ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Δύο "παγκόσμια" μετάλλια στη Θεσσαλονίκη

Δύο "παγκόσμια" μετάλλια στη Θεσσαλονίκη

Η Ελλάδα κατέκτησε δύο μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας. Οι αδερφοί Γκουντούλα δεν επιστρέφουν στην Ολυμπιακή κωπηλασία.

Ο Θερμαϊκός... φούσκωσε, δίνοντας στους θεατές του παγκοσμίου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας, αλλά και στους περαστικούς που απλά έκαναν τη βόλτα τους, μια υπέροχη εικόνα.

Οι κωπηλάτες που είχαν πάρει την πρόκριση για τους τελικούς... δοκιμάστηκαν στις συνθήκες. Οι Έλληνες κατέκτησαν δύο μετάλλια στη διοργάνωση:

Το αργυρό στο τετραπλό σκιφ με πηδαλιούχο με τις Άννα Ιωάννου, Στυλιανή Κουμπλή, Μαρία Πέργουλη, Παρασκευή Γιάννιυ και Κατερίνα Μακαρούνα.

Η Κουμπλή τόνισε: " Είναι ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα από την Ολυμπιακή κωπηλασία. Ήταν πολύ δύσκολος ο σημερινός τελικός αλλά αν και ήμασταν στα 2/3 της διαδρομής μπροστά από κάποια λάθη λόγω του κυματισμού χάσαμε την 1η θέση . Η Παράκτια για μένα είναι περισσότερο χόμπι. Θα συνεχίσω στην ολυμπιακή κωπηλασία αλλά όταν μου δοθεί ευκαιρία να μετάσχω στην παράκτια".

Οι 4οι Ολυμπιονίκες οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ. Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με την παράκτια το 2011 και το 2013 είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

" Ζήσαμε τις πιο δύσκολες συνθήκες αγώνα παράκτιας που έχουμε πάρει μέρος ποτέ . Ήταν ένας φανταστικός αγώνας , ένας πραγματικός αγώνας παράκτιας κωπηλασίας. Αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά , σε κάποια σημεία ο καιρός μας άφησε καθηλωμένους. Πραγματικά όμως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την 3η θέση αλλά και πολύ περήφανοι και τυχεροί που βιώσαμε αυτή την εμπειρία μέσα στην πόλη μας", τόνισε ο Απόστολος Γκουντούλας.

Οι δύο σπουδαίοι κωπηλάτες δεν έχουν στα σχέδια τους να επιστρέψουν στην ολυμπιακή κωπηλασία. Ο Απόστολος συνέχισε λέγοντας " εμείς παραμένουμε στην παράκτια γιατι μας ταιριάζει ωστόσο το μόνο πρόβλημα είναι οι πόροι αφού είναι ένα άθλημα που δεν επιδοτείται και πρέπει να βρίσκουμε μόνοι μας τη χρηματοδότηση. Συνεχίζουμε ωστόσο με τον πρώτο Όμιλο αποκλειστικά για Παράκτια Κωπηλασία που δημιούργησε ο Νίκος και είναι το Coastal Rowing Club της Θεσσαλονίκης ο οποίος λειτουργεί ουσιαστικά παράλληλα με τον ΟΦΘ και ξεκινάμε να βρούμε πόρους για να πάμε του χρόνου στο Περού που θα γίνει το επόμενο παγκόσμιο αλλά και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ