ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών - Γυναικών που θα διεξαχθεί από 29 έως 31 Μαΐου στο Πόζναν της Πολωνίας.

Η λίμνη Μάλτα της πολωνικής πόλης θα συγκεντρώσει όλα τα μεγάλα ονόματα της Ευρωπαϊκής κωπηλασίας που προετοιμάζονται για μια σημαντική χρονιά αφού φέτος κατά μεγάλο ποσοστό θα δοθούν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Τις πολυπληθέστερες ομάδες στην πρώτη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς κατεβάζουν η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία που αναμένεται να διεκδικήσουν και τις πρώτες θέσεις στον πίνακα των μεταλλίων.

Όταν επανήλθε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το 2007, έγινε στο Πόζναν της Πολωνίας. Η Κωπηλασία διεξήγε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 1893 και είναι ένα από τα πλέον διαχρονικά αθλητικά πρωταθλήματα στο διεθνές καλεντάρι. Τώρα, οκτώ επιτυχημένα χρόνια αργότερα, το Πόζναν θα φιλοξενήσει και πάλι κοντά στους 600 αθλητές από 36 Ευρωπαϊκά κράτη που θα αγωνιστούν από τις 29 Μαίου.

Η Μεγ. Βρετανία στέλνει την μεγαλύτερη ομάδα από όλους, με 52 αθλητές σε 17 κατηγορίες σκαφών. Οι Βρετανοί ήταν οι Νικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2014 στο Βελιγράδι της Σερβίας ενώ η Γερμανία ήταν η νικήτρια του 2013 και φέτος στέλνει την 2η σε μέγεθος ομάδα στο Πόζναν με Τρίτη στη σειρά την Πολωνική. Η Μεγ. Βρετανία κατέκτησε ευρωπαϊκούς τίτλους στην τετράκωπο ανδρών και δίκωπο γυναικών πέρυσι ενώ η ίδια δίκωπος θα πάρει θέση και φέτος στην εκκίνηση με τις Helen Glover & Heather Stanning. Οι Glover & Stanning κατέκτησαν νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ στο Βελιγράδι και προχώρησαν με την κατάκτηση του Παγκόσμιουτίτλου. Μεγάλες προσδοκίες έχουν οι Άγγλοι και από την οκτάκωπο ανδρών που είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ευελπιστούν να βελτιώσουν φέτος το χάλκινο ευρωπαϊκό τους μετάλλιο από το 2014.

Η Γερμανική ομάδα αποτελείται από 49 αθλητές με πολλά επιτυχημένα πληρώματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπλεντ της Σλοβενίας νωρίτερα αυτό τον μήνα. Το διπλό σκιφ ανδρών με τους Marcel Hacker & Stephan Krueger κερδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Πόζναν θα βρουν σκληρό ανταγωνισμό απέναντι στους Παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κροατία, Valent & Martin Sinkovic.

Η Τσεχία τερμάτισε 2η στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του 2014 και φέτος συμμετέχει με 13 σκάφη. Οι ταλαντούχοι Ολυμπιονίκες και Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές Ondrej Synek στο σκιφ ανδρών και Mirka Knapkova στο σκιφ γυναικών θα είναι οι σημαιοφόροι κωπηλάτες της χώρας τους. Η Πολωνία δείχνει δυναμική στη γυναικεία ομάαδα της οποίας ηγούνται οι εκπρόσωποι του διπλού σκιφ γυναικών Magdalena Fularczyk & Natalia Madaj. Η ανδρική οκτάκωπος επίσης έχει ένα αέρα νίκης μετά τον τερματισμό της 3 η στο ΠΠΑΓ 2014 και δεύτερη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπλεντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη λίμνη Malta στην καρδιά του Πόζναν. Είναι σημαντικότατος διεθνής στίβος που φιλοξενεί τακτικά διεθνείς αγώνες κωπηλασίας και κάνοε. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας επανήλθε το 2007 και εχει ως μέλη 43 Ευρωπαϊκές εθνικές κωπηλατικές ομοσπονδίες συμπεριλαμβανομένης του Ισραήλ.

Αποτελείται από 17 κατηγορίες σκαφών ( 14 Ολυμπιακές και τρείς διεθνείς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ