ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στον μικρό τελικό η δεύτερη ευκαιρία

Στον μικρό τελικό η δεύτερη ευκαιρία

Τόσο το διπλό σκιφ ελ βαρών οσο και η τετράκωπος άνευ των ανδρών δεν τα κατάφεραν στα ημιτελικά του Παγκόσμιου πρωταθληματος κωπηλασίας ωστόσο θα έχουν δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο θα έχουν το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών και η τετράκωπος άνευ των ανδρών αφού στα ημιτελικά της Πέμπτης δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους τελικούς.

Πιο συγκεκριμένα το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή ξεκίνησαν από την 4η θέση στον ημιτελικό αλλά στη συνέχεια βλέποντας ότι τα πληρώματα της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Νοτίου Αφρικής "παίρνουν κεφάλι" έμειναν πίσω για να τερματίσουν τελικά στην 6η θέση με 6:33.92.

Έτσι θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό του Σαββάτου (13:20) με αντιπάλους τις Πολωνία, Ελβετία , Ιρλανδία , ΗΠΑ και Αυστρία όπου θα διεκδικήσουν μια από τις πέντε πρώτες θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος και στο Ρίο προκρίθηκαν οι: Μ.Βρετανία, Νορβηγία, Γερμανία,Γαλλία, Ιταλία, Ν.Αφρική.

Λίγο αργότερα η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-ΔιονύσηΑγγελόπουλου-Γιάννης Τσίλη-Γιώργο Τζιάλλα έμενε καθόλη τη διάρκεια της κούρσας στην 4η θέση του ημιτελικού πίσω από τις Ιταλία, Μ.Βρετανία και Καναδά με χρόνο 5:57.88. Έτσι θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του Σαββάτου (13:40) μαζί με τις Ρουμανία, Λευκορωσία,Ρωσία, ΗΠΑ και Ισπανία για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 5άδα που δίνει το εισιτήριο για το Ρίο.

Στον μεγάλο τελικό και στους Ολυμπιακούς αγώνες προκρίθηκαν οι: Ολλανδία, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Μ.Βρετανία, Καναδάς.

Παρά την πικρία του για τον άδικο αποκλεισμό από τα ημιτελικά με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αμαλία Τσιάβου πήρε την 2η θέση στον ημιτελικό κατάταξης με χρόνο 7:17.40 και θα αγωνιστεί στον τελικό Γ΄ (Σάββατο 12:10) για μια θέση από την 13η ως την 18η .

Στο σκιφ ελ βαρών ο Σπύρος Γιάνναρος πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό κατάταξης με χρόνο 7:07.13 και θα αγωνιστεί στον τελικό Γ΄ (Παρασκευή 18:15) όπου θα διεκδικήσει μια θέση από 13-18.

Τρια πληρώματα την Παρασκευή

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει τον μεγάλο ημιτελικό του διπλού σκιφ των γυναικών όπου οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη θα διεκδικήσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που δίνει την πρόκριση στον τελικό και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στις 11:30 ώρα Ελλάδας με αντιπάλους τις Λευκορωσία, Γερμανία, Πολωνία, Αυστραλία ,Τσεχία

Αργότερα το απόγευμα στις 16:20 θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ ελ βαρών στον ημιτελικό κατάταξης για τους τελικούς Γ/Δ στις 18:15 η δίκωπος άνευ ελ βαρών με τους Γ.Κόνσολα-Κ.Μάντζιο θα αγωνιστούν στον τελικό Γ΄ και στις 18:20 ο Σπύρος Γιάνναρος στον τελικό Γ΄ του σκιφ ελ βαρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ