ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Νικήθηκε από τον καρκίνο η Τάιτ

Νικήθηκε από τον καρκίνο η Τάιτ

Η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Σάρα Τάιτ, απεβίωσε σε ηλικία 33 ετών έπειτα από μάχη τριών ετών με τον καρκίνο.

Θλίψη έχει σκορπίσει στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο η είδηση του θανάτου της Σάρα Τάιτ. Σε ηλικία 33χρονών η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την οποία έδινε τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Σάρα Τάιτ αγωνίστηκε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012) και στο Λονδίνο κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Τον Μάρτιο του 2013 διαγνώστηκε ότι έχει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αμέσως μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της και ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείας. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την απόσυρση της από την κωπηλασία παρά το γεγονός ότι ήθελε να παραμείνει κοντά στο αγαπημένο της άθλημα.

Τελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής (03/03) άφησε την τελευταία της πνοή χάνοντας τη μεγάλη της μάχη με τον καρκίνο. Η Τάιτ πέρα από το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, είχε ανέβει τρεις φορές στο βάθρο σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Είχε παντρευτεί με τον πρώην προπονητή της Μπιλ Τάιτ και είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

"Ήταν μία από τις πιο αφοσιωμένες και παθιασμένες αθλήτριες της κωπηλασίας και σίγουρα θα λείψει σε όλους μας στην κοινότητα της κωπηλασίας. Όλη η οικογένεια της κωπηλασίας στην Αυστραλία στέλνει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της" ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Κωπηλασίας στην Αυστραλία, Ρομπ Σκοτ.

Από την πλευρά του ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας, Κρις Ο'Μπράιεν τόνισε: "Η Σάρα ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες και φανταστικές γυναίκες αθλήτριες και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο άθλημα. Προσωπικά με έχει εμπνεύσει η δίψα της να πετύχει τόσο στον αθλητισμό όσο και στην οικογένεια της. Θα μας λείψει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ