NFL

Ένας θάνατος στο NFL

Ένας θάνατος στο NFL

Ο θάνατος του ιδιοκτήτη των Oakland Raiders έριξε τη σκιά του πάνω στην αγωνιστική δράση, καθώς ο Al Davis ήταν μια από τις πιο σημαντικές παρασκηνιακές φιγούρες στην ιστορία του αθλήματος.

Η ομάδα του, κέρδισε ένα αγωνιώδες και συναισθηματικό παιχνίδι απέναντι στους Texans, κάνοντας δήλωση πως φέτος θα παλέψει για μια θέση στα πλέι-οφ.

Οι Green Bay κέρδισαν δύσκολα αλλά πειστικά άλλο ένα ντέρμπι, φτάνοντας το 5-0, ενώ οι Colts έφτασαν πρώτοι το 0-5. Αλλά ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση είναι οι Eagles που έχασαν από τους αποφασισμένους Bills, την ώρα που οι Jets έχαναν το τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι τους.

Όπως πάντα, μπορείτε να διαβάσετε τους κανονισμούς του NFL εδώ, και να δείτε την
παρουσίαση όλων των ομάδων του πρωταθλήματος εδώ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

Houston Texans - Oakland Raiders 20-25

(Passer: Matt Schaub, HOU, 416 yds / Rusher: Arian Foster, HOU, 68 yds / Receiver: Arian Foster, HOU, 116 yds)

Quarters: 7-3, 7-9, 3-3, 3-10

Η ιστορία αυτού του αγώνα ξεκινά το Σάββατο, όταν ο ιδιοκτήτης των Raiders εδώ και μισό αιώνα, πέθανε, βαρύνοντας δεδομένα το κλίμα πάνω από αυτή την αναμέτρηση. Το ότι ήταν και ένας ούτως ή άλλως πολύ δυνατός, αγωνιώδης αγώνας απλώς ήρθε κι έδεσε. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει ποτέ από την άλλη, βλέπαμε διαρκείς εναλλαγές στο σκορ, σε ένα ματς όπου ξεκάθαρα ο ένας φοβόταν τον άλλον όμως όσο πλησιάζαμε στο φινάλε παρακολουθήσαμε αυξανόμενα συναρπαστικά plays.

Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν λες και έπαιζαν και οι δύο με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο. Ασφαλής τοποθέτηση της μπάλας στα χέρια του Arian Foster οι μεν Texans, και όπου φτάσουμε, απλώς να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή για να βάλει field goal από το σπίτι του ο Janikowski οι δε Raiders. Πώς να μην είναι διαρκώς στον πόντο το παιχνίδι;

Στην τελευταία περίοδο, κι ενώ τόσο ο Matt Schaub είχε βελτιώσει το passing game του στο δρόμο προς τις 400 γυάρδες, όσο και οι Raiders έγιναν λίγο πιο κινητικοί με τη μπάλα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά 8 πόντους με ένα κρίσιμο touchdown. Οι Texans ξεκίνησαν αυτοί που λογικά θα ήταν το τελευταίο τους drive για την ισοφάριση (με touchdown και 2-point conversion ώστε να καλύψουν τους 8 πόντους), αλλά σταμάτησαν πρώιμα. Προς έκπληξη όλων, προτίμησαν να βάλουν τον Rakers να χτυπήσει μακρινό field goal αντί να παίξουν το 4th down - τα χρονικά περιθώρια στένευαν εξάλλου. Μείωσαν στους 5, αλλά χρειάζονταν ακόμα touchdown, πήραν γρήγορα την κατοχή, ύστερα από ένα μπαράζ λάθος εκατέρωθεν αποφάσεων των προπονητών.

Στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε, ο Matt Schaub κατάφερε, απίστευτα, να κατέβει όλο το γήπεδο. Όμως στο τελευταίο play, σε νεκρό χρόνο, κι ενώ με κάποιο απίστευτο τρόπο βρέθηκε με τη μπάλα στα χέρια του, το end zone μπροστά του και την άμυνα του Όκλαντ πρακτικά εξουδετερωμένη, πήγε να τρέξει για το touchdown, φοβήθηκε, έδωσε αβέβαιη πάσα και δέχθηκε τελικά το interception μέσα στο end zone. Επιτρέποντας έτσι μια ιδιαίτερα συναισθηματική και αγωνιώδη νίκη στους Raiders, πολλοί εκ των οποίων ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ο πρωταγωνιστής

Al Davis, εκλιπών ιδιοκτήτης των Oakland Raiders, μέλος του NFL Hall of Fame

Το πρωί του Σαββάτου έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 82χρονου Al Davis, ο οποίος πολύ περισσότερο από ιδιοκτήτης των Oakland Raiders, ήταν ένας από τους ανθρώπους που σημάδεψαν απόλυτα την εξέλιξη του πρωταθλήματος NFL σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Πριν αναλάβει τους Raiders ως γενικός μάνατζερ, κατείχε τη θέση του διοικητή του AFL το 1966, όταν ακόμα υπήρχαν δύο πρωταθλήματα football. Με τις επιθετικές του τακτικές, κυνηγώντας τους μεγάλους αστέρες του (κυρίαρχου εκ των δύο λιγκών) NFL με σημαντικά συμβόλαια, αποτέλεσε μοχλό πίεσης που τελικά οδήγησε στην ένωση του 1970, και στο πρωτάθλημα NFL με τη σημερινή του μορφή.

Όμως η μεγάλη του αγάπη ήταν πάντα οι Raiders. Σε αυτούς αφιερώθηκε πλήρως, μετατρέποντάς τους σε ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises στην ιστορία του αθλήματος, κερδίζοντας 3 Super Bowl σε διάστημα 8 ετών και καθηλώνοντας τις δυο πόλεις που οι Raiders είχαν ποτέ ως έδρα. Δες αυτό σαν στατιστικό: Από το 1963, την έναρξη της εποχής Davis, οι Raiders έχουν το 3ο μεγαλύτερο ποσοστό νικών από όλες τις ομάδες του NFL, πίσω μόνο από τους Cowboys και τους Dolphins. Ακόμα, έγραψε ιστορία όταν προσέλαβε τον πρώτο λατίνο προπονητή ομάδας football, τον πρώτο μαύρο προπονητή στη σύγχρονη ιστορία, και την πρώτη γυναίκα διευθύντρια ομάδας. Ο ίδιος, παρέμεινε πολυσυζητημένος ακόμα κι όταν, στα τελευταία χρόνια, η αγωνιστική παρουσία της ομάδας του έπεσε αισθητά.

Ο Davis υπήρξε φιγούρα, ας το πούμε ευγενικά, αρκετά θορυβώδης και πληθωρική, μέσα και έξω από το γήπεδο. Για τον ιδιοκτήτη των Raiders δεν υπήρχε unfair στο τι θα πεις και τι θα κάνεις πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προκειμένου να ασκήσεις πίεση στον αντίπαλο. Ήταν επίσης κοινό μυστικό πως ο ουσιαστικός προπονητής της ομάδας, ήταν συχνά ο ίδιος, δίνοντας διαταγές και καθορίζοντας αλλαγές. Υπάρχει λόγος για όλα αυτά: O Davis δεν ήταν κάποιος επιχειρηματίας που βρήκε το NFL για να παίξει. Ο Davis ήταν άνθρωπος που βγήκε από τα σπλάχνα του σπορ, μάτωσε για αυτό, αγωνίστηκε - υπήρξε και προπονητής, και πολύ καλός μάλιστα.

Στους Raiders πρωτοπήγε σε αυτήν ακριβώς τη θέση το 1963 και ενορχήστρωσε τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη βελτίωση στην ιστορία της λίγκας: Η ομάδα την προηγούμενη χρονιά είχε το άθλιο ρεκόρ 1-13. Με τον Davis προπονητή έγινε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα του 10-4. Έβαλε τις βάσεις για την ομάδα που θα κυριαρχούσε από τα μέσα των ‘70s ως τα μέσα των ‘80s στο άθλημα. Προσέλαβε για προπονητή τον John Madden, ένα από τα θρυλικότερα ονόματα του χώρου, ο οποίος ήταν άξιος συνεχιστής της νοοτροπίας του ‘ολοκληρωτικού football’ στην οποία πίστευε κι ο Davis.

Μετά την κατάκτηση 2 Super Bowls, o Davis μετακόμισε την ομάδα από το Όκλαντ στο Λος Άντζελες (εν μέσω ανταλλαγής μηνύσεων με το NFL, που δεν του επέτρεπε τη μετακίνηση), μια κίνηση που άθελά της ίσως επανακαθόρισε ολόκληρο το image του αθλήματος. Στην πόλη του θεάματος, των μειονοτήτων, των συμμοριών, των μεγάλων σταρ, της χιπ-χοπ σκηνής ενός Ice Cube κι ενός Dr. Dre, οι Raiders, με το φοβερά cool μαύρο-ασημί χρώμα τους, το eye-patch στο σήμα τους και τη νοοτροπία τους ως σκληροτράχηλο σύνολο από outsiders (ο ‘maverick’ Davis ήταν γνωστός για τη διάθεσή του να δίνει δεύτερες ευκαιρίες και να μαζεύει παίχτες στους οποίους άλλοι δεν πίστευαν), έγιναν γρήγορα σύμβολο όχι μόνο μιας πόλης, αλλά και μιας ολόκληρης κουλτούρας. Οι Raiders έγιναν brand που επεκτάθηκε και πολύ πέραν της ποδοσφαιρικής κοινότητας, με συγκροτήματα να ντύνονται με τα ρούχα και τα καπέλα τους, με το σήμα τους να παραμένει και σήμερα αναγνωρίσιμο σύμβολο σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με το NFL.

Το κύμα αυτό επηρέασε και τις υπόλοιπες ομάδες. Με τους Raiders μπροστάρηδες για μεγάλη σειρά ετών, η έκρηξη πωλήσεων που είχαν τα αντικείμενα επίσημου merchandise του NFL στην LA περίοδο των μαυροασημί πολεμιστών του Davis δεν είχε προηγούμενο. Ο ιδιοκτήτης των Raiders βρισκόταν, για άλλη μια φορά, επίκεντρο σε μια ακόμα ιστορική αλλαγή δεδομένων του πρωταθλήματος.

Το 1995 η ομάδα επέστρεψε στο Όκλαντ. Μετά από μια κοιλιά ετών κατάφερε να φτάσει ξανά ακόμα και σε Super Bowl, έστω κι αν δεν άγγιξε ξανά την παλιότερη δόξα της. Όμως με την ασταμάτητη στήριξη (σε σημεία πέραν των άκρων) από τον ιδιοκτήτη τους, οι Raiders δε σταμάτησαν ποτέ να είναι μια από τις διαχρονικά σημαντικές ομάδες του αθλήματος. Κι ο ίδιος ο Al Davis, που χαρακτήριζε τον εαυτό του “ανυπότακτο ναι, εγκληματία όχι”, ένας από τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε άρρηκτα η ίδια η διαμόρφωση αυτού που σήμερα αποκαλούμε NFL.

Ο Al Davis έφυγε 82 χρονών, έχοντας κατακτήσει 3 Super Bowl (1977, 1981, 1984), κι έχοντας πάει σε άλλα 2 (1967, 2002). Έγινε μέλος του Hall of Fame το 1992.

Η 5η αγωνιστική

Atlanta Falcons - Green Bay Packers 14-25

(Passer: Aaron Rodgers, GB, 396 yds / Rusher: Michael Turner, ATL, 56 yds / Receiver: James Jones, ATL, 140 yds)

Quarters: 7-0, 7-6, 0-9, 0-10

Οι Packers παραμένουν αήττητοι, αλλά πιο σημαντικά, απέδειξαν πως μπορούν να κερδίσουν όχι μόνο όταν όλα τους πάνε καλά σε εύκολα παιχνίδια, αλλά κι όταν παίζουν σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του NFL (o quarterback των Falcons, Matt Ryan, είχε μόλις 2 εντός έδρας ήττες ως χθες) και βρίσκονται να χάνουν με 14-0. Δεν εντυπωσίασαν, όμως το γεγονός παραμένει πως έστω αργά και βασανιστικά, κατάφεραν field goal με το field goal και touchdown με το touchdown να ροκανίσουν πρώτα, και μετά να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Στο μεταξύ η άμυνά τους έπνιξε τον Ryan και την δυνατή επιθετική του γραμμή, υποχρεώνοντάς τους σε 0 πόντους μετά το 20λεπτο, και πετυχαίνοντας καίριο interception στο πιο κρίσιμο σημείο.

Buffalo Bills - Philadelphia Eagles 31-24

(Passer: Michael Vick, PHI, 315 yds / Rusher: Fred Jackson, BUF, 111 yds / Receiver: Jason Avant, PHI, 139 yds)

Quarters: 7-0, 14-7, 10-7, 0-10

Πολύ πιο εύκολα και πειστικά από όσο δείχνει το τελικό σκορ, οι Bills επανήλθαν από τη σφαλιάρα της προηγούμενης αγωνιστικής για να γονατίσουν εμφατικά τους Eagles, οι οποίοι εξακολουθούσαν να τρακάρουν μεταξύ τους στην άμυνα και να είναι πλήρως ασυνεννόητοι στην επίθεση, με τον Vick να υποπίπτει σε 4 interceptions. Ένα comeback της τελευταίας στιγμής κόντεψε να ξαναβάλει τους Eagles μες στο παιχνίδι, όμως ο Vick έριξε τη μπάλα με σιγουριά, σε αντίπαλη αγκαλιά ένα λεπτό πριν το τέλος, σφραγίζοντας έτσι την ήττα. Οι Bills ως τώρα είχαν δείξει ικανότητα (ιδίως επιθετική) ομάδας επιπέδου πλέι-οφ, χθες έδειξαν και χαρακτήρα ομάδας επιπέδου πλέι-οφ. Οι Eagles από την άλλη, έδειξαν και πάλι ομάδα επιπέδου περσινών Buffalo Bills. Αν δεν ήταν σε ένα από τα χειρότερα division της λίγκας, θα το είχαμε ήδη λήξει γι’αυτούς.

New England Patriots - New York Jets 30-21

(Passer: Tom Brady, NE, 321 yds / Rusher: BenJarvus Green-Ellis, NE, 136 yds / Receiver: Wes Welker, NE, 124 yds)

Quarters: 7-0, 3-7, 14-7, 6-7

To παιχνίδι έμοιαζε σε πολλά σημεία του να είναι κοντινό όμως η αλήθεια είναι πως όποτε ακριβώς έπρεπε, η επίθεση των Patriots τρύπαγε με σχετική ευκολία την άμυνα του Rex Ryan. 2-3 αποφάσεις υπενθύμισαν πως ο Brady απολαμβάνει μιας παραπάνω προστασίας, αλλά η αλήθεια είναι πως όπως και να είχε, οι Jets χθες δεν είχαν τύχη. Οι Pats μπήκαν μπροστά, σκόραραν όποτε οι Jets τους πλησίαζαν, και στο τέλος κατέπνιξαν όλα τα κρίσιμα drives του Mark Sanchez.

Detroit Lions - Chicago Bears 24-13

(Passer: Jay Cutler, CHI, 249 yds / Rusher: Jahvid Best, DET, 163 yds / Receiver: Calvin Johnson, DET, 130 yds)

Quarters: 0-0, 7-10, 14-0, 3-3

Πολύ σφιχτό παιχνίδι με τις άμυνες να πνίγουν το (κυριάρχο ως επιλογή από τις δύο ομάδες) rushing παιχνίδι. Οι Bears δεν κατάφεραν ποτέ να δραπετεύσουν από τους τιτάνες της άμυνας του Ντιτρόιτ, όμως δύο πάσες του Matthew Stafford που βρήκαν τρόπο να ξεφύγουν από το δάσος αμυντικών του Σικάγο κατέληξαν σε ισάριθμους καλπασμούς των receivers (o Jahvid Best έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι), καταλήγοντας στα δύο touchdowns που έκριναν την τύχη του παιχνιδιού.

Carolina Panthers - New Orleans Saints 27-30

(Passer: Drew Brees, NO, 359 yds / Rusher: DeAngelo Williams, CAR, 115 yds / Receiver: Jimmy Graham, NO, 129 yds)

Quarters: 6-10, 7-10, 7-3, 7-7

Μάλλον το πιο διασκεδαστικό ματς της αγωνιστικής, με καθαρά αθλητικά κριτήρια. Δύο ομάδες που απολαμβάνουν να παίζουν με τη λογική ‘θα βάλω απλά περισσότερα από τον αντίπαλο’ ήταν δεδομένο πως θα οδηγήσουν σε παιχνίδι διαδοχικών, εναλλάξ σκοραρισμάτων. Είδαμε πολλά και ωραία catches, φανταστικό passing game από Drew Brees και Cam Newton, και αγωνία από το πουθενά στην τελευταία περίοδο. Εκεί οι Panthers πέρασαν μπροστά στο σκορ, όμως ένα Τυπικό Νικητήριο Drive του Drew Brees έβαλε ξανά τους Saints μπροστά με ένα λεπτό να απομένει. Ο Newton προσπάθησε για το θαύμα αλλά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας έτσι τους Panthers στο 1-4 παρά τις εκπληκτικές αποδόσεις του. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Καρολίνα είναι (πολύ) καλύτερη από το ρεκόρ της, κάτι που θα φανεί στην πορεία καθώς θα συνεχίσει να βελτιώνεται σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού της. (Χθες οι Panthers έκαναν το πρώτο τους touchdown που δεν προήλθε είτε από πάσα είτε από τρέξιμο του Newton. Δειλά σημάδια ωρίμανσης.) Το division αυτό έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του πριν θεωρήσουμε οτιδήποτε λήξαν.

Denver Broncos - San Diego Chargers 24-29

(Passer: Phillip Rivers, SD, 250 yds / Rusher: Ryan Matthews, SD & Willis McGahee, DEN, 125 yds / Receiver: Malcom Floyd, SD, 100 yds)

Quarters: 7-6, 3-17, 0-0, 14-6

Στο Ντένβερ συνεχίζουν να τσακώνονται για τον αρχικό quarterback. Στο νέο κεφάλαιο της σαπουνόπερας Tebow, o νεαρός QB μπήκε στο τέλος της 3η περιόδου ύστερα από μαζική απαίτηση των οπαδών (και μια φρικτή απόδοση του αρχικού, Kyle Orton) και έκανε ο ίδιος touchdown πριν πασάρει για άλλο ένα. Ήταν αργά βέβαια για να γυρίσει το παιχνίδι, κι εξάλλου οι Chargers το είχαν υπό τον έλεγχό τους. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο σε αυτή την ιστορία, μάλλον το μοναδικό λόγο για να ασχολείται κανείς με τους Broncos φέτος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Οι Vikings ξέσπασαν στους Cardinals παίρνοντας την πρώτη τους νίκη, την ώρα που Titans και Buccaneers απογοήτευαν όχι επειδή έχασαν, αλλά από το πόσο αποφασιστικά και με κατεβασμένα τα χέρια το έκαναν. Απέναντι στους Titans, o Ben Roethlisberger έκανε 5 touchdown πάσες. Πέντε. Απέναντι στους Bucs, οι 49ers έδειχναν ικανοί να κάνουν touchdown σε κάθε άγγιγμα της μπάλας. Οι τραγικοί και πάλι Giants κατάφεραν να χάσουν από την άμυνα των μετριότατων Seahawks, ενώ οι θλιβεροί Colts του Curtis Painter είδαν το 24-7 της 2ης περιόδου να γίνεται 24-28, στέλντοντας το ρεκόρ τους στο 0-5 για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Τέλος, οι Jaguars συνεχίζουν να υπάρχουν. Τα σκορ στα άλλα παιχνίδια:

New York Giants - Seattle Seahawks 25-36

Jacksonville Jaguars - Cincinnati Bengals 20-30

Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans 38-17

Minnesota Vikings - Arizona Cardinals 34-10

San Francisco 49ers - Tampa Bay Buccaneers 48-3

Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs 24-28

Η φάση

Αυτό το catch που έκανε ο Victor Cruz των Giants με το ένα χέρι στον αγώνα με τους Seahawks; Δε το κάνεις ποτέ αυτό το catch, απλά δε γίνεται. Ανάμεσα σε δύο φύλακες, με μια μπαλιά του πανικού από τον Eli Manning, στρίβοντας, κοντρολάροντας στον αέρα εν κινήσει με το ένα χέρι; Όχι, θα έπρεπε να απαγορεύεται. Θαύμασε το catch της αγωνιστικής, και δώσε βάση στο reply για να αντιληφθείς όλη τη μαγεία και τη δυσκολία αυτού που έκανε ο νεαρός wide receiver των Giants. Επίσης, δώσε βάση και στον salsa-χορό πανηγυρισμό του. Επειδή, γιατί όχι. Μετά από αυτό το catch μπορεί να πανηγυρίσει όπως θέλει.

Οι βαθμολογίες

Μιας και έχουμε πια ομάδες με 5 παιχνίδια, και ξεκίνησαν σιγά-σιγά οι bye εβδομάδες που περιπλέκουν την κατάταξη σε κάθε division, είναι μια καλή στιγμή να αρχίσουμε να κοιτάμε πώς πάνε οι βαθμολογίες για να έχουμε μια εικόνα για το ποιοι είναι διεκδικητές και ποιοι όχι. Ανά division λοιπόν:

NFC South

1. New Orleans Saints (4-1)

2. Tampa Bay Buccaneers (3-2)

3. Atlanta Falcons (2-3)

4. Carolina Panthers (1-4)

Με βάση την εικόνα των ομάδων ακόμα περισσότερο κι από τα ρεκόρ τους, οι Saints μοιάζουν να το κερδίζουν εύκολα φέτος το division. Την άλλη αγωνιστική οι 4 παίζουν μεταξύ τους και θα αποκτήσουμε ακόμα καλύτερη άποψη.

NFC East

1. Washington Redskins (3-1)

2. New York Giants (3-2)

3. Dallas Cowboys (2-2)

4. Philadelphia Eagles (1-4)

Οι Redskins οδηγούν -και ίσως κερδίσουν- απλώς και μόνο όντας στοιχειωδώς ικανοί. Το πιο απογοητευτικό division.

NFC West

1. San Francisco 49ers (4-1)

2. Seattle Seahawks (2-3)

3. Arizona Cardinals (1-4)

4. St. Louis Rams (0-4)

Στο division που πέρσι έβγαλε νικητή με 7-9, οι 49ers έχουν ήδη 4 νίκες. Πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα.

AFC North

1. Baltimore Ravens (3-1)

2. Cincinnati Bengals (3-2)

3. Pittsburgh Steelers (3-2)

4. Cleveland Browns (2-2)

Είναι αξιέπαινο ότι δεν υπάρχει ομάδα-σάκος του μποξ εδώ, αλλά δύσκολα θα σπάσει η δυάδα Ravens-Steelers. Με αυτή τη σειρά.

AFC South

1. Houston Texans (3-2)

2. Tennessee Titans (3-2)

3. Jacksonville Jaguars (1-4)

4. Indianapolis Colts (0-5)

Division δύο ταχυτήτων, με τους Texans και τους Titans να είναι κι οι δύο πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Πολύ πιθανό να πάνε γυάρδα-γυάρδα ως το τέλος.

AFC East

1. Buffalo Bills (4-1)

2. New England Patriots (4-1)

3. New York Jets (2-3)

4. Miami Dolphins (0-4)

Αργά ή γρήγορα οι Patriots θα μείνουν μόνοι πρώτοι, αλλά οι Bills μοιάζουν απολύτως ικανοί να αρπάξουν wildcard θέση για τα πλέι-οφ. Οι Jets απογοητευτικοί, αλλά έχει δρόμο ακόμη.

AFC West

1. San Diego Chargers (4-1)

2. Oakland Raiders (3-2)

3. Kansas City Chiefs (2-3)

4. Denver Broncos (1-4)

Οι Chargers είναι πολύ επαγγελματικοί και πειστικοί φέτος, αλλά οι Raiders δε θα το αφήσουν εύκολα το division.

NFC North

1. Detroit Lions (5-0)

1. Green Bay Packers (5-0)

3. Chicago Bears (2-3)

4. Minnesota Vikings (1-4)

Οι Lions ηγούνται του NFL, αλλά ακόμα κι αν χάσουν το division από τους Packers θα έχουν σίγουρη wildcard για τη συνέχεια. Αυτό δεν ξέρω που αφήνει τους Bears, αλλά μάλλον εκτός πλέι-οφ.

Επόμενη αγωνιστική

Στο NFC South οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους (Falcons-Panthers, Buccaneers-Saints) σε μια αγωνιστική που μπορεί να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπάρχουν αμφίρροπα παιχνίδια μεταξύ ομάδων που είναι στην κορυφή των divisions τους (Lions-49ers, Ravens-Texans), αλλά ίσως εκεί που θα στραφούν τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στη Μασαχουσέτη, όπου οι Patriots θα παίξουν με αντίπαλο τον Tony Romo. Και τους υπόλοιπους Cowboys δηλαδή, αλλά εμάς αυτή η φράση μας διασκεδάζει πιο πολύ.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ