ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στον Ολυμπιακό στίβο του 2016 η Ασουμανάκη

Στον Ολυμπιακό στίβο του 2016 η Ασουμανάκη

Επταμελής είναι η αποστολή της εθνικής ομάδας κωπηλασίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (5-9/8). Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα μολυσμένα νερά που θα φιλοξενήσουν την ολυμπιακή ρεγκάτα του 2016.

Επτά κωπηλάτες αναχώρησαν με προορισμό τη Βραζιλία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (5-9/8). Ο μεγάλος τους στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, παράλληλα όμως ελπίζουν να κολλήσουν ιούς από τον αγωνιστικό στίβο.

Κανένας δεν έχει πει ποτέ πως οι λίμνες στις οποίες φιλοξενείται το άθλημα της κωπηλασίας έχουν καθαρά νερά, αλλά στη λίμνη Ροντρίγκο ντε Φρέιτας στο Ρίο ντε Τζανέιρο το νερό είναι επικίνδυνο. Ακόμα και από ένα μικρό κόψιμο μπορεί να μολυνθεί ένας άνθρωπος.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων έχει το χαρακτήρα test event για τους Βραζιλιάνους, διεξάγεται στον Ολυμπιακό στίβο του 2016. Η λίμνη Ροντρίγκο ντε Φρέιτας θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ (ήρεμα νερά), έχουν γίνει βιολογικοί καθαρισμοί τα τελευταία χρόνια, όμως οι νέες μετρήσεις δείχνουν πως είναι εξαιρετικά βρώμικη.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κάλεσε τον Δήμαρχο του Ρίο ντε Τζανέιρο να πάρει μέτρα το 2014, όταν ιστιοπλόοι που προπονούνταν στον κόλπο Γκουαναμπάρα, κατήγγειλαν πως υπάρχουν σκουπίδια και κουφάρια ζώων. Στον κόλπο Γκουαναμπάερα... οδηγεί το αποχετευτικό σύστημα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Περισσότεροι από 10.000 αθλητές από 205 χώρες θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Περίπου 1.400 εξ αυτών θα κάνουν ιστιοπλοΐα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια στον κόλπο Γκουαναμπάρα (σ.σ. το ελληνικό πλήρωμα των 470 που θα επιλεγεί και ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ), θα κολυμπήσουν στα ανοιχτά της παραλίας Κοπακαμπάνα (σ.σ. οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Open Water, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου), θα κάνουν κανόε και κωπηλασία στη λίμνη Ροντρίγκο ντε Φρέιτας.

Στο παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων του Ρίο ντε Τζανέιρο θα αγωνιστούν οι:

Σκιφ νεανίδων: Ασουμανάκη Σοφία (ΕΝΟΑ)

Δίκωπος άνευ εφήβων: Γιώργος Παπασακελλαρίου (ΟΕΑ-ΝΑΒ)-Κωνσταντίνος Μάντζιος (ΝΟΙ)

Τετράκωπος άνευ εφήβων: Σπυρίδων Αντώνης (ΝΟΙ)-Κωνσταντίνος Βαρδάκας (ΝΟΙ)-Γιάννης Καλανδαρίδης (ΟΕΑΝΑΒ)-Νίκος Βλάχος (ΝΟΙ)

Αρχηγός της αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε ενώ μεταβαίνουν ακόμη ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χρηστογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ