ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Το περίφημο αθλητικό παρελθόν του Στίβεν Χόκινγκ

Το περίφημο αθλητικό παρελθόν του Στίβεν Χόκινγκ

Ο Βρετανός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, είχε αθλητικό παρελθόν, όντας μέλος της περίφημης κωπηλατικής ομάδας της Οξφόρδης.

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, απεβίωσε σήμερα (14/3), σε ηλικία 76 ετών. Πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στην πόλη του Κέμπριτζ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

"Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα", ο οποίος "ήταν σπάνιος άνθρωπος" και "σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη", τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Αυτό που δεν γνώριζαν πολλοί για τον Στίβεν Χόκινγκ, ήταν πως είχε και αθλητικό παρελθόν. Υπήρξε κορυφαίος θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, και συγγραφέας, αλλά παράλληλα ως νεαρός και πριν τον χτυπήσει η νόσος του ALS, η οποία τον άφησε τελείως παράλυτο, υπήρξε μέλος της περίφημης κωπηλατικής ομάδας της Οξφόρδης.

Η βιογράφος Κριστίν Λάρσεν είχε γράψει για το πώς ο Χόκινγκ βρισκόταν αντιμέτωπος με την απομόνωση και τη δυστυχία κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στην Οξφόρδη. Το πράγμα που φαίνεται να τον έβγαλε απ' αυτή την κατάσταση, ήταν να ενταχθεί στην ομάδα κωπηλασίας του πανεπιστημίου.

Ακόμα και πριν την διάγνωση, δεν είχε αυτό που θα αποκαλούσε κάποιος ως αθλητικό κορμί. Εντούτοις, είχε την θέση του coxswain, μια θέση που δεν χρειαζόταν να τραβάει κουπί, αλλά είχε τον έλεγχο των υπολοίπων. Επειδή η κωπηλασία ήταν τόσο σημαντική και ανταγωνιστική στην Οξφόρδη, ο ρόλος του στην ομάδα τον έκανε πολύ δημοφιλή.

Αλλά όσο η κωπηλασία βοήθησε τη δημοτικότητά του, έβλαψε τις συνήθειες μελέτης του, διότι έξι ημέρες την εβδομάδα έκανε προπονήσεις. Το άθλημα ήταν μεγάλη του αγάπη, μέχρι η νόσος να τον καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο ως το τέλος της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ