ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπάρχει και Μεσογειάδα παραλίας!

Υπάρχει και Μεσογειάδα παραλίας!

Δεν νιώθουν πολλοί την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Η Μεσογειακή Επιτροπή βρήκε μια θέση να τρυπώσει στο αθλητικό καλεντάρι με τους πρώτους Μεσογειακούς Αγώνες παραλίας φέτος το καλοκαίρι στην Πεσκάρα (28/8-6/9).

Κάποτε στην Ελλάδα μετρούσαμε ένα ένα τα μετάλλια που κέρδιζαν οι αθλητές μας στους Μεσογειακούς Αγώνες. Μέχρι που οι Έλληνες αθλητές ξεκίνησαν να διακρίνονται συστηματικά στις μεγάλες διοργανώσεις και οι περισσότεροι παραχώρησαν τη θέση τους στη μεσογειακή ομάδα σε νεότερους αθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεχίζουν να φέρνουν μετάλλια στη χώρα μας.

Η Διεθνής επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων είναι ίσως η μοναδική που δεν έχει καταλάβει πως έχουν αλλάξει οι εποχές. Οι επόμενοι Μεσογειακοί Αγώνες δεν είναι στην Ταραγόνα (Ισπανία) το 2017, αλλά στο τέλος του καλοκαιριού στην Πεσκάρα (28/8-6/9).

Βλέπετε, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας χάντμπολ (ΟΧΕ) για τις κλήσεις στις εθνικές ομάδες μπιτς χάντμπολ, μας άνοιξε τα μάτια. Η ιταλική Πεσκάρα, η ομάδα πόλο της οποίας είχε φιλοξενήσει το ταλέντο του Μανουέλ Εστιάρτε, θα διοργανώσει τους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες για αθλήματα παραλίας. Την ιδέα αντέγραψαν από τους Πανασιατικούς Αγώνες παραλίας.

Κι αν το μπιτς χάντμπολ θα διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια μια θέση στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, έχοντας ήδη συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ορισμένα από τα αθλήματα είναι απλώς χόμπι.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε τα αθλήματα στους Μεσογειακούς Αγώνες... παραλίας είναι τα εξής: Παράκτια κωπηλασία, μπιτς μπάντμιντον, κανόε θαλάσσης, μπιτς φούτμπολ, καγιάκ πόλο, μπιτς πάλη, τεχνική κολύμβηση (σε πισίνα), μαραθώνια κολύμβηση, ψάρεμα, μπιτς ράγκμπι, θαλάσσιο σκι & wakeboard, σέρφινγκ, μπιτς τένις, τρίαθλο, ιστιοπλοΐα και μπιτς βόλεϊ.

Η ελληνική αποστολής αναμένεται να είναι πολυμελής. Ανάμεσα σε αθλητές που κάνουν μεγάλα πράγματα όπως ο Λουκάς Καρετζόπουλος και είναι άτυχοι γιατί δεν συμμετέχουν σε ολυμπιακό άθλημα, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της τεχνικής κολύμβησης μέχρι τους Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, τον Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα που έχουν αγκαλιάσει την παράκτια κωπηλασία, θα υπάρχουν και νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους.

Πάντως είναι πραγματικά αξιοθρήνητη η προσπάθεια των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών να δημιουργήσουν από το τίποτα νέες διοργανώσεις, να αποκομίσουν φυσικά κέρδη και να εξαντλήσουν τους αθλητές. Τουλάχιστον η Πεσκάρα είναι ένας όμορφος προορισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ