ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ημιτελικό και η τετράκωπος στο Εγκμπελέτ

Ημιτελικό και η τετράκωπος στο Εγκμπελέτ

Η τετράκοπος ανευ πηδαλιούχου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στο Εγκμπελέτ.

Μετά το διπλό σκιφ των γυναικών ακόμη ένα ελληνικό πλήρωμα σφράγισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που είναι σε εξέλιξη στη Γαλλίας και απέχει μόλις μια ανάσα από την εξασφάλιση της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Ο λόγος για την τετράκοπο άνευ πηδαλιούχου με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλλα-Αγγελόπουλο (ΦΩΤΟ) που τερμάτισε στη 2η θέση του επαναληπτικού της Τρίτης και μαζί με την Γερμανία που ήταν 1η πέρασαν στα 12 καλύτερα πληρώματα της διοργάνωσης. Έτσι θα διεκδικήσει ένα από τα 11 εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και την παρουσία της στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Στον επαναληπτικό η Γερμανία τερμάτισε σε 5:55.09, η ελληνική βάρκα σε 5:56.17 , η Νότιος Αφρική σε 5:58.34 και η Κίνα σε 6:00.97.

Αντίθετα την 4η θέση στον επαναληπτικό της δικόπου άνευ ελ βαρών πήραν οι Γιώργος Κόνσολας και Κωνσταντίνος Μάντζιος και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ΄ του αγωνίσματος για μια θέση από 13-18.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν ως τα μισά της κούρσας στην 2η θέση, στην συνέχεια όμως υποχώρησε και βρέθηκε εκτός ημιτελικών τερματίζοντας σε 6:57.96. Τις τρείς πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: Ιρλανδία (6:53.53), Τσεχία (6:54.15),Αυστρία (6:55.89).

Τέσσερα πληρώματα την Τετάρτη

Γεμάτη ελληνικό ενδιαφέρον είναι η 4η μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Τετάρτη (2/9) αφού αγωνίζονται τέσσερα ελληνικά πληρώματα.

Πιο αναλυτικά (σε ώρες Ελλάδας):

Στις 12:10 το σκιφ ελ βαρών με τον Σπύρο Γιάνναρο θα διεκδικήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στη σειρά του για να προκριθεί στον ημιτελικό.

Στις 12:50 το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή-Λευτέρη Κόνσολα θα επιδιώξουν να κατακτήσουν μια θέση από την 1η ως την 3η προκειμένου να προκριθούν στα ημιτελικά που θα τα φέρει ακόμη πιο κοντά στα 11 πληρώματα που προκρίνονται στο Ρίο ενώ ανάλογο στόχο έχουν (στις 13:25) και τα κορίτσια του διπλού ελ βαρών Γεωργία Δημάκου-Αμαλία Τσιάβου.

Τέλος στις 14:00 η τετράκωπος άνευ ελ βαρών με τους Ντούσκο-Αντώνη-Βαρδάκα-Πέτρου αναζητά μια από τις δυο πρώτες θέσεις του επαναληπτικού για να προκριθεί στον ημιτελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ