ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Επέστρεψαν τα μετάλλια

Επέστρεψαν τα μετάλλια

Η Σοφία Ασουμανάκη, ο Γιώργος Παπασακελλαρίου και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος βρίσκονται ξανά στην Ελλάδα. Απόλυτα επιτυχημένη η αποστολή στο παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παράπονα από την αμερικανική ομάδα κωπηλασίας (video)

Μόνο χαμόγελα μετά από μαραθώνιο ταξίδι 26 ωρών. Η αποστολή της εθνικής ομάδας κωπηλασίας επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την πολυήμερη παραμονή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, διοργάνωση που είχε χαρακτήρα test event ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τους επτά αθλητές ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς και οι συγγενείς τους. Η Σοφία Ασουμανάκη με το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ νεανίδων να κρέμεται στο στήθος της, είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα. Νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται. Η αλήθεια είναι πως ήθελα το χρυσό μετάλλιο αλλά μάλλον δεν βρέθηκα σε καλή ημέρα. Είχα ένα πλάνο πριν την κούρσα , το πρώτο κομμάτι μου βγήκε το δεύτερο όχι όπως το είχα σχεδιάσει αλλά και πάλι είμαι πολύ χαρούμενη. Η προσπάθεια συνεχίζεται Εχω μπροστά μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών κι ελπίζω να πάρουμε την πρόκριση στο διπλό σκιφ μαζί με την Κατερίνα Νικολαϊδου για τους Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που θα ήταν ιδανικό για αυτή τη χρονιά".

Τρίτοι στον τελικό της δικωπου άνευ ήταν οι Γιώργος Παπασακελλαρίου και Κωνσταντίνος Μάντζιος, ανέφεραν σε δήλωση τους: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αγωνιστήκαμε πρώτοι στο στίβο που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 και που καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Αν και η κούρσα δεν έξελίχθηκε όπως την περιμέναμε είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος μας το Βαλκανικό πρωτάθλημα".

Ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς πρόσθεσε " πήγαμε με τρία πληρώματα στο Ρίο, μπήκαν όλα τελικό και κατακτήσαμε δυο μετάλλια ενώ για ελάχιστα εκατοστά χάθηκε το τρίτο (σ.σ. στην τετράκωπο άνευ). Η ελληνική κωπηλασία συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών. Τώρα όλες μας οι προσπάθειες μας είναι επικεντρωμένες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών όπου θέλουμε να στείλουμε όσα περισσότερα πληρώματα γίνεται στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο".

Καταγγελία από την αμερικανική ομάδα

Πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων επανήλθαν οι αναφορές για την επικινδυνότητα του νερού στη λίμνη "Ροντρίγκο ντε Φρέιτας". Η Σοφία Ασουμανάκη είχε καθησυχάσει το ελληνικό κοινό, μιλώντας στο Sport24.gr, διευκρινίζοντας όμως τα μέτρα που έπαιρναν οι αθλητές.

Τα 13 μέλη της αμερικανικής ομάδας όμως παρουσίασαν στομαχικές διαταραχές. Η γιατρός της ομάδας Κάθριν Άκερμαν έριξε την ευθύνη στην ποιότητα του νερού στη λίμνη. Είπε πως στο ίδιο ξενοδοχείο με την αμερικανική ομάδα έμειναν και αθλητές άλλων χωρών, οι οποίοι όμως δεν αρρώστησαν όπως οι αθλητές της.

" Δεν γνωρίζω αν ήταν τα μπουκάλια νερό που υπήρχαν μέσα στις βάρκες ή μέτρα υγιεινής στα οποία ορισμένοι αθλητές είναι καλοί και κάποιοι άλλοι όχι τόσο. Η αίσθηση μου είναι πως φταίει το νερό της λίμνης". Οι Έλληνες πάντως δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.

Η άφιξη από το Ρίο ντε Τζανέιρο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ