ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

XTERRA Βουλιαγμένη: Με απόλυτη επιτυχία ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας

XTERRA Βουλιαγμένη: Με απόλυτη επιτυχία ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας
(C) FOTO-TREXOUME.GR

Μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία για όλους, το XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge 2016, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Μετά την κορυφαία διοργάνωση του XTERRA Greece Championship που πραγματοποιήθηκε στις 07 Μαίου 2016, για ακόμα μια φορά ο πανέμορφος Δήμος της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έζησε μοναδικές στιγμές, με μια διοργάνωση που αφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές που την παρακολούθησαν.

Με σύμμαχο τονκαιρό και τις εξαιρετικές συνθήκες που θύμιζαν καλοκαίρι, περισσότεροι απο 750 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν μέρος στις 3 διαφορετικές αποστάσεις του μεγαλύτερου πλέον Κολυμβητικού αγώνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Ανάμεσα τους κορυφαίοι αθλητές και πρωταθλητές όχι μόνο απο τον χώρο της κολύμβησης αλλά και άλλα αγωνισματα.

Ο κορυφαίος κολυμβητικός αγώνας της χρονιάς αποτελεί πλέον θεσμό αφού και φέτος βρέθηκαν στον αγώνα αποστολές αθλητών, συλλόγων, σωματείων και σχολείων απο την Αττική, ακριτικές περιοχές και νησιά απο όλη την χώρα, αλλά και ομάδες αθλητών απο την Ρωσία, Αμερική, Ουκρανία, Αγγλία, Αυστραλία και άλλες χώρες, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή 140 και πλέον παιδιών ηλικίας 6-12 ετών στον παιδικό αγώνα 200 μέτρων που πραγματοποιήθηκε πριν τον αγώνα των ενηλίκων. Οι μικροί μας φίλοι κέρδισαν το χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών και συμμετεχόντων και έδειξαν ότι η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας είναι ενα άθλημα με μέλλον!

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες αθλητές και θεατές άρχισαν να φτάνουν στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Στο Expo Area του αγώνα, όλοι είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά το Νέο Tiguan της Volkswagen, τα νέα προϊόντα και εξοπλισμό της Arena, να κάνουν προθέρμανση με τους γυμναστές του Vari Sports Club, να δοκιμάσουν τις κορυφαίες σανίδες SUP (όρθιας σανιδικωπηλασίας) της Red Paddle και να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν το Surfset, την νέα μέθοδο εναλλακτικής προπόνησης, από τον κορυφαίο γυμναστή Γιάννη Στίνη.

XTERRA Βουλιαγμένη: Με απόλυτη επιτυχία ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας
(C) FOTO-TREXOUME.GR

Όλα κύλησαν συμφωνα με το πρόγραμμα, με την μεγάλη απόσταση του αγώνα, αυτή των 5000 μέτρων, να παίρνει πρώτη εκκίνηση στις 11 το πρωί. Ακολούθησε η απόσταση των 1000 μέτρων και λιγα λεπτά αργότερα η απόσταση των 2500 μέτρων.
Εκατοντάδες πολύχρωμα σκουφάκια πλημμύρησαν το μαγευτικό κόλπο των Νοτίων Προαστείων της Αττικής χαρίζοντας μοναδικές εικόνες! Στο νερό, περισσότεροι απο 25 πλήρως εξοπλισμένοι ναυαγοσώστες της κορυφαίας στο είδος της Lifeguard Hellas, σε πλωτά, σανίδες και άλλα μέσα, φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών.

Στα 1000 μέτρα και την κατηγορία χωρίς στολή, την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτος ο Αλέξανδρος Σκουτέλας με δεύτερο τον Γιάννη Βενέτο και τρίτο τον Μανώλη Πιπερίδη. Στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες πρώτη ήταν η Σουσάνη Αθανασία, δεύτερες με ίδιο χρόνο η Νεφέλη Καβαδά και Τζωρτζίνα Κωνσταντοπούλου και τρίτη η Αναστασία Μπίρμπα.
Στην ίδια απόσταση με στολή, νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος Νikita Kislov, δεύτερος ο επίσης Ρώσος Ilya Yablovnsky και τρίτος ο Γιώργος Μιντζιβίρης. Στις γυναίκες η Ολυμπία Μπολώση, η Παντελιδάκη Στεφανία και η Δανάη Ελίνα Μακρυδάκη συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Στα 2500 μέτρα χωρίς στολή, ο Mike Αργύρης κέρδισε άνετα την πρώτη θέση, με τον Λάμπρο Καρούντζο στη δεύτερη και τον Νίκο Κουρλιούρο στην τρίτη. Στις γυναίκες την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτη η Ευθυμία Λαστίκη, με την Μαρίσσα Ζούμη και την Αθανασία Κωνσταντοπούλου στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη ίδια απόσταση με στολή, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής Ελλάδος στο τρίαθλο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, με τον Παναγιώτη Δημόπουλο ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω του στη δεύτερη θέση και τον Αντώνη Λάθουρα επίσης σε απόσταση αναπνοής, στη τρίτη θέση. Στις γυναίκες, η πολυνίκης πρωταθλήτρια Τόνια Μαχαίρα ήταν αυτή που τερμάτισε πρώτη με την Ευαγγελία Γκοτζιά και Ολγα Ιαωννίδη στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Στη μεγάλη απόσταση του αγώνα των 5000 μέτρων χωρίς στολή, όλα κρίθηκαν στα δευτερόλεπτα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Σημαντήρας με τον Χάρη Σιατούνη στη δεύτερη και τον Βασίλη Δεμέτη στην τρίτη θέση. Στις γυναίκες, η Κατερίνα Γκιόνη επικράτησε άνετα, αφήνοντας δεύτερη την Μαρινιπούλου Γεωργία και τρίτη την Χριστίνα Γονίδη.

Στην μεγάλη απόσταση με στολή, ο Ουκρανός Konstantin Ukradyha κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος και τρίτος ο Γιώργος Αλυφαντής. Και στις γυναίκες η πρώτη θέση ήταν Ουκρανική υπόθεση, με την Oksana Vysochyna να περνάει πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Στη δεύτερη θέση ειχαμε την Αγγελική Μαρλαγκούτσου και στην τρίτη, την Μαρία Καμισάκη.

Μετά τον τερματισμό όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν γεύμα ζυμαρικών απο το κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο Vincenzo της Γλυφάδας, μοναδικά καλαμάκια και πίτες από το γνωστό ψητοπωλείο Zaxos Grill της Βουλιαγμένης, μπάρες Fitness Nestle και ξεδίψασαν με νερά της εταιρείας Ζάρος.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος και η Παραολυμπιονίκης του Ρίο Δήμητρα Κοροκίδα με την προπονήτρια της Αθηνά Χατζηστύλη.

XTERRA Βουλιαγμένη: Με απόλυτη επιτυχία ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές, εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές και φίλους της XTERRA στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα ιστιοπλοίας του Ομίλου Βουλιαγμένης, το Vouliagmeni Water Ski & Wakeboard School και την εταιρεία Thephotobooth για την συνεργασία.

Ραντεβού στις 29-30 Απριλίου στο επετειακό 5XTERRA Greece Championship 2017!

Τα αποτελέσματα του αγώνα ειναι διαθέσιμα εδώ: https://goo.gl/EMy4NH

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ