ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ποστιλιόνε :"Να δημιουργήσουμε περισσότερα ολυμπιακά πληρώματα"

Ποστιλιόνε :"Να δημιουργήσουμε περισσότερα ολυμπιακά πληρώματα"

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε επέστρεψε στο ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή της κωπηλασίας και έθεσε ως πρώτο του στόχο τη δημιουργία και άλλων πληρωμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κάμερα της ομοσπονδίας κωπηλασίας μίλησε για πρώτη φορά ο Τζιάνι Ποστιλιόνε μετά τη νέα συμφωνία με την διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ να αναλάβει ξανά ως επικεφαλής Ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε ότι οι νέοι κανονισμοί που έρχονται από τη FISA θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια πρόκρισης πληρωμάτων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο ενώ ζήτησε συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι

Πιο αναλυτικά δήλωσε : "Έχουμε ορισμένους στόχους για τη φετινή χρονιά επειδή η ομοσπονδία μου ζήτησε να ξεκινήσω μία νέα φάση για την ανάπτυξη της κωπηλασίας στην Ελλάδα. Στο τέλος αυτής της χρονιάς , είδαμε ότι η Ελλάδα πήρε κάποια μετάλλια στην κατηγορία των Εφήβων, Κάτω των 23 ετών και στα μη Ολυμπιακά σκάφη αλλά οι νέοι κανονισμοί της FISA μειώνουν το συνολικό αριθμό των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα διότι στην πραγματικότητα στη Σαρασότα τα πληρώματα, τα Ολυμπιακά πληρώματα που συμμετείχαν σε αυτό το Πρωτάθλημα ήταν μόνο δύο και εκτός τροχιάς Ολυμπιακής Πρόκρισης, κατακτήσαμε τη 12η θέση στο 2ΧΓ και την 11η στο 2ΧΕΒΓ. Οι νέοι κανονισμοί της FISA οι οποίοι θα αποφασιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα περιλαμβάνουν την πρόκριση 7 πληρωμάτων για το 2ΧΓ και το 2ΧΕΒΓ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ενδεχομένως να πρέπει να έχουμε και κάποια άλλα πληρώματα. Γι αυτή τη χρονιά, η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη για την Ελληνική Κωπηλασία. Συνεπώς η δουλειά μου για την επόμενη χρονιά αλλά και για το 2019 είναι να προσπαθήσω να χτίσω κυρίως Ολυμπιακά Πληρώματα για να συμμετέχουν -όπως καταφέραμε με επιτυχία και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς- στο Τόκυο.

Το πλάνο μου είναι να βρω ταλέντα που θα μπορούν να είναι έτοιμα για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά πριν για την Ολυμπιακή Πρόκριση αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εμπλέξουμε μόνο τους αθλητές με κίνητρα αυτούς που πραγματικά θέλουν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάλληλα προετοιμασμένους και με ισχυρή θέληση και αυτό δεν είναι μόνο δικό μου «καθήκον» δική μου δουλειά είναι καθήκον όλης της κωπηλασίας στην Ελλάδα που γίνεται από τους αθλητές, τα σωματεία, τους σωματειακούς προπονητές και όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό. Εγώ είμαι μόνο ο διοργανωτής αυτού του σχεδίου και ελπίζω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων σε αυτό , διότι δεν είναι μόνο δουλειά ενός αλλά δουλειά ενός ολόκληρου συστήματος, ολόκληρης της χώρας και ξέρω ότι η Ελλάδα γι αυτό τον στόχο θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να τον υλοποιήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ