ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στο Πόζναν οι κωπηλάτες

Στο Πόζναν οι κωπηλάτες

Τα μέλη της εθνικής ομάδας κωπηλασίας εκμεταλλεύτηκαν το διήμερο ρεπό και αναχωρούν την Τρίτη (26/5) για την Πολωνία και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αθήνα, Μόναχο, Πόζναν... Το μακρύ καλοκαίρι για την εθνική ομάδα κωπηλασίας ξεκινάει από την Πολωνία και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (29/5-31/5).

Η αποστολή αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για τον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς. Το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί με το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γαλλία το Σεπτέμβριο, όπου θα μοιραστούν τα πρώτα εισιτήρια συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην αποστολή μετέχουν 15 κωπηλάτες. "Κλεισμένοι" στον Σχοινιά εδώ και καιρό, είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις πόλεις τους και να δουν τους δικούς τους ανθρώπους μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές.

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι συνεργάτες του έχουν κάνει πειραματισμούς με τις κατηγορίες. Ο προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος έδωσε μια εικόνα, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

" Τα περισσότερα πληρώματα που θα αγωνιστούν αποτελούν ένα "πάντρεμα" παλιών και νέων αθλητών. Από αυτά τα νέα πληρώματα περιμένουμε να πάρουν ένα πολύ ενδιαφέρον δείγμα γραφής για το μέλλον. Τα δυο διπλά ελαφρά σκιφ των ανδρών και γυναικών καθώς και το διπλό το βαρύ των γυναικών ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Από εκεί και πέρα τα πληρώματα που έχουν ήδη μια πορεία όπως τη τετράκωπος άνευ των ανδρών θα δώσει ένα δυνατό τεστ προκειμένου να δούμε σε τί κατάσταση βρίσκεται.

Συνολικά η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση , πολύ προπονημένη αλλά και καταπονημένη. Αυτές τις λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Ευρωπαικό πιστεύω ότι θα βελτιώσουμε κατά ένα 20%-30% και την ταχύτητά μας ώστε να πάμε απόλυτα έτοιμοι στον αγώνα. Γενικά είμαι αισιόδοξος για τοην παρουσία μας στους τελικούς της Κυριακής".

Η Ελλάδα κατέκτησε δύο μετάλλια το 2014 στο Βελιγράδι, το χρυσό με την Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών και το αργυρό στην επανεμφάνιση της τετρακωπου άνευ με τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο.

Υπενθυμίζουμε τα πληρώματα:

ΑΝΔΡΕΣ:

Σκιφ : Λευτέρης Κόνσολας (ΝΑΟΣ)

Σκιφ ελ βαρών : Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ)

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ)-Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ)

Δίκωπος άνευ ελ βαρών: Γιώργος Κόνσολας (ΝΑΟΣ)-Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ)

Τετράκωπος άνευ: Γιάννης Τσίλης (ΝΟΙ)- Διονύσης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ)-Γιώργος Τζιάλλας(ΝΟΙ)-Γιάννης Χρήστου (ΝΟΚ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Σκιφ ελ βαρών: Θωμαή Εμμανουηλίδου (ΝΟΚ)

Διπλό σκιφ ελ βαρών : Αμαλία Τσιάβου (ΝΟΙ)-Γεωργία Δημάκου (ΝΑΣ)

Διπλό σκιφ : Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟΚατ)-Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ