ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Μειώνεται ο αριθμός των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μειώνεται ο αριθμός των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λιγότεροι αθλητές κι αθλήτριες της κωπηλασίας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Τόκιο μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ΔΟΕ πριν λίγες μέρες.

Οι 24 λιγότεροι αθλητές σε σχέση με το Ρίο προέκυψαν εξαιτίας της αφαίρεσης του αγωνίσματος της τετρακώπου άνευ ελ βαρών των ανδρών από το πρόγραμμα και της πρόσθεσης της τετρακώπου των γυναικών. Μια αντικατάσταση που έγινε προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ισορροπία συμμετοχής ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχει ως εξής: "Το εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα των ΟΑ Τόκυο 2020 και την ποσοστιαία αναλογία.

Το εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ανακοίνωσε την απόφασή του για το πρόγραμμα των αγώνων για τους ΟΑ Τόκυο 2020 την Παρασκευή 9 Ιουνίου.  Η πρόταση της FISA για την Ολυμπιακή Ρεγκάτα, που επελέγη από το Έκτακτο Συνέδριο στο Τόκυο τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει εγκριθεί: το ισορροπημένο μεταξύ των φύλων πρόγραμμα των 14 αγωνισμάτων είναι πλέον επίσημο.

Η ΔΟΕ έκανε μία εφ’ όλης της ύλης επανεξέταση όλων των ποσοστιαίων αναλογιών των αθλημάτων μειώνοντας τα ποσοστά επτά αθλημάτων, ορισμένων από αυτά δραματικά.  Η ποσοστιαία αναλογία  της κωπηλασίας έχει μειωθεί κατά 24 αθλητές, ως εκ τούτου η κωπηλασία θα έχει 526 αθλητές στο Τόκυο σε σύγκριση με τους 550 που είχε στο Ρίο.  Αυτό αποτελεί μέρος της δέσμευσης της ΔΟΕ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Ολυμπιακής Ατζέντας για το 2020 με τη συμμετοχή 10.500 αθλητών στους ΟΑ.  Στο Ρίο συμμετείχαν 10.901 αθλητές και με αυτές τις αλλαγές, ο συνολικός αριθμός των αθλητών που θα λάβει μέρος στο Τόκυο εκπροσωπώντας και τα 28 αθλήματα θα πρέπει να ανέρχεται στους 10.616.

Στην κωπηλασία η κίνηση για την ισότητα των φύλων έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη της τετρακώπου γυναικών και την απόσυρση της τετρακώπου ελαφρών βαρών ανδρών από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα Κωπηλασίας.  Αυτή η αλλαγή θα φέρει την ισορροπία στον αριθμό των γυναικών και ανδρών που θα αγωνισθούν στην κωπηλασία κατά τους ΟΑ – 263 αθλητές από κάθε φύλο.

Ο Πρόεδρος της FISA Jean-Christophe Rolland δήλωσε, «Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαφανούς διαδικασίας διαβουλεύσεων με όλους τους μετόχους σε ανοιχτές συνεδριάσεις με πολλαπλές προτάσεις και, παράλληλα, της κατανόησης των καίριων θεμάτων για τις εποικοδομητικές προτάσεις της ΔΟΕ.  Είμαστε υπερήφανοι που το Ολυμπιακό Πρόγραμμα της Κωπηλασίας είναι τώρα ίσο μεταξύ των φύλων σε αγωνίσματα και σε αριθμό αθλητών.»

Αυξάνοντας την ισότητα των φύλων στο 48.8%, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής αρκετών μικτών αγωνισμάτων και προσεγγίζοντας τον συνολικό αριθμό των αθλητών στο στόχο των 10.500 το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ επιβεβαιώνει επίσης την εισαγωγή των «τρεις στους τρεις» στο μπάσκετ που θα κάνει τους Αγώνες περισσότερο ελκυστικούς στους νέους και θα τους το προσφέρει ως μία «αστική» καινοτομία του αθλήματος".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Πώς είναι σήμερα η Ναζλί και ο Νίκος

Δώδεκα χρόνια μετά την προβολή του πρώτου τουρκικού σίριαλ στην Ελλάδα, ψάξαμε να βρούμε πώς είναι σήμερα οι Ναζλί και ο Νίκος από τα "Σύνορα της αγάπης".

Τα ποδοσφαιρικά look που στοίχειωσαν τις Κυριακές μας

Το φουλάρι του Λουτσέσκου μας έκανε να θυμηθούμε τα στιλ παικτών, προπονητών και προέδρων που σημάδεψαν τα ελληνικά γήπεδα.

ΒΙΝΤΕΟ

Η Κύπρια παρουσιάστρια που 'έσκασε' 20.000 ευρώ για γαρύφαλλα πρώτο τραπέζι πίστα

Η νεαρή αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν πλήρωσε τελικά τον λογαριασμό

11 θαυμάσιοι, αλλά όχι πραγματικά σπουδαίοι

Πώς είναι να μη φτάνεις ποτέ στα όρια του εαυτού σου, να μην μπαίνεις στην ιερά εξέταση του νου σου, αλλά πάλι να μνημονεύεσαι επειδή έκανες τη διάσταση της ζωής με την οποία ασχολήθηκες πιο όμορφη.

ΦΩΤΟ

Απόκοσμο τοπίο στο Τσέρνομπιλ: Εκεί όπου ο χρόνος 'πάγωσε' για πάντα

Ανατριχιαστικές εικόνες από το σημείο μιας από τις χειρότερες τραγωδίες που βίωσε ποτέ ο πλανήτης, εκεί όπου τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν υψηλά προκαλώντας ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και τον πληθυσμό της περιοχής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24