NFL

Ανατροπή επικών διαστάσεων και πέμπτος τίτλος για Patriots και Brady

Ανατροπή επικών διαστάσεων και πέμπτος τίτλος για Patriots και Brady

Σε ένα ματς-διαφήμιση για το αμερικανικό football, οι New England Patriots, παρότι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 25 πόντους, επικράτησαν 34-28 των Atlanta Falcons στην παράταση και στέφθηκαν πρωταθλητές του NFL για τη σεζόν 2016.

O αγώνας ξεκίνησε νωχελικά, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν μεγάλα ρίσκα επιθετικά. Οι άμυνες κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες και το παιχνίδι άρχισε να θυμίζει το περσινό (όχι και τόσο ευχάριστο) Super Bowl 50. Η πρώτη περίοδος έληξε χωρίς σκορ. Ωστόσο, κάπου εκεί άρχισε ο μονόλογος των Falcons.

Ξεκινώντας από ένα λάθος των αντιπάλων τους, τα «γεράκια» πήραν την μπάλα στη γραμμή των 30 γιαρδών και μέσα σε τρία plays κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση βολής. Ένα λεπτό αργότερα, ο Devonta Freeman άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος ένα κενό στη δεξιά πλευρά της άμυνας των Patriots.

Η επίθεση των Patriots που ακολούθησε ήταν κι αυτή άκαρπη και οι Falcons επανέκτησαν την κατοχή. Ξεκινώντας από ακόμα πιο πλεονεκτική θέση, πέτυχαν το δεύτερο touchdown τους για το 14-0 και πάλι με τον Devonta Freeman. H κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη για την ομάδα της Βοστώνης όταν ο Tom Brady πάσαρε κατεθείαν στην αγκαλιά ενός αντίπαλου αμυντικού, ο οποίος έτρεξε όλη την απόσταση μέχρι την τελική περιοχή των Patriots και ανέβασε τη διαφορά στους 21 πόντους. Το μόνο που κατάφεραν οι «πατριώτες» πριν την ανάπαυλα ήταν να μειώσουν σε 21-3.

Έχοντας ηττηθεί στο μόνο παιχνίδι που βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο, αλλά και με δεδομένο πως καμιά ομάδα δεν είχε κάνει (μέχρι σήμερα) ανατροπή μεγαλύτερη των 10 πόντων σε Super Bowl, τα πράγματα ήταν δυσοίωνα για τους παίκτες του Bill Belichick.

Ανατροπή επικών διαστάσεων και πέμπτος τίτλος για Patriots και Brady

Με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, το στάδιο μετατράπηκε σε μια τεράστια σκηνή για το halftime show. Κι ενώ όλοι περίμεναν τη Lady Gaga να κάνει την εμφάνισή της στο stage, αυτή ξεκίνησε το show της από την οροφή του NRG Stadium. Ακούστηκαν επιτυχίες όπως τα Poker Face, Bad Romance και Born This Way, όλες χορογραφημένες ξεχωριστά, ενώ το show έκλεισε με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο: τη Lady Gaga να κάνει άλμα εκτός σκηνής πιάνοντας μια μπάλα.

Στο τρίτο δεκαπεντάλεπτο, όλοι περίμεναν την αντίδραση των Patriots. Παρ’ όλα αυτά, οι Falcons ήταν αυτοί που σκόραραν πρώτοι, ξανά με touchdown. Ήταν η σειρά του αναπληρωματικού running back, του Tevin Coleman, να μπει στη λίστα των σκόρερ. Η ψαλίδα άνοιξε κι άλλο κι ο Tom Brady έμεινε να κοιτά το 28-3 στον πίνακα του σκορ, έχοντας μόλις 1,5 περίοδο στη διάθεσή του για την ανατροπή.

Χρειάστηκαν 13 plays και 6 λεπτά για να σκοράρουν οι Patriots το πρώτο τους touchdown, με τον James White να υποδέχεται την πάσα του Brady και με ωραία περιστροφή να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν η επόμενη κατοχή της Atlanta. Παρότι η επίθεση της ομάδας έφτασε σε απόσταση field goal, αντί να παίξει συντηρητικά και να πάει να πάρει τους τρεις πόντους που ουσιαστικά θα κλείδωναν το ματς, προσπάθησε να σπαταλήσει περισσότερο χρόνο. Με ένα penalty και ένα sack, οι Falcons έχασαν 19 γιάρδες και βρέθηκαν εκτός εμβέλειας field goal, αναγκαζόμενοι στη συνέχεια να κάνουν punt και να παραχωρήσουν την κατοχή στους αντιπάλους τους. Η συνέχεια ήταν εφιαλτική.

Ανατροπή επικών διαστάσεων και πέμπτος τίτλος για Patriots και Brady

Οι Patriots σκόραραν σε κάθε μια από τις επόμενες κατοχές τους, σταματώντας παράλληλα τους Falcons σε κάθε δική τους κατοχή. Αρχικά με ένα field goal και στη συνέχεια με δύο touchdowns από τους James White και Danny Amendola (τα οποία συνοδεύτηκαν με two-point conversions για να καλύψουν τη διαφορά του σκορ), το 28-9 μετατράπηκε σε 28-28. Μέσα σε όλα αυτά, υπήρξαν και δύο απίστευτες έως εξωπραγματικές υποδοχές πάσας, μια από τον Julian Edelman και μια από τον Julio Jones.

Η άμυνα των Falcons ήταν ολοφάνερα κουρασμένη και το ζητούμενο ήταν να μην πάρουν την πρώτη κατοχή της παράτασης οι Patriots. Η τύχη όμως δεν τους έκανε το χατίρι, αφού το κέρμα έκατσε στην «κορώνα», δίνοντας τη μπάλα και πάλι στα χέρια του Tom Brady. Με την offensive line να του δίνει περισσότερο χρόνο, ο 39χρονος quarterback πάσαρε με χειρουργική ακρίβεια. Μετά από ένα penalty εναντίον της άμυνας της Atlanta, η μπάλα στήθηκε στη γραμμή των δύο γιαρδών και ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής, ο James White, έτρεξε για το τελευταίο touchdown της βραδιάς, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά των Super Bowls.

Με αυτή τους την επικράτηση, οι Patriots έφτασαν τους 5 τίτλους συνολικά, πιάνοντας τους Dallas Cowboys και τους San Francisco 49ers στη δεύτερη θέση της σχετική κατάταξης, πίσω από τους Pittsburgh Steelers. Για τους Falcons, αυτή ήταν η δεύτερη παρουσία σε Super Bowl και η δεύτερη χαμένη ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές.

Δείτε τα highlights του Super Bowl, πατώντας Watch it on Youtube:







TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ