ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χούμας: "Πρέπει να δημιουργηθεί Εθνικό Κέντρο Κολύμβησης"

Χούμας: "Πρέπει να δημιουργηθεί Εθνικό Κέντρο Κολύμβησης"

Ο Χριστόδουλος Χούμας χαρακτήρισε ως επιτυχημένη τη χρονιά των Ελλήνων κολυμβητών επισημαίνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί Εθνικό Κέντρο Κολύμβησης.

Δύσκολη αλλά επιτυχημένη χαρακτήρισε την περσινή χρονιά ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ (στην κολύμβηση), Χριστόδουλος Χούμας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση για τις επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων αλλά και την επιθυμία να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές στην Ολυμπιάδα του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες.

Ξεκινώντας, ο κ. Χούμας, αναφερόμενος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τη χαρακτήρισε ως «μια φορτωμένη χρονιά με πολλές διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο στο Μπάκου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν και το Παγκόσμιο των εφήβων στη Σιγκαπούρη. Επίσης, είχαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες ανοιχτής θαλάσσης στην Πεσκάρα και το Ολυμπιακό φεστιβάλ νεολαίας στην Τιφλίδα. Το επίπεδο στις διοργανώσεις αυτές ήταν βεβαίως πολύ υψηλό και ουσιαστικά καλύψαμε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες και ηλικίες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από την Ομοσπονδία να προετοιμάσει και να οργανώσει τις ομάδες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εθνικές ομάδες της κολύμβησης στην Ελλάδα. «Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Το κυριότερο, πέραν βεβαίως του οικονομικού, είναι το πρόβλημα των κολυμβητηρίων και των εγκαταστάσεων γενικότερα. Δεν διατίθενται, δηλαδή, οι απαραίτητοι χώροι για τις προπονήσεις, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται οι ομάδες μας σε διάφορα κέντρα και δημοτικά κολυμβητήρια, και εδώ θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους δημάρχους οι οποίοι μας έχουν στηρίξει στην προσπάθειά μας αυτή».

Όσο για το τι θα έπρεπε να γίνει, ο Χριστόδουλος Χούμας έκανε έκκληση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Κολύμβησης για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εθνικών ομάδων. «Είναι επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης ενός Εθνικού Κέντρου Κολύμβησης το οποίο θα λειτουργεί διαρκώς και σε υψηλό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί το παρόν πρόβλημα». Πάντως, όπως ανέφερε, «παρά τις όποιες δυσκολίες, οι επιτυχίες δεν έλειψαν ούτε τη φετινή χρονιά, καθώς κατακτήσαμε πολλά μετάλλια σε όλες τις ηλικίες, από τα παιδικά και το παμπαιδικά τμήματα μέχρι τους άνδρες και τις γυναίκες. Στο Καζάν είχαμε μια πολύ καλή παρουσία (2 τελικούς και 5 ημιτελικούς) και 7 πανελλήνια ρεκόρ. Στη Σιγκαπούρη 3 αθλητές μας συμμετείχαν στους τελικούς και 9 στους ημιτελικούς, και στην Τιφλίδα, όπου οι συνθήκες ήταν δύσκολες, έφτασαν 3 κολυμβητές στους τελικούς και 5 στους ημιτελικούς».

Ερωτηθείς για τους στόχους από εδώ και πέρα, ο τεχνικός σύμβουλός της ΚΟΕ τόνισε πως επιδίωξη είναι η «όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς του Ρίο, καθώς επίσης και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λονδίνο το Μάιο του 2016. Επίσης, στόχος μας παραμένει πάντα η καλύτερη δυνατή απόδοση των αθλητών μας».

Τέλος, αναφορικά με την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας τον Αύγουστο του 2016, είπε: «έχουμε ήδη 6 αθλητές της πισίνας και 2 στις μεγάλες αποστάσεις, που έχουν πετύχει τη συμμετοχή τους στο Ρίο. Πέραν αυτών, θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών. Οι διαδικασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ήδη ξεκινήσει και όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω, μάλιστα, να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές αλλά και τους παράγοντες που στηρίζουν και προωθούν όλοι μαζί την προσπάθεια που καταβάλλεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ