ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επτά μετάλλια την 5η ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων

Επτά μετάλλια την 5η ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων
INTIME SPORTS

Τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της 5ης ημέρας των Μεσογειακών Αγώνων της Μερσίνης για τα ελληνικά χρώματα.

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, ο Στέφανος Δημητριάδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 200 μέτρα πεταλούδα, αφού τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 1:57.81.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε πίσω από τον Σέρβο Βέλιμιρ Στιεπάνοβιτς, ο οποίος με 1:56.19 αναδείχθηκε χρυσός Μεσογειονίκης.

Στον τελικό συμμετείχε επίσης ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος έμεινε 7ος με χρόνο 2:01.21.

Οι δυο τους, μαζί με τους Παναγιώτη Σαμιλίδη και Κρίστιαν Γκολομέεβ, χάρισαν ένα ακόμη μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα, αφού στα 4x100 μέτρα μικτής ατομικής πήραν τη δεύτερη θέση. Η ελληνική τετράδα, με χρόνο 3:40.66, έμεινε πίσω μόνο από την Ιταλία, που με 3:38.25 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Την 4η θέση πήραν στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι Νόρα Δράκου, Μαρία Μιχαλάκα, Κριστέλ Βουρνά και Θεοδώρα Γιαρένη, που με χρόνο 4:08.95 έμειναν μόλις επτά εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από το χάλκινο μετάλλιο, που κατέκτησε η Γαλλία.

Στα 50 μέτρα πρόσθιο, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν 6ος με 28.28, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Κωνσταντίνα Παπαηλία έμεινε στην 8η θέση με 33.03. Ίδια θέση και για την Αφροδίτη Γιαρένη στα 200 μέτρα πεταλούδα με 2:21.86.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Ο Έλληνας παλαιστής, στην κατηγορία των 66 κιλών ελευθέρας, νίκησε τον Αιγύπτιο Αγιάντ Ιμπραχίμ και τον Ιταλό Άντζελο Κόστα, για να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Εκεί ηττήθηκε από τον Τούρκο Μουσταφά Καγιά και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, που του χάρισε το αργυρό μετάλλιο.

Στα 55 κιλά ελευθέρας, ο Θεοχάρης Καλανίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στα ρεπεσάζ τον Σκοπιανό Ιβάν Ανακίεβ. Νωρίτερα είχε νικήσει τον Σύριο Φιράς Αλαλί Αλριφαΐ, ενώ είχε ηττηθεί από τον Αιγύπτιο Ιμπραχίμ Χαφέζ.

Χάλκινο μετάλλιο και για τον Τιμοφέι Ξενίδη, ο οποίος στα 84 κιλά ελευθέρας, νίκησε αρχικά τον Γάλλο Στεφάν Μαρτσίνσκι, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Τούρκο Σερντάρ Μποκέ. Ωστόσο, στα ρεπεσάζ για την τρίτη θέση στο βάθρο, επικράτησε του Τυνήσιου Αντνέν Ριμί.

Τέλος, στα 120 κιλά ελευθέρας, ο Χρήστος Νυφαδόπουλος νίκησε τον Μαυροβούνιο Βλάντιμιρ Ραντοσάβλιεβιτς, αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Τούρκο Ταχά Ακγκούλ. Τελικά όμως ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς επικράτησε του Σύριου Ραζά Αλκράντ στα ρεπεσάζ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική ανδρών πόλο, αφού στο μικρό τελικό επικράτησε με 9-8 της Ιταλίας.

Η ελληνική ομάδα, αν και βρέθηκε να χάνει με 4-6, κατάφερε να πετύχει ένα σερί 3-0 και να προηγηθεί με 7-6, κρατώντας μέχρι το φινάλε το προβάδισμα και τη νίκη.

Μετά τις ήττες από την Τυνησία και τη Σλοβενία, η Μεσογειακή ομάδα χάντμπολ των ανδρών δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Αίγυπτο, από την οποία ηττήθηκε με 16-26.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε το χειρότερό της παιχνίδι επιθετικά, αλλά τουλάχιστον περιόρισε την αντίπαλό της αμυντικά. Για μια ακόμη φορά, η διαφορά έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 8-15.

Με χρόνο 34:43.31, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης κατετάγη 8ος στον τελικό της ατομικής χρονομέτρησης.

Ο Έλληνας ποδηλάτης έμεινε σχεδόν δύο λεπτά πίσω από το νικητή, τον Γάλλο Γιοάν Πεγιό, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 32:45.07.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ