NFL

Οι 3 πιο κρύοι αγώνες στην ιστορία του NFL

Οι 3 πιο κρύοι αγώνες στην ιστορία του NFL

Με αφορμή τον χθεσινό (10/1) αγώνα μεταξύ των Μινεσότα Βάικινγκς και των Σιάτλ Σίχοκς για την Wild Card του NFC που έγινε σε συνθήκες ψύχους βρήκαμε τους άλλους δυο αγώνες που συμπληρώνουν την τριάδα με τους πιο κρύους αγώνες. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αγώνας ανάμεσα στους Βάικινγκς και τους Σίχοκς έγινε σε συνθήκες ψύχους με τον υδράργυρο να δείχνει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Με αφορμή αυτόν τον αγώνα δείτε ποιοι άλλοι βρίσκονται στην πιο "κρύα" τριάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Στη Βόρεια Ευρώπη τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα διακόπτονται για μεγάλο χρονικό διάστημα τον χειμώνα λόγω ψύχους και χιονιού αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στο NFL καθώς οι ομάδες παίζουν κανονικά ακόμα και αν η θερμοκρασία δείχνει αρκετά κάτω από το μηδέν. Μάλιστα, ούτε οι οπαδοί δείχνουν να πτοούνται καθώς δίνουν δυναμικά το παρόν στις εξέδρες.

1. The Ice Bowl

Οι 3 πιο κρύοι αγώνες στην ιστορία του NFL

Ήταν 31 Δεκεμβρίου 1967 όταν οι Γκριν Μπέι Πάκερς υποδέχονταν τους Ντάλας Κάουμποϊς στον τελικό του NFC Championship. Για την ιστορία οι Πάκερς νίκησαν με 21-17 με τη νίκη να επιτυγχάνεται στο τέλος του αγώνα. Σύμφωνα με στοιχεία είναι το πιο κρύο παιχνίδι στην ιστορία του NFL καθώς η θερμοκρασία έφτασε τους -26 βαθμούς Κελσίου με τον αέρα να φυσά στους -44 βαθμούς. Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αμερικής ο μέσος όρος της θερμοκρασίας του αέρα έφτανε τους -38 βαθμούς.

Στις, ήδη, δύσκολες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα δεν βοήθησε και μια βλάβη στον θερμαινόμενο τάπητα του γηπέδου. Η βροχή που έπεφτε τις προηγούμενες μέρες είχε αφήσει υγρασία στον αγωνιστικό χώρο και σε συνεργασία με το κρύο σχηματίστηκε πάγος.

Το πιο αστείο γεγονός είναι πως η μπάντα του Πανεπιστημίου του Γιουσκόνσιν, που θα έπαιζε πριν την έναρξη του αγώνα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καν την προθέρμανση καθώς πολλά από τα όργανα χάλασαν λόγω του κρύου και τα πνευστά κολλούσαν στα χείλη των οργανοπαικτών για τον ίδιο λόγο.

2. Τhe Freezer Bowl

Οι 3 πιο κρύοι αγώνες στην ιστορία του NFL

Οι Σινσινάτι Μπένγκαλς υποδέχτηκαν τους Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς στις 10 Ιανουαρίου 1982 για τα πλέι-οφ του AFC. Η θερμοκρασία άγγιζε τους -23 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία του αέρα έφτανε τους -38 βαθμούς (με το καινούριο σύστημα) ενώ με το παλιό ο υδράργυρος έδειξε -51. Επιπροσθέτως η ταχύτητα του αέρα έφτανε τα 43 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που βοηθούσε στο να γίνει πιο τσουχτερό το κρύο. Οι Μπένγκαλς κατάφεραν να επιβιώσουν στο τσουχτερό κρύο και αναδείχτηκαν νικητές με 27-7.

Η ομάδα από το Σινσινάτι ήξερε να αντιμετωπίζει πολύ καλύτερα τις δύσκολες καιρικές συνθήκες σε σχέση με τους αντιπάλους από το ζεστό Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα. Οι Μπένγκαλς επέλεξαν να δώσουν τη σέντρα στους αντιπάλους τους αναγκάζοντάς τους να παίζουν με τον άνεμο κόντρα, γεγονός που τους "έκοψε" τις εξαιρετικές μακρινές πάσες που είχαν.

Πριν βγουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο ο παίκτης των Τσάρτζερς, Χανκ Μπάουερ, βγήκε για να δοκιμάσει στον αγωνιστικό χώρο και δήλωσε στις κάμερες μετά τον αγώνα: "Όταν βγήκα στον αγωνιστικό χώρο και με χτύπησε ο αέρας ήταν σαν κάποιος να σου πέταξε 100 μαχαίρια". Το πιο παράξενο είναι πως μερικές μέρες πριν οι Τσάρτζερς είχαν παίξει στο Μαϊάμι με τους Ντόλφινς με τον υδράργυρο να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου.

3. Σιάτλ Σίχοκς - Μινεσότα Βάικινγκς

Η Μινεσότα είναι γνωστή για τις πολικές θερμοκρασίες της τον χειμώνα και οι άνθρωποι των Βάικινγκς είχαν πάρει τα μέτρα τους...ή έτσι νόμιζαν. Η θερμοκρασία έπεσε στους 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν με τον αέρα να φυσά σε θερμοκρασία -25 βαθμών Κελσίου. Το κρύο περιόρισε και τις δυο ομάδες καθώς έμειναν πολύ χαμηλά στο σκορ με τους Σίχοκς να παίρνουν τη νίκη με 10-9.

Οι άνθρωποι της ομάδας από τη Μινεσότα είχαν πει στους οπαδούς να έχουν μαζί τους φύλλα εφημερίδας ή κούτες ώστε να ακουμπάνε τα πόδια τους εκεί προκειμένου να μην έρχονται τα παπούτσια σε άμεση επαφή με το τσιμέντο. Επίσης διανέμονταν γάντια και ζεστός καφές στους φίλους των δυο ομάδων.

Στα παράξενα του παιχνιδιού τώρα. Το Γκιάλαχορν, που χρησιμοποιούν οι Βάικινγκς στους αγώνες τους (το χρησιμοποιούσαν οι Βάικινγκς της αρχαιότητας στις επιδρομές τους) έσπασε από το κρύο και ευτυχώς είχαν ρεζέρβα. Το κρύο ήταν τόσο τσουχτερό που στο μούσι παικτών των Βάικινγκς σχηματίστηκε...πάγος!

Λόγω του κρύου οι οπαδοί δεν μπορούσαν να ευχαριστηθούν ούτε την μπύρα τους η οποία όπως φαίνεται ήταν κάτι παραπάνω από κρύα.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ