ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Σε τρεις τελικούς τα ελληνικά πληρώματα

Σε τρεις τελικούς τα ελληνικά πληρώματα

Τα ελληνικά πληρώματα στο διπλό σκιφ, στη δίκωπο άνευ και στο τετραπλό σκιφ πήραν την πρόκριση για τον τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Τρακάι.

Την παρουσία τους σε τρεις μεγάλους τελικούς εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Τρακάι της Λιθουανίας ενώ ακόμα τρία θα λάβουν μέρους στους μικρούς τελικούς διεκδικώντας μια θέση από 7-12.

Πανηγυρικά την είσοδό τους στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου πήρε το διπλό σκιφ των εφήβων. Οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής πήραν την 1 θέση στον ημιτελικό σημειώνοντας χρόνο 6:42.59 έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας.

Πρώτες στον τερματισμό έπεσαν και οι νεάνιδες της δικώπου άνευ. Οι Μαργαρίτα Γεωργουδη και Χριστίνα Μπούρμπου (ΦΩΤΟ) δεν άφησαν καμία αντίπαλο τις αμφισβητήσει στη διάρκεια του ημιτελικού για να τερματίσουν σε 7:32.56 και διεκδικούν την Κυριακή με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο.

Κατακτώντας την 2 θέση στον ημιτελικό προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό και το τετραπλό σκιφ των εφήβων. ΟιΓκαϊδατζής Πέτρος- Σχιζοδήμος Γρηγόρης –Τσαλικίδης Βασίλης-Μαρόκος Γιάννης ήταν 1 ως τα μισά της κούρσας και στη συνέχεια διατήρησαν τη 2 θέση για να τερματίσουν σε 6:09.14 και να γίνουν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που θα αγωνιστεί στους τελικούς του παγκοσμίου.

Στην 4 θέση τερμάτισε η τετράκωπος άνευ των εφήβων . Οι Κοκκινίδης Ηλίας-Βασίλης Κουκουτής-Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας πέρασαν 5 στα πρώτα 500μ. μετά προσπάθησαν να μπουν στην πρώτη τριάδα για τερματίσουν τελικά σε 6:20.87 πίσω από την 3 Κροατία που έκανε 6:18.78 και να περάσουν στον μικρό τελικό.

Και το αντίστοιχο πλήρωμα των Νεανίδων πήρε την 4 θέση και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό. Οι Βιτζιλαίου Ιωάννα- Μήτση Αριάδνη-Βαρελοπούλου Ειρήνη-Δεμέλη Ευαγγελία τερμάτισαν σε 7:04.17 παρά την προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία 500μ. να ανέβουν από την 5 θέση που βρίσκονταν στην 4 .

Λίγο πριν την πρόκριση έφτασε και το διπλό σκιφ των νεανίδων . Οι Άρτεμις Ντούσκου-Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν στην 4 θέση με 7:34.30 και θα διεκδικήσουν μια θέση από 7-12.

Το απόγευμα στις 17:00 θα διεξαχθεί ο τελικός Γ΄ της δικώπου άνευ εφήβων όπου οι Παντελής Σωτηρακόπουλος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου θα διεκδικήσουν μια θέση από 13-18 στην τελική κατάταξη.

Την Κυριακή 6/8 τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 11:00 ώρα Ελλάδας ενώ θα προηγηθούν στις 09:30 οι μικροί τελικοί.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ