ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ανοίξαμε λογαριασμό στο Ρίο

Ανοίξαμε λογαριασμό στο Ρίο

Αργυρό μετάλλιο για τη Σοφία Ασουμανάκη στο σκιφ νεανίδων και χάλκινο μετάλλιο για τους Γιώργο Παπασακελλαρίου και Κωνσταντίνο Μάντζιο στη δίκωπο άνευ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Τρεις τελικοί, δύο μετάλλια! Το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας προμηνύεται να είναι λαμπρό. Ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Σοφία Ασουμανάκη πήρε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ νεανίδων και οι Γιώργος Παπασακελλαρίου και Κωνσταντίνος Μάντζιος την τρίτη θέση στη δίκωπο άνευ στη διοργάνωση που έχει χαρακτήρα test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε δώδεκα μήνες.

Ανοίξαμε λογαριασμό στο Ρίο

Οι Παπασακελλαρίου και Μάντζιος

"Ήμουνα πρώτη στην εκκίνηση και στα 1.000 μέτρα. Στη συνέχεια η τεχνική μου δεν ήταν η ίδια, έκανα τα πάντα για να επανέλθω στην πρωτοπορία, αλλά δεν τα κατάφερα. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη για αυτό το μετάλλιο, είναι το πρώτο μου", τόνισε η 18χρονη Ασουμανάκη που τερμάτισε σε χρόνο 7:58.100 πίσω από την Ολλανδέζα Μάρικε Κάιζερ με 7:49.760 στον τελικό του σκιφ νεανίδων.

Τη σκυτάλη πήρε το το δίδυμο Παπασακελλαρίου και Μάντζιος στη δίκωπο άνευ. Ανέβηκαν στο δεύτερο μισό του τελικού και άρπαξαν το μετάλλιο με χρόνο 6:51.720. " Χαιρόμαστε που έχουμε ένα μετάλλιο. Είναι η ανταμοιβή μας για την προπόνηση και τη δουλειά που κάνουμε φέτος. Είναι μια φανταστική εμπειρία να αγωνίζεσαι εδώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο", είπε ο Μάντζιος.

Στο δυσκολότερο τελικό, έναν τελικό με μεγάλο συναγωνισμό και μικρές διαφορές, το ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο άνευ έχασε στο νήμα το χάλκινο μετάλλιο. Οι Σπύρος Αντώνης, Κωνσταντίνος Βαρδάκας, Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίκος Βλάχος δεν έκαναν καλή εκκίνηση, ανέβηκαν στο δεύτερο μισό του αγώνα και πήραν την τέταρτη θέση με 6:19.840, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια στο τέλος να πλησιάσουν το γερμανικό πλήρωμα που πήρε την τρίτη θέση με 6:19.650.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ