ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς Νεότητας

Πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς Νεότητας

Τριπλό είναι το κέρδος της Ελληνικής κωπηλασίας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-Νεανίδων. Πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς Νεότητας.

Τριπλό είναι το κέρδος της Ελληνικής κωπηλασίας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (6/8) στο Τρακάι της Λιθουανίας.

Εκτός από τα δυο μετάλλια (ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο) που κέρδισαν τα ελληνικά πληρώματα και συγκεκριμένα η δίκωπος των Νεανίδων με τις Μαργαρίτα Γεωργούδη-Χριστίνα Μπούρμπου και το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Χρήστο Στεργιάκα-Χαράλαμπο Ντινενή - μετάλλια που έφεραν τη χώρα μας στην 11η θέση στου σχετικού πίνακα - εξασφαλίστηκε και η παρουσία των "γαλανόλευκων" κουπιών (για τρίτη συνεχόμενη φορά) στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν το 2018 στην Αργεντινή.

Την σφραγίδα της ελληνικής συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση της επόμενης χρονιάς έβαλαν με την κατάκτηση της 2ης θέσης τα δυο κορίτσια της δικώπου αφού όπως είχε ανακοινώσει η FISA τα πέντε πρώτα πληρώματα του τελικού του συγκεκριμένου αγωνίσματος προκρίνονταν ως χώρες στους Ολυμπιακούς νεότητας.

Μάλιστα η Ελλάδα για μια θέση θα είχε κερδίσει ακόμη μια πρόκριση αν δηλαδή οι Στεργιάκας-Ντινενής τερμάτιζαν 2οι κι όχι 3οι αφού από τον τελικό του διπλού σκιφ των εφήβων προκρίνονταν για τη σπουδαία διοργάνωση του 2018 οι δυο πρώτοι νικητές ,πάντα ως χώρες.

Αυτό (το: ως χώρες) πρακτικά σημαίνει ότι η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να διατηρήσει το ίδιο πλήρωμα για τους αγώνες που θα γίνουν από 6-18 Οκτωβρίου του 2018 στο Μπουένος Άιρες.

Θα είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν αφού έχουν προηγηθεί το 2010 στη Σιγκαπούρη και το 2014 στη Νανζίν της Κίνας. H Ελλάδα έχει δώσει το παρών και στις δυο αυτές διοργανώσεις έχοντας μάλιστα κατακτήσει τρία μετάλλια.

Το 2010 ένα ασημένιο στη δίκωπο εφήβων με τους Μιχάλη Ναστόπουλο-Απόστολο Λαμπρίδη και ένα χάλκινο στη δίκωπο νεανίδων με τις Ελένη Διαμαντη-Λυδία Νταλαμάγκα και το 2014 ένα ασημένιο στο σκιφ με την Αθηνά Αγγελοπούλου. Όλοι ελπίζουμε ότι το καλό θα... τριτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ