ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στην 5η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το διπλό ελαφρύ των ανδρών

Στην 5η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το διπλό ελαφρύ των ανδρών

Οι Λευτέρης Κόνσολας και Νίνος Νικολαΐδης κατέλαβαν την 5η θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την 5η θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών κατέλαβαν οι Λευτέρης Κόνσολας και Νίνος Νικολαΐδης, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ολοκληρώθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Το ελληνικό πλήρωμα, παρότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση, τα πήγε περίφημα και στάθηκε επάξια δίπλα σε ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές που μετείχαν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν να πλασαριστούν στην 4η θέση μέχρι τα 1.500μ., για να καταλάβουν τελικά την 5η με χρόνο 6:19.95, αφήνοντας στην 6η το πλήρωμα της Τσεχίας, που τερμάτισε σε 6:21.94. Την πρώτη θέση πήρε η βάρκα της Γαλλίας (6:12.96), δεύτερη ήταν η Ιταλία (6:15.43) και τρίτη η Ιρλανδία (6:18.15).

Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν την τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα. Πιο συγκεκριμένα, στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ, οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Αννέτα Κυρίδου τερμάτισαν στη 2η θέση. Το νέο πλήρωμα, παρά την πρώτη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, σε μια απαιτητική διοργάνωση κατάφερε να καταλάβει την 8η θέση στη γενική κατάταξη και να αφήσει άριστες εντυπώσεις. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:12.37, πίσω από την ιταλική βάρκα που σημείωσε χρόνο 7:10.30 και μπροστά από αυτήν της Τσεχίας (7:12.55).

Αντίστοιχη επιτυχία και για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, όπου οι Θωμαής Εμμανουηλίδου - Μαρία Πέργουλη τερμάτισαν στη 2η θέση στον μικρό τελικό. Τα δυο κορίτσια κατάφεραν να κλέψουν τη θέση από το γερμανικό πλήρωμα πάνω στον τερματισμό και να κατακτήσουν την 8η στη γενική κατάταξη με χρόνο 7:22.88, ενώ οι Γερμανίδες τερμάτισαν σε 7:22.89. Πρώτη ήταν η βάρκα του Καναδά με 7:19.98.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ