεί να κάνουν τα αυτονόητα ως τότε. Πρόγραμμα: Vikings, @Bears, @Packers.

---

7. Cowboys (9-4). Αν δεν κερδίσουν στη Φιλαδέλφεια, οι Cowboys είναι πιθανό να φτάσουν τις 11 νίκες και να αποκλειστούν από τα πλέι-οφ. Πρόγραμμα: @Eagles, Colts, @Redskins.

8. 49ers (7-6). Με ήττα στο Σιάτλ αποκλείονται κι επισήμως, αλλά και στη θεωρία δεν είναι για πολλά-πολλά: Αν τα wild cards της NFC κριθούν στις 10-11, οι 49ers δεν έχουν τρόπο να προλάβουν να φτάσουν εκεί, κλείνοντας τη σεζόν με 3 αγώνες απέναντι σε ισάριθμες ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός των πλέι-οφ. Πρόγραμμα: @Seahawks, Chargers, Cardinals.

9. Saints (5-8). Όχι να αγχώσω κανέναν, αλλά ή στο Σικάγο ή στην Τάμπα οι Saints θα πρέπει να κάνουν διπλό, πέραν της απαραίτητης νίκης επί των Falcons. Πρόγραμμα: @Bears, Falcons, @Bucs.

Η επόμενη αγωνιστική

Οι πρωταθλητές Seahawks είναι εδώ

Παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες στο κυνήγι των πλέι-οφ: Falcons-Steelers, Patriots-Dolphins, Colts-Texans, Browns-Bengals, Bills-Packers, Panthers-Buccaneers (trololol), Chargers-Broncos, Seahawks-49ers

Πέμπτη: Rams-Cardinals. Ωχ.

Κυριακή βράδυ: Eagles-Cowboys. Κανένα άγχος παιδιά, απλά ο χαμένος θα αποκλειστεί από τα πλέι-οφ έχοντας διψήφιο αριθμό νικών :)

Δευτέρα: Bears-Saints. Τελικό σκορ 48-63.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ