ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χρήστου: "Δεν τελειώνουμε εδώ..."

Χρήστου: "Δεν τελειώνουμε εδώ..."

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν δύσκολο να κρύψει την απογοήτευσή του, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημιτελικής σειράς στα 100 μέτρα ύπτια, στο 17παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου στους εφήβους, έκανε ένα τέλειο <<πενηντάρι>> γυρνώντας σε 25.68, μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου περισσότερο από τον χρυσό ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Ζανέϊρο Ράϊαν Μέρφι(25.67), όμως στο δεύτερο μισό της κούρσας τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του (έκανε 28.36) και τερμάτισε 7σε 54.04.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΣΑΜΑΡΑΣ

Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης ημιτελικής σειράς κατετάγη 13κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό των 100 μέτρων ύπτιο που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης (25.7).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 8της κατάταξης Νεοζηλανδός Κόρει Μέϊν προκρίθηκε στον τελικό με επίδοση 53.76 που ήταν χειρότερη από το χρόνο του νεαρού πρωταθλητή του Ολυμπιακού, στον πρωϊνό προκριματικό, στον οποίο είχε καταταγεί 6με 53.55.

Αν μπορούσε να επαναλάβει την επίδοσή του αυτή, η ελληνική κολύμβηση θα πανηγύριζε την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ας είναι. Το μέλλον είναι μπροστά του, Σίγουρα η παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τον κάνει κατά τι σοφότερο.

« Δεν ήταν καλή η εμφάνιση», τόνισε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κούρσας ο νεαρός πρωταθλητής. « Στα τελευταία μέτρα βγήκε η κούραση. Ίσως ήταν κακή το πρωί η απόφαση και διαχείριση να τρέξω πολύ γρήγορα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου».

-Έκανες ένα εκπληκτικό πρώτο πενηντάρι, γύρισες δεύτερος, αλλά δεν είχε συνέχεια.

« Εκεί ήθελα να γυρίσω. Μετά δεν κράτησα όμως… Βγήκε η κούραση».

-Είχες πει το πρωί ότι δεν είχες κρατήσει δυνάμεις. Ότι τα έδωσες όλα για την πρόκριση…

« Έχω και κάποια έλλειψη εμπειρίας σε σχέση με τους άλλους αθλητές. Αυτό είναι το δεύτερό μου παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν τελειώνουμε εδώ. Έχουμε δύο κούρσες ακόμη(σ.σ. στα 50μ και στα 200 μ. ύπτιο). Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και βλέπουμε».

-Τεράστια εμπειρία να τρέχεις με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, όπως ο Ράιαν Μέρφι ή ο Τζιαγιου Σου…

« Είναι πράγματι μεγάλη εμπειρία. Πιστεύω θα με βοηθήσει στο μέλλον να μην κάνω τα ίδια λάθη… Την επόμενη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Το πρωί όλα έδειχναν διαφορετικά. Ο Απόστολος Χρήστου με σπουδαία εμφάνιση, χτύπαγε την πόρτα για τον τελικό, περνώντας με την 6καλύτερη επίδοση.

« Ήταν πολύ καλή κούρσα, παρότι πρωί», ανέφερε. « Το απόγευμα πιστεύω θα είμαι πιο γρήγορος. Θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα για τον τελικό . Δεν κράτησα δυνάμεις. Κολύμπησα γρήγορα, για να εξασφαλίσω την πρόκριση και να μην έχω κανένα άγχος. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω… Είμαι ευχαριστημένος».

Την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών σημείωσε ο Κινέζος Τζιαγιού Σου με 52.44. Ακολούθησαν οι Αμερικανοί Ράιαν Μέρφι (52.95) και Ματ Γκρίβερς (52.97). Η οκτάδα του τελικού «έκλεισε» με τον Νεοζηλανδό Κόρεϊ Μέιν που τερμμάτισε σε 53.76.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ