ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τέσσερα εισιτήρια και... βλέπουμε

Τέσσερα εισιτήρια και... βλέπουμε

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ο στόχος των δεκαεπτά κωπηλατών της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας (30/8-6/9).

Κάθε χρόνο η εθνική ομάδα κωπηλασίας επιστρέφει με μετάλλια από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φέτος στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας ο μεγάλος στόχος είναι διαφορετικός: Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκεί όπου η Σοφία Ασουμανάκη και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος κατέκτησαν μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων στις αρχές του μήνα.

Οι δεκαεπτά κωπηλάτες σε επτά διαφορετικές κατηγορίες διεκδικούν μια θέση στην πρώτη 11άδα που δίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν τέσσερα πληρώματα στο Εγκμπελέτ:

Πρόκειται για τους Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου στην τετράκωπο άνευ, τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, την Κατερίνα Νικολαΐδου και την Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ και τις Αμαλία Τσιάβου και Γεωργία Δημάκου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Αθανασιάδης δίνει πιθανότητες και στην τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών με τους Στέφανο Ντούσκο, Σπύρο Αντώνη, Κωνσταντίνο Βαρδάκα και Γιάννη Πέτρου. Στην αποστολή της εθνικής ομάδας μετέχουν επίσης ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελαφρών βαρών, ο Γιώργος Κόνσολας και ο Μάντζιος στη δίκωπο άνευ.

Οι Έλληνες κωπηλάτες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης το 2016, αλλά μόνο τα πρώτα δύο πληρώματα θα πάρουν την πρόκριση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχίζει την Κυριακή (30/8) και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή (6/9) με τους τελικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ