ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τελικός και Ρίο για Νικολαϊδου-Ασουμανάκη

Τελικός και Ρίο για Νικολαϊδου-Ασουμανάκη

Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη πήραν την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας και σφράγισαν το εισιτήριο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που σφραγίζει την πρόκρισή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι γεγονός.

Ο λόγος για το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη που με μια εκπληκτική κούρσα πήραν την 1η θέση στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Εγκμπελέτ της Γαλλίας και μαζί με την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο εξασφάλισαν και την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο σε ένα χρόνο.

Η ελληνική βάρκα εξέπληξε τους πάντες και πήραν από το ξεκίνημα του ημιτελικού την πρωτοπορία, στα μισά της κούρσας πέρασαν στην 2η θέση αλλά από εκεί και πέρα δεν είχαν αντίπαλο, ούτε την Πολωνία που τερμάτισε δεύτερη και κατάφεραν να τερματίσει πρώτη με 6:51.86.

Δεύτερες ήταν οι Πολωνέζες με 6:52.34 και στην 3η θέση η Γερμανία με 6:53.70.

Το Σάββατο θα παλέψουν για την πρόκρισή τους στο Ρίο το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα-Παναγιώτη Μαγδανή (13:20) και η τετράκωπος άνευ με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο (13:40). Την πρόκριση στο Ρίο δίνουν οι πέντε από τις 6 πρώτες θέσεις των μικρών τελικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ