ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

"Χρυσή" η τετράκωπος ανδρών και η δίκωπος γυναικών της Μ. Βρετανίας

"Χρυσή" η τετράκωπος ανδρών και η δίκωπος γυναικών της Μ. Βρετανίας

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για το χρυσό μετάλλιο η βρετανική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου πανηγυρίζοντας ένα 5ο διαδοχικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η βρετανική δίκωπος γυναικών.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για το χρυσό μετάλλιο η βρετανική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου πανηγυρίζοντας ένα 5ο διαδοχικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από μάχη με την Αυστραλία στα πρώτα 1500 μέτρα, οι Άλεξ Γκρέγκορι, Μοχάμεντ Σμιθ, Τζορτζ Νας και ο ελληνικής καταγωγής (από την Άνδρο) Κωνσταντίνος Λουλούδης χάρισαν μία ακόμη πρωτιά στη Μεγάλη Βρετανία για 5η σερί φορά (2000, 2004, 2008, 2012 και 2016).

Οι Βρετανοί πέρασαν κατά 1.83'' νωρίτερα τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο (5:58.61), ενώ οι ασημένιοι Αυστραλοί Λόκγουντ, Σμιθ, Μπουθ, Χιλ σε 6:00.44. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιταλοί Μοντρόνε, Καστάλντο, Λόντο και Βιτσίνο (6:03.85).

Η ιταλική βάρκα είχε δηλαδή χειρότερο χρόνο από αυτόν της ελληνικής τετρακώπου στον «μικρό» τελικό που συμβιβάστηκε με την 8η θέση στη γενική κατάταξη. Οι Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου και Αγγελόπουλος, τερμάτισαν δεύτεροι στον μικρό τελικό με 6:00.56.

Απόδειξη πόσο επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες το άθλημα της κωπηλασίας, κάτι που όμως άφησε απαρηγόρητους τους Έλληνες κωπηλάτες που αν και 4οι στο Λονδίνο πριν 4 χρόνια, έμειναν χθες (Πέμπτη, 11/8) εκτός τελικού.

Δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η βρετανική δίκωπος γυναικών, με τις Ελεν Γκλόβερ και Χέδερ Στάνινγκ να παραμένουν αήττητες για πέντε συναπτά έτη. Κάτοχοι τόσο του Παγκόσμιου όσο και του Ολυμπιακού ρεκόρ, οι δύο Βρετανίδες οδηγούσαν σταθερά την κούρσα από τα πρώτα μέτρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Νεοζηλανδές, Ρεμπέκα Σκόουν και Τζενεβίβ Μπέρεντ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι νεαρές Ντάνες Χέντβιγκ Ρασμούσεν και Άννε Άντερσον από τη Δανία.

Δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η βρετανική δίκωπος γυναικών, με τις Ελεν Γκλόβερ και Χέδερ Στάνινγκ να παραμένουν αήττητες για πέντε συναπτά έτη. Κάτοχοι τόσο του Παγκόσμιου όσο και του Ολυμπιακού ρεκόρ, οι δύο Βρετανίδες οδηγούσαν σταθερά την κούρσα από τα πρώτα μέτρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Νεοζηλανδές, Ρεμπέκα Σκόουν και Τζενεβίβ Μπέρεντ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι νεαρές, Ντάνες Χέντβιγκ Ρασμούσεν και Άννε Άντερσον από τη Δανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ