ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Χάλκινο το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Χάλκινο το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Χάλκινοι παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Λ.Κόνσολας-Π.Μαγδανής-Γ.Κόνσολας-Σ.Γιάνναρος στο Ρότερνταμ.

Το τετραπλό σκιφ ελ βαρών ξεκίνησε στον μεγάλο τελικό από την 3η θέση στα 500μ., στα 1000 και τα 1500μ. πέρασε δεύτερο για να τερματίσει τελικά στην 3η θέση με χρόνο 6:26.58 πίσω από την Γερμανία που πήρε το χρυσό με 6:23.09 και την Γαλλία που ήταν δεύτερη με 6:24.72.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση μετά το ασημένιο που κατέκτησαν στη δίκωπο άνευ ελ βαρών ανδρών κάτω των 23 οι Ντούσκος-Πέτρου.

Νωρίτερα η Γεωργία Δημάκου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του τελικού του σκιφ ελ βαρών γυναικών. Η Ελληνίδα σκιφίστρια ξεκίνησε άσχημα από την 6η θέση , στη συνέχεια όμως ανέβασε την απόδοσή της πέρασε 4η στα 1000μ.και 3η τα 1500μ. αλλά στα τελευταία μέτρα δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε τροχιά μεταλλίων και τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 8:41.12. Πρώτη ήταν η Νεοηλανδή Μακμπρίντ με 8:28.45, δεύτερη η Σουηδέζα Φρέντ με 8:29.12 και τρίτη η Καναδέζα Σόκς με 8:37.96.

Θριαμβευτικές εμφανίσεις των ελληνικών πληρωμάτων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρότερνταμ. Από τα πέντε πληρώματα που αγωνίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στους ημιτελικούς τα τέσσερα προκρίθηκαν για τους μεγάλους τελικούς και μαζί με το ένα που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση αναμένεται μια Κυριακή με έντονο ελληνικό χρώμα.

Πιο αναλυτικά η δίκωπος άνευ των εφήβων με τους Καλανδαρίδη-Νικολαϊδη πήρε με διαφορά την πρώτη θέση στον ημιτελικό και σφράγισε το εισιτήριο για την κορυφαία εξάδα του κόσμου.

Αντίστοιχη επιτυχία και για άλλα τρία πληρώματα και συγκεκριμένα το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Βόντζου-Κυρίδου (ΦΩΤΟ) που επίσης τερμάτισαν 1ες , την τετράκωπο άνευ των εφήβων με τους Κουκούτη-Παλαιοπάνο-Γιάννατζη-Στάμο που πήρε την πρόκριση τερματίζοντας 3η στον ημιτελικό όπως και το τετραπλό σκιφ των νεανίδων με τις Βιτζιλαίου-Μπούρμπου Ε.-Τσαμοπούλου-Πέργουλη που επίσης προκρίθηκαν 3ες από τον ημιτελικό.

Την πρόκριση στον τελικό έχει ήδη εξασφαλίσει από τα επαναληπτικά και η δίκωπος των Νεανίδων με τις Γεωγούδη-Μπούρμπου. Αντίθετα δεν τα κατάφερε το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου που τερμάτισε στην 6η θέση του ημιτελικού και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Τέλος στον Γ΄τελικό του διπλού σκιφ εφήβων οι Ψαρρός-Γραμμενιάτης πήραν την 5η θέση και την 17η στη γενική κατάταξη του παγκοσμίου. Οι τελικοί της Κυριακής ανάμεσα στους οποίους και οι πέντε με ελληνικό ενδιαφέρον θα ξεκινήσουν στις 11:45 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ