NFL

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί! Ο βαρύτερος παίκτης στην ιστορία

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί! Ο βαρύτερος παίκτης στην ιστορία

Ο παγκόσμιος αθλητισμός δεν έχει δει ξανά κάτι τέτοιο. Ο ΛαΚουάν ΜακΓκόουαν των 185 κιλών είναι μοναδικός. Δείτε το γιατί... (VIDEOS)

Φιλοδοξεί να γίνει ντραφτ στο NFL, έχοντας ολοκληρώσει μια άκρως επιτυχημένη θητεία στο Baylor. Κουβαλώντας την ταμπέλα του πιο "χοντρού παίκτη της λίγκας". Υπόσχεται στον κόσμο του φούτμπολ ότι θα τον δει στους επαγγελματίες για τον απλό λόγο ότι "είναι πολύ μεγάλος για να μην τον δουν". Ο ΛαΚουάν ΜακΓκόουαν δεν είναι ένας συνηθισμένος παίκτης. Είναι μοναδικός στο είδος του.

Γεννήθηκε στο Ντάλας στις 4 Μαρτίου του 1993. Είναι 2.03. Ζυγίζει 185 κιλά. Φοράει 54 νούμερο παπούτσι. Το πραγματικά παράξενο όμως είναι ότι τρέχει τα 40 μέτρα σε 5.41. Και ότι αγωνίζεται ως Tight End, που δεν είναι και η πιο συνηθισμένη θέση για έναν παίκτη με τις δικές του... διαστάσεις.

Για παράδειγμα ένας από τους καλύτερους TE του NFL είναι ο Τζίμι Γκράχαμ.

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί! Ο βαρύτερος παίκτης στην ιστορία

Που είναι 2,01 (πρώην μπασκετμπολίστας) και ζυγίζει 120 κιλά.

Ή ο Ρομπ Γκρονκόφσκι.

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί! Ο βαρύτερος παίκτης στην ιστορία

Που είναι 1,98 και ζυγίζει επίσης 120 κιλά.

Η θέση του TE έχει αλλάξει και πλέον οι ομάδες πέρα από την "προστασία" του quarter-back, λειτουργεί και ως receiver, τρέχοντας στην επίθεση για να υποδεχτεί τη μπάλα. Όπως λέει και ο προπονητής του "δεν υπάρχει άλλος παίκτης με το δικό του μέγεθος στον κόσμο". Κάτι που παραδέχεται κι ο ίδιος: "δεν βλέπεις τύπους σαν και εμένα να παίζουν σ' αυτή τη θέση". Και όχι μόνο σ' αυτή τη θέση. Ο βαρύτερος παίκτης στην ιστορία του NFL ήταν ο Άαρον Γκίμπσον που ήταν 187 κιλά Μόνο που ο Γκίμπσον έπαιζε offensive tackle και επίσης μπήκε στη λίγκα ζυγίζοντας 175.

"Είναι μεγάλος, δυνατός και γρήγορος. Σαν αρκούδα" λέει γελώντας ένας συμπαίκτης του στο Μπέιλορ. Το μεγάλο του πλεονέκτημα; Το γεγονός ότι μπορεί να πιάσει τη μπάλα με το ένα χέρι. Η μπάλα του φούτμπολ μοιάζει στα χέρια του όπως μοιάζει στους ανθρώπους μετρίου αναστήματος ένα μπαλάκι του τένις.

Και συνεχίζει ο προπονητής του λέγοντας ότι "είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, που απλά ζυγίζει 185 κιλά". Και ο ίδιος δεν θα άλλαζε τα κιλά του. "Νομίζω ότι έχω πολλά πλεονεκτήματα τώρα. Για παράδειγμα όταν τρέχω ο κόσμος φεύγει από μπροστά μου. Θα προσπαθήσουν να σε πιάσουν αλλά, δεν θα τα καταφέρουν. Έχει πλάκα να είσαι τόσο μεγάλος".

Έχει όντως πλάκα:

Και ξανά:

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ