ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Χάλκινο μετάλλιο για τη δίκωπο

Χάλκινο μετάλλιο για τη δίκωπο

Οι Γιάννης Πέτρου και Στέφανος Ντούσκος κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας U-23, που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Έκτη θέση για το τετραπλό σκιφ γυναικών.

Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας από την δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών των αγοριών πανηγυρίζει η ελληνική κωπηλασία.

Οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου χάρισαν το πρώτο μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση στη χώρα μας τερματίζοντας στην 3η θέση με χρόνο 6.55.54 σε ένατελικό που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα. Πρώτη ήταν η ιταλική βάρκα με 6.53.14 και δεύτερη η τουρκική με 6.54.49. Μάλιστα οι δυο Έλληνες κωπηλάτες ήταν λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην 2η θέση.

Αντίθετα, το τετραπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Γιάννου-Βόντζου-Κυρίδου-Ζέρβα πήρε την 6η θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:01.00 ενώ πρώτη ήταν η Πολωνία με 6:43.20 δεύτερη η Αυστραλία με 6:46.07 και τρίτη Γαλλία 6:49.27.

Ωστόσο απομένει ακόμη ένας μεγάλος τελικός για την Ελλάδα, αφού η Αμαλία Τσιάβου τερμάτισε 1η στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών και θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό την Κυριακή το πρωί στις 10:10.

Το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις Θωμαή Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη στάθηκε άτυχο αφού έχασε την πρόκριση στον τελικό για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από το πολωνικό πλήρωμα και θα αγωνιστεί στις 09:30 το πρωί της Κυριακής στον μικρό τελικό για μια θέση από 7-12 του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ