ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Χρυσό στο ευρωπαϊκό για τις Μπούρμπου και Κυρίδου

Χρυσό στο ευρωπαϊκό για τις Μπούρμπου και Κυρίδου

Η Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο άνευ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο Γραβελέν της Γαλλίας.

Ιδανικό ξεκίνημα για τα γαλανόλευκα κουπιά στους διεθνείς αγώνες του 2018. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο και είχε δυο ακόμη ιδιαίτερα αξιόλογες παρουσίες στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή στην γαλλική πόλη Γκραβελέν.

Στο ψηλότερο σκαλί του Ευρωπαικού βάθρου ανέβηκε δίκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του τελικού με χρόνο 7:54.08 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη βάρκα της Ρουμανίας που σημείωσε χρόνο 7:57.09 και στην Τρίτη της Λιθουανίας που τερμάτισε σε 8:05.90.

Τα δυο κορίτσια του ΝΟΘ μπήκαν από το ξεκίνημα μπροστά και οδήγησαν την κούρσα ως τον τερματισμό. Θα είναι αυτά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν το ερχόμενο φθινόπωρο στο Μπουένος Άϊρες.

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε και η τετράκωπος άνευ των εφήβων που τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 6:49.88 μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από την 3η Σερβία που κέρδισε το χάλκινο με 6:45.72. Ο λόγος για τους Μαραγκό Γιώργο -Καραδέμητρο Δ. -Ουρούτσι Κων -Κοκκινίδη Ηλία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ελληνική βάρκα περνάει σε τελικό σε αυτό το αγώνισμα στη συγκεκριμένη κατηγορία όπως είναι και η πρώτη παρουσία σε τελικό ευρωπαικού εφήβων ενός ελληνικού διπλού σκιφ κάτι που πέτυχαν οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Βασίλης Μπαρούτας οι οποίοι κατέλαβαν την 6η θέση με χρόνο 7:03.19 .

Τέλος μετά την ατυχία που είχε η Ισμίνη Νόνη στον επαναληπτικό αγωνίστηκε στον Γ΄ τελικό για τις θέσεις 13-18 όπου και τερμάτισε στην 1η θέση με 7:55.86.

Μετά το τέλος των αγώνων για τα ελληνικά πληρώματα ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης τόνισε: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις των πληρωμάτων μας. Είναι μια πολύ καλή αρχή στις επίσημες διεθνείς διοργανώσεις και νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ