ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Παγκόσμιο Εφήβων: Θριαμβευτικό φινάλε με δυο μετάλλια στο Τρακάι

Παγκόσμιο Εφήβων: Θριαμβευτικό φινάλε με δυο μετάλλια στο Τρακάι

Η ελληνική κωπηλασία πανηγυρίζει δύο μετάλλια στις μικρές ηλικίες, με τη δίκωπο άνευ να κατακτά το αργυρό και το διπλό σκιφ ανδρών το χάλκινο στο Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων.

Την κατάκτηση δυο μεταλλίων, ενός αργυρού κι ενός χάλκινου, πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε σήμερα το Τρακάι της Λιθουανίας.

Ό,τι δεν κατάφεραν πέρυσι στο Ρότερνταμ οι Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα Μπούρμπου, όταν είχαν τερματίσει στην 4η θέση του τελικού στη δίκωπο, το πέτυχαν την Κυριακή. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές παρουσίες του στη διοργάνωση.

Τα δυο κορίτσια μπήκαν πολύ δυνατά στη κούρσα και πέρασαν πρώτες τα 500μ. Στη συνέχεια, τα σκήπτρα πήρε η ρουμάνικη βάρκα, που κρατήθηκε στην 1η θέση μέχρι το τέλος, για να τερματίσει σε 7:35.83 και να ακολουθήσει η ελληνική με 7:38.79. Στην 3η θέση έπεσε η Γερμανία με 7:40.95.

"Στο ξεκίνημα της κούρσας, όλα τα πληρώματα ήμασταν μαζί. Στα μισά, είχαμε ένα μικρό προβάδισμα. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες από την κούρσα", δήλωσε στους διοργανωτές, αμέσως μετά από τον τελικό, η Γεωργούδη.

Λίγο αργότερα, ήρθε και το 2ο μετάλλιο για την Ελλάδα. Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, που τα μετάλλια κρίθηκαν μέσα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής χάρισαν στην Ελλαδα ακόμη ένα μετάλλιο, τερματίζοντας στην 3η θέση με 6:40.86, πίσω από την Αυστραλία που κατέκτησε το χρυσό με 6:34.05 και τη Λευκορωσία που πήρε το αργυρό με 6:37.07.

Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε από τη 2η θέση στα πρώτα 500μ. και στη συνέχεια υποχώρησε στην 3η, την οποία και υπερασπίστηκε μέχρι τη γραμμή τερματισμού, για να δώσει το παρόν στην τελετή απονομών και να φύγει με το χάλκινο από τη Λιθουανία.

"Και για τους δυο μας ήταν μια τέλεια, μια σπουδαία κούρσα. Είναι πολύ όμορφο να κατακτάς μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα πράγματα να διορθώσουμε, αλλά τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι", τόνισε ο Ντινενής

Η 3η ελληνική συμμετοχή σε μεγάλο τελικό, το τετραπλό σκιφ των Εφήβων με τους Γκαϊδατζή Πέτρο, Σχιζοδήμο Γρηγόρη, Τσαλικίδη Βασίλη και Μαρόκο Γιάννη, προσπάθησε για το καλύτερο απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους, για να πάρει τελικά την 6η θέση με χρόνο 6:16.39.

Οι μικροί τελικοί

Για τα πληρώματα που αγωνίστηκαν στους μικρούς τελικούς, σπουδαία κούρσα πραγματοποίησε η τετράκωπος άνευ των εφήβων. Οι Κοκκινίδης Ηλίας, Βασίλης Κουκουτής, Ανδριανός Οικονόμου και Δημήτρης Μπουκουβάλας, αν και ξεκίνησαν από την 4η θέση, ήταν 3οι στα μισά και μέχρι τα 1.500μ., για να κάνουν ένα πολύ καλό φινάλε και να τερματίσουν στη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 6:33.68.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των νεανίδων τερμάτισε στην 3η θέση του μικρού τελικού και κατετάγη 9ο στη γενική. Οι Βιτζιλαίου Ιωάννα, Μήτση Αριάδνη, Βαρελοπούλου Ειρήνη και Δεμέλη Ευαγγελία, αν και ήταν 4ες ως τα 1.500μ., κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μια θέση και να τερματίσουν στην 3η με 7:15.45.

Την 6η θέση στον μικρό τελικό και 12η στη γενική κατέλαβε το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκου και Μαρία Κυρίδου, που τερμάτισαν σε 7:44.73

Τέλος, εντυπωσιακή στον Γ' τελικό ήταν η δίκωπος των εφήβων. Οι Παντελής Σωτηρακόπουλος και Αντώνης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν από την 4η θέση, στα μισά της κούρσας ήταν 2οι, ενώ στο υπόλοιπο μέρος πέρασαν μπροστά για να τερματίσουν 1οι και 13οι στη γενική, σημειώνοντας χρόνο 6:58.20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ