ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Δεύτερη στον κόσμο η Νικολαΐδου

Δεύτερη στον κόσμο η Νικολαΐδου

Στο νήμα έχασε η Κατερίνα Νικολαΐδου το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Άμστερνταμ. (VIDEO)

Στο βάθρο για τρίτη φορά φέτος σε μεγάλη διοργάνωση ανέβηκε η Κατερίνα Νικολαΐδου. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια το 2013 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Άμστερνταμ.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική. Η 21χρονη Ελληνίδα έκανε κακή εκκίνηση, έμεινε τελευταία στα πρώτα 500 μέτρα.

Κάνοντας υπερπροσπάθεια στα τελευταία 1.500 μέτρα ανέβηκε στα μετάλλια, πλησίασε και στη συνέχεια πέρασε την πρωτοπόρο του τελικού, την Εβελίν Πέλεμαν. Πενήντα μέτρα πριν από τον τερματισμό ένα καβούρι γραπώθηκε στο κουπί της Βελγίδας, με αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό της.

Η Νικολαΐδου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και την προσπέρασε, όμως με ό,τι δυνάμεις της είχαν απομείνει, η Πέλεμαν διέσχισε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού. Οι δύο αντίπαλες χαμογελούσαν η μια στην άλλη καθώς τερμάτιζαν.

" Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, ήμουν πολύ αργή στην εκκίνηση, κωπηλάτησα με δύναμη και πήρα ένα μετάλλιο. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη", τόνισε η Νικολαΐδου.

Φέτος έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U-23. Η Πέλεμαν ήταν τρίτη στο παγκόσμιο U-23, δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση της μετά τον τερματισμό. " Δεν το πιστεύω. Νόμιζα ότι τελείωσε, αλλά ήταν εκπληκτικός αγώνας. Έλεγα στον εαυτό μου σπριντ, σπριντ, σπριντ".

Το βάθρο των νικητριών συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Καθλίν Μπέρτκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ