ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Δύο χάλκινα η Ελλάδα στο Παγκόσμιο κ-23

Δύο χάλκινα η Ελλάδα στο Παγκόσμιο κ-23

Αννέτα Κυρίδου - Δήμητρα Τσαμοπούλου και Θωμαή Εμμανουηλίδου - Μαρία Πέργουλη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο των αγωνισμάτων τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ-23.

Πανηγυρικό φινάλε για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ-23 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Τα δυο γυναικεία πληρώματα της Εθνικής, το διπλό σκιφ με τις Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου και το διπλό ελαφρύ με τις Θωμαή Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη, ανέβηκαν στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης στην κατηγορία, κατακτώντας αμφότερα το χάλκινο μετάλλιο, παρότι πολύ μικρές σε ηλικία και με ελάχιστο χρόνο μαζί στις βάρκες.

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε από το διπλό το βαρύ, με τις Κυρίδου - Τσαμοπούλου. Το ελληνικό πλήρωμα, κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα, ήταν μπροστά ως τα 1.500μ. Η αντεπίθεση, όμως, της Λευκορωσίας και της Ιταλίας ήταν πολύ δυνατή και κατάφεραν να κλέψουν τις δυο πρώτες θέσεις. Πολύ μεγάλη επιτυχία για τα δυο κορίτσια, που τερμάτισαν σε 7:04.97. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό με 7:03.88 και η Ιταλία το ασημένιο με 7:04.30, ενώ έμειναν έξω από τα μετάλλια οι ΗΠΑ, που πήραν την 4η θέση με 7:06.42

"Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος. Ήμασταν οι νεότερες στην κούρσα. Ξεκινήσαμε στην 1η θέση και κάναμε τον καλύτερο αγώνα μας. Είμαστε μαζί ως πλήρωμα μόλις μια εβδομάδα", ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αννέτας, αμέσως μετά από το τέλος του αγώνα.

Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν και πάλι χάλκινο και ήρθε από το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της Εμμανουηλίδου και της Πέργουλη. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 7:12.32, πίσω από τη Ρουμανία (7:01.24) και την Ιταλία (7:02.32). Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε από την 3η θέση και κατάφερε να τη διατηρήσει ως τη γραμμή του τερματισμού, ανεβαίνοντας πανηγυρικά στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

"Δεν ακολουθήσαμε τα αρχικά πλάνα μας, αλλά μας βγήκαν κάποιες κινήσεις που κάναμε μέσα στην κούρσα. Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο Α-Γ της Σαρασότα", είπε η Θωμαή αμέσως μετά από το φινάλε του τελικού.

Σημαντικά πλασαρίσματα για τα αγόρια

Πολύ καλές εμφανίσεις σε πολύ απαιτητικά αγωνίσματα έκαναν και τα αγόρια της Εθνικής στα σκιφ. Στην 6η θέση του τελικού του σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισε ο Νίνος Νικολαΐδης, σημειώνοντας χρόνο 7:15.26. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απο το ξεκίνημα της κούρσας στην 6η θέση. Πρώτος τερμάτισε ο Βραζιλιάνος Μπατίστα Ούνκας σε 6:59.46.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης, στο μικρόν τελικό του σκιφ, πήρε τη 2η θέση και την 8η στη γενική κατάταξη. Αν και ξεκίνησε από την 5η, στο 1.000άρι ήταν 4ος, για να ανέβει στη συνέχεια στη 2η θέση, όπου τερμάτισε με χρόνο 7:02.16.

Με τα δυο χάλκινα, η Ελλάδα κατέλαβε την 22η θέση στο πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε 53 χώρες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ