ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κοντομανώλης: "Ούτε ένας στην υποδοχή των μεταλλίων!"

Κοντομανώλης: "Ούτε ένας στην υποδοχή των μεταλλίων!"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας, Κώστας Κοντομανώλης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Γιάννη Φιλέρη.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τον Γιάννη Φιλέρη μίλησε ο Κώστας Κοντομανώλης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας αναφέρθηκε στις επιτυχίες των ελληνικών πληρωμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Αρχικά, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 τόνισε: "Ήμουν στο άθλημα σε εποχές δύσκολες αλλά και καλές. Έκανα προπόνηση στην θάλασσα τότε και πριν τους αγώνες στην λίμνη. Είμαι αισίως 45 χρόνια στο άθλημα, είπε χαριτολογώντας για την συμμετοχή του σε δύο Ολυμπιακούς αγώνες".

Για τις επιτυχείς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ: "Θα σταθώ σε ένα ουσιαστικό πράγμα που λέγεται κωπηλατική ομοσπονδία, η οποία δουλεύει με ένα πρόγραμμα που μας δίνει την δυνατότητα να δουλεύουμε απερίσπαστα. Ότι ζητάμε μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κατάστασης μας το παρέχει. Στο Ρότερνταμ πήγαμε με την μεγαλύτερη αποστολή που έχει πάει ποτέ, γιατί στην ουσία ήταν δυόμιση παγκόσμια πρωταθλήματα μαζί. Ήταν μία μεγάλη μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων. Και το 2010 είχαμε έρθει τρίτοι στην βαθμολογία, αλλά τώρα που είμαστε πέμπτοι είμαστε μπροστά από μεγάλες χώρες. Γίνεται μία δουλειά από όλες τις πλευρές. Σπάσαμε παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε δέκα χρόνια στην δίκωπο. Δεν είναι εύκολο να πας σε τελικούς κόντρα σε μεγαθήρια που δουλεύουν σε καλύτερο σύστημα, με καλύτερη παιδεία. Στην Αμερική ή τον Καναδά έχουν την κωπηλασία στα πανεπιστήμια. Προσπαθούμε να τους πιάσουμε και κάποιες φορές τους περνάμε. Παίζει ρόλο η ομοσπονδία."

Για το πως θα φτάσουν τους ξένους χωρίς τις ανάλογες υποδομές: "Πρώτα γίνεται σημαντική δουλειά. Δίνουμε την δυνατότητα σε πολλά παιδιά να συμμετάσχουν σε μετρήσεις και τους δίνουμε την δυνατότητα να μην χάνουν την επαφή με την υψηλή αγωνιστική σχέση. Αυτό είναι το μυστικό. Υπάρχει παρακολούθηση. Έχουμε αξιοποιήσει τον Σχινιά με τον καλύτερο τρόπο. Είναι το μόνο ολυμπιακό έργο που το χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο. Μόνο το καλοκαίρι λόγω ζέστης πάμε στην Καστοριά."

Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με την κωπηλασία: «Του προσφέρει εκγύμναση. Είναι το υγρό στοιχείο που το νιώθεις κάτω από την βάρκα. γυμνάζεις όλο το σώμα. Συνδυάζεις όμως και την πνευματική λειτουργία. Ενώνει τους αθλητές, σαν οικογένεια. γι’΄αυτό είχαμε μία μεγάλη ομάδα, σαν οικογένεια. Πήγαμε είκοσι άτομα ομάδα και οι δώδεκα μπήκαν άνευ στις σχολές. Υπάρχει ένα κίνητρο, μία συνέχεια της ομάδας. Δυσκολευόμαστε εκεί, γιατί δεν έχουμε τα ανάλογα πανεπιστήμια. Στις 2 του μήνα φέρνει η Αθηνά Αγγελοπούλου, πάει σε πανεπιστήμιο στην Αμερική, το οποίο την κάλεσε, να γυμναστεί να σπουδάσει και αν θέλε να αγωνιστεί με την Αμερική.»

Για την παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Εκεί ήμασταν καλοί, αλλά δεν μας βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες. Χάσαμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο από κακή διαχείριση, λόγω απειρίας.»

Για τους επόμενους αγώνες: «Τώρα έχουμε το βαλκανικό πρωτάθλημα στην Καστοριά και αύριο το πρωί ξεκινάμε μία νέα διαδικασία επιλογής εφήβων, νέων και κορασίδων και μετά θα κάνουν δέκα μέρες προετοιμασία. Οι μεγάλοι κάνουν 7-8 ώρες προπόνηση και οι μικρές περίπου στις 6 ώρες.»

Στο τέλος ο Κώστας Κοντομανώλης εξέφρασε το παράπονο του, «χθες φτάσαμε στις 12 το βράδυ στο Βενιζέλος και δεν ήταν ένα εκπρόσωπος ή τηλεόραση γι αυτά τα παιδιά. Είναι ένα κίνητρο κι αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ