ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

"Χρυσή" η 4άδα του σκιφ

"Χρυσή" η 4άδα του σκιφ

Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών. (VIDEO)

Με μια επιβλητική εμφάνιση, πρώτοι από την αρχή μέχρι το τέλος, οι Έλληνες στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Άμστερνταμ.

Οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής τερμάτισαν πρώτοι σε πέντε λεπτά και 42.75 δευτερόλεπτα. Κατέβασαν επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ!

Όποτε συνεργάζεται η συγκεκριμένη τετράδα μόνο νίκες φέρνει. Οι τέσσερις κωπηλάτες είχαν αναδειχθεί και το 2013 παγκόσμιοι πρωταθλητές στην Τσουνγκγιού στο ίδιο αγώνισμα!

Για τον 25χρονο Λευτέρη Κόνσολα (σ.σ. δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Γιώργο) και τον 22χρονο Σπύρο Γιάνναρο αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο φέτος μετά την επικράτηση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σίδνεϊ. Τα έξοδα τους είχαν καλύψει οι ομογενείς.

" Τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο ρεκόρ", δήλωσε ο Γιάνναρος στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα και το δεύτερο στον ποταμό Μπόσμπααν μετά το αργυρό της Κατερίνας Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γερμανοί με 5:45.650 και στην τρίτη οι Κινέζοι με 5:46.690.

Η Ελλάδα διεκδικεί ένα τρίτο μετάλλιο το Σάββατο (30/8, 15.33) στην τετράκωπο άνευ με τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ