ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πρώτη στον κόσμο η Τσιάβου

Πρώτη στον κόσμο η Τσιάβου

Η 19χρονη Αμαλία Τσιάβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Η Αμαλία Τσιάβου διατήρησε την παράδοση της χώρας μας στην κατηγορία του σκιφ ελαφρών βαρών. Η 19χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 23 ετών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Η Τσιάβου που πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον Τζιάνι Ποστιλιόνε στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης αποδείχθηκε πολύ δυνατή στο τελευταίο κομμάτι του τελικού και με συνολικό χρόνο επτά λεπτά και 43.5 δευτερόλεπτα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της.

Να σημειωθεί πως δεν έχει συγγενική σχέση με τη σπουδαία Αλεξάνδρα Τσιάβου, η οποία αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών πήρε η Γιαπωνέζα Κιάκι Τομίτα σε 7:46.130 και το χάλκινο η Λιθουανή Σονάτα Πετρικάιτε σε 7:47.150.

Το Σάββατο (25/7) ο Γιάννης Πέτρου και ο Στέφανος Ντούσκος είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Εν τω μεταξύ νωρίτερα την Κυριακή (26/7) η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου και η Μαρία Περγούλη αγωνίστηκαν στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και κατετάγησαν στην 10η θέση της γενικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ