ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αναχώρησε για ΗΠΑ με ανησυχία λόγω... Ίρμα η αποστολή της κωπηλασίας

Αναχώρησε για ΗΠΑ με ανησυχία λόγω... Ίρμα η αποστολή της κωπηλασίας

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας, η οποία θα πάρει μέρος με τέσσερα πληρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Φλώριντα, η οποία έχει πληγεί από τον τυφώνα Ίρμα.

Με πολλά χαμόγελα αλλά και έκδηλη ανησυχία για τις συνθήκες που θα συναντήσει στις ΗΠΑ, αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης για τη Σαρασότα της Φλόριντα η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών από 24 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.

Στο σύνολό τους, οι εννέα αθλητές κι αθλήτριες δήλωσαν αισιόδοξοι για τους αγωνιστικούς στόχους, ενώ δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που μπορεί να προκάλεσε το κοντινό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στην ευρύτερη περιοχή πριν από λίγες ώρες.

Η ελληνική ομάδα, που αναμένεται στη Σαρασότα στις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας (23:00 τοπική ώρα Τετάρτης), αποτελείται από εννέα αθλητές κι αθλήτριες και τρεις προπονητές:

Τετραπλό σκιφ ελ. βαρών (α): Λευτέρης Κόνσολας - Νίνος Νικολαΐδης - Σπύρος Γιάνναρος - Παναγιώτης Μαγδανής

Σκιφ ελ. βαρών (α): Γιώργος Κόνσολας

Διπλό σκιφ (γ): Κατερίνα-Νικολαΐδου - Αννέτα Κυρίδου

Διπλό σκιφ ελ. βαρών: Θωμαΐς Εμμανουηλίδου - Μαρία Πέργουλη

Ομοσπονδιακοί προπονητές: Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος, Χρόνης Βλασταρίδης

Για τους στόχους των τεσσάρων πληρωμάτων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Αθανασιάδης, τόνισε: "Για το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, πιστεύω ότι με την προσθήκη ενός νέου αθλητή, του Νίνου Νικολαΐδη, στους ήδη υπάρχοντες στο πλήρωμα που πήρε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ, πιστεύω ότι θα βρίσκεται στον τελικό και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο".

"Το σκιφ ελαφρών βαρών με τον Γιώργο Κόνσολα θα παλέψει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται σε ένα απαιτητικό αγώνισμα και με δεδομένο ότι ο αθλητής, σε μια μεταολυμπιακή χρονιά, έριξε αρκετό βάρος στις σπουδές του, όπως και όλα τα αγόρια της ομάδας. Η παρουσία του στο Παγκόσμιο αποτελεί και μια επιβράβευση των προσπαθειών του".

"Από εκεί και πέρα, το διπλό το βαρύ των γυναικών, όπου είχαμε την αποχώρηση της Ασουμανάκη, την Κατερίνα Νικολαΐδου θα πλαισιώσει η Αννέτα Κυρίδου, η οποία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία κ-23, θα επιδιώξει να μπει στον τελικό, που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία".

"Το διπλό ελαφρύ με τις Εμμανουηλίδου-Πέργουλη πήρε με την αξία του την πρόκριση, όπως και τα κορίτσια της βαριάς βέβαια, και στοχεύει όσο πιο ψηλά γίνεται, με στόχο μια θέση μέσα στην 8άδα, που θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία".

"Πάνω από όλα, να έχουν όλα τα παιδιά την υγεία τους και να προσπαθήσουν να κάνουν κούρσες ανάλογες των δυνατοτήτων τους. Μην ξεχνάμε ότι σε τόσο μεγάλους αγώνες υπάρχει το στρες και ελπίζουμε να βρεθούμε σε μια καλή μέρα", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ